Translate

donderdag 26 mei 2016

Transparantie is klaar en een tip

Kijk daar hangt mijn Transparantie werk wat ik bij Wil Fritsma geleerd hebt tussen ons andere werk.
 
 
Behalve dat ik een leuke dag in Borger had waren de dagen daarna ook gevuld met transparantie. Het stikwerk bedenken van de motiefjes en daar na het branden. Vooral dat laatste moet je eigenlijk niet binnen doen maar het was mij te koud dus de afzuiger aan en daaronder zitten branden.
 
 
En als het klaar is in twee dunne perspexplaten doen die ik natuurlijk op maat heb laat maken door mijn P.A. (persoonlijke assistent) die ook nog de gaatjes voor mij erin boorde.
Dan door rijgen met haakkatoen en klaar is Transpiratie.
 
TIP
 
Stel dat je net als ik met doorzichtig materiaal wilt werken, en stel dat je op afstand gaatjes nodig hebt. Neem dan een oude snijmat leg de twee plaatjes materiaal daarop en boor door en door op de afstanden die je nodig hebt, zoals je hier ziet had ik ze op 1 cm afstand van elkaar.
 
 
 
De gaatjes die gemaakt werden met een boortje van 2.5 mm zijn groot genoeg om een dunne borduurnaald en dubbel glanskatoenen haakgaren er door heen te weven.
 
 

2 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk geworden Mia! En een goed idee van de transparante platen.
Ik had een frame gekocht bij Wil. De platen zijn hier erg duur , en het zagen is moeilijk . dus voor die ene keer maar in de buidel getast!

miekequilt zei

Wat is ie leuk geworden!! En bedankt voor d tip.