Translate

zaterdag 21 mei 2016

Leuke workshop van Wil Fritsma en een oplossing

Gisteren de hele dag naar De Stofmeid in Borger geweest, Wil Fritsma hield daar een workshop Transparant Kunstwerk.  Wat was dat leuk, met ongeveer 8 Quilters de meesten uit de omgeving van noord Drenthe en ik iets verder weg. Om kwart voor acht weg en daar om kwart voor tien aan de koffie, ik bleek niet de enige te zijn die over s'heren wegen op pad zijn. Veel gesjouw aan de naaimachine en een behoorlijke volle tas met materialen. Een van de Quilters vertelde verslaafd te zijn aan de cursussen van Wil en had een enorme map met volgens mij alles wat door Wil gepresenteerd wordt. En daar zaten toch leuke dingen bij om nog eens te doen. Maar het werd een leuke dag met lekkere koffie en soep van Annemieke. Om vier uur mochten we weer naar huis! en ja hoor ik was weer niet de enige die van noordoost naar midden Nederland wilde.
 
 
Dit is een voorbeeld van wat het moet gaan worden ik ben nog niet zover maar het komt een dezer dagen/weken klaar.

 
En dan zit je te kletsen met de anderen en terwijl er een van de Quilters zit te worstelen om een naald te vervangen in haar machine (vingers zitten altijd in de knoop) vertelde twee andere dames dat er bij hun nieuwe Pfaff een heel handig dingetje zat waardoor zelfs de ergste artrosevingertjes (ik) de naald er makkelijk in en uit kan krijgen. Hiep Hiep Hoera dat er ergens iemand heeft nagedacht, ik ben nu op zoek naar ook zo'n dingetje. 

3 opmerkingen:

miekequilt zei

Heerlijk, zo'n dagje uit. En goed verzorgt worden, samen met een leuke workshop maakt een mens heel happy. Ben benieuwd naar jouw resultaat.

Hannie de Beer zei

Geweldig deze workshop ! Ik deed die ook enkele jaren geleden, een succes. Vonden ook mijn cursussen die hier ook zo'n fraai werkstuk maakten. Ik ben benieuwd naar jou ontwerp?

Marina Brito de Campos zei

Hoi Mia,

Wat een leuk resultaat heb je al. Ik ga in oktober een workshop doen met Wil Fritsma bij de Sampler in Haarlem. Ik heb er echt zin in. Ik dacht altijd dat dit gereedschapje bij elke naaimachine hoorde. Mijn moeder had zo'n dingetje al en haar naaimachine dateert uit 1960 of zo iets. Ik heb het voor je opgezocht. Bij Pfaff heet het universeel gereedschap. Huissteden Naaimachines heeft het op de website staan, maar het is tijdelijk uitverkocht! http://www.huissteden.nl/pfaff-universeel-gereedschap.html Ik hoop dat je er eentje vindt. Het is echt heel handig.