Pagina's

Translate

dinsdag 30 juli 2013

Tand des Tijds voor De-Uitdaging

Het thema voor 1 augustus voor De-Uitdaging was Tand des Tijds. Elk thema is weer een zoektocht naar jouw/mijn eigen idee en ontwerp. Om te voorkomen dat ik in tandwielen of horloges oude natuurlijk terecht zou komen, toch er een paar maanden over laten gaan en vorige week wist ik ineens wat ik wilde. Toen wij op Rhodos waren zag ik een berg met daarop witte windmolens en zo'n oude witte daarvoor. De foto is prachtig en zit nog steeds in een ouderwets album. Vorige week gingen wij naar Callantsoog voor een dagje strand. Onderweg zag ik veel oude molens en dat bracht me op mijn bijdrage voor De-Uitdaging.
 
Een prachtige geverfde lap die ik al een jaartje of zo had liggen werd de basis voor mijn ontwerp, toegevoegd de oude windmolen en de nieuwe windmolens die overal verschijnen.
 
Voor vogels zijn de nieuwe windmolens een nachtmerrie
 
materialen: zelf geverfde lap, groen plastic net, King Tut garen, Madeira garen en een zwarte stift om de bolletjes van de vogels te maken.

5 opmerkingen:

miekequilt zei

Schitterend. En een mooi gebruik van je lap.

Hannie de Beer zei

Een echte Hollandse van Ruysdael lucht , de schilder had het niet beter gekund! En zo mooi de molens tegen die wolken. Ze hebben in een moderne vorm de tand des tijds doorstaan!

Suus zei

Mooi weergegeven Mia, en een prachtige lap heb je voor de achtergrond gebruikt. Ik zie ook liever de oudere (echte) molens.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Prachtig werk en heel mooi uitgevoerd. De oude molen tegen over de nieuwe windmolens. Goed bedacht. De oude molen is heel mooi genaaid.

christina zei

mooi contrast