Translate

maandag 17 november 2014

Nieuwegein & friends

Een aantal jaren was de handwerk en quilt dagen in Arnhem, natuurlijk kwam er altijd wel iets tussen. Maar gisteren in Nieuwegein lukte het wel.
 
Het was niet alleen snuffelen en kopen maar ook quiltvrienden ontmoeten, Marjo die een workshop gaf, Marijke die een punchworkshop gaf, Maaike en Theo Bakker met weer prachtige eigen ontwerpen, Gitte Niessen van de naaimachine, Hannie en Gerhard waar ik een lapje voor mee nam en ik van haar weer een cadeautje. Marianne Bos die ik ken van de Duikvlucht en dan nog de mensen van gezicht en naam. 
 
Wat mij vooral trof waren de prachtige vilt kunsten, lichtramen, vazen, kleine werken en grote werken o.a. van Marian Kastelein, Heleen van den Hooven en Karin Goeman.
 
Omdat ik een punchmachine heb en daar toch obstakels in zag, heb ik een workshop bij Marijke van Welzen gedaan. Nou weet ik waarom ik niet tevreden was met mijn eigen gepunch. Ik deed het natuurlijk vol overgave en daardoor veels te dik. Moet meer in lagen gaan werken. Bij de oefeningen die ik bij haar deed kwam ik daar wel achter. Ook andere tips en trucs heb ik mij nu eigen gemaakt.
 
 
 
 
Natuurlijk is er maar een beperkte tijd, maar het punchen op spijkerstof is geweldig. Dit proefje plak ik dan ook op mijn bord zodat ik dat niet meer verkeerd kan doen.
Natuurlijk nog staan kwijlen bij Adrian-art. Prachtige strengen lont wol en nog voor een vriendelijk prijsje. Binnenkort (volgend jaar denk ik) laat ik wat zien.

4 opmerkingen:

Liesbeth Wessels zei

Ik heb weer wat gemist door niet in Nieuwegein te zijn.Die workshop punchen had ik ook graag gedaan, wie weet een volgende keer, in Zwolle of zo. groeten van liesbeth

Hannie de Beer zei

Het was echt gezellig om jullie te ontmoeten. En Fijn, dat je de rol stof voor me meebracht! Leuk proefstuk maakte je , ik zag dat het je goed afging tijdens de workshop!
Ook ik viel voor mooie dingen, ik kan het ook niet laten bij zoveel moois!

miekequilt zei

Wat heerlijk dat het nu gelukt is om te gaan. En zo te zien houden we nog wel wat nieuwe berichten en werkjes van je tegoed.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het werk op de spijkerstof ziet er leuk uit. Ik ben even wezen kijken toen je bezig was. het idee voor volgend jaar moeten we maar eens tzt uitwerken.