Translate

zaterdag 30 augustus 2014

Genieten

Afgelopen week sprak ik met iemand om gewoon sociaal te doen, ik ken haar niet goed, en die jongere vrouw was een beetje terneer geslagen. Goh vertel wie weet heb ik wel een aardige kreet waardoor je weer wat vrolijker bent.
 
Zegt ze ; ik vind mijn baan niet leuk, mijn vriend kan ook de pot op, en de poes krijgt jongen. Jeetje wat een ellende zei ik. Ja nee ik ben niet te genieten want het zit me tot hier. Ze wijst naar haar oren. Ik wachtte even met een zinnig antwoord op haar ellende.Maar ondertussen realiseerde ik me, dat ik mij zelf een heel gelukkig mens vind. Tuurlijk heeft mijn persoon ook wel eens een tegenslag maar ach die werk ik zo snel mogelijk weg. Het leven vind ik heel erg leuk ondanks alle ups en downs.

Genieten doe ik elke dag, of het door de kinderen en kleinkinderen komt, het lopen met de twee honden in het bos bij de stadsschapen, lekker bakkie koffie met peuk!, schone kamer na het stofzuigen (hondenharen en zand) en lekker in mijn eentje zoals nu.

Ja daar kan ik echt van genieten, net als vandaag. Ik ben in mijn eentje op de Parel wel met de twee honden en met een handklus patchwork of the crosses. Het is niet druk dus weinig aanloop en dat is eigenlijk heel erg lekker.

6 opmerkingen:

Ineke zei

Ik kan het helemaal met je eens zijn. Heerlijk toch?

miekequilt zei

Heerlijk Mia, genieten van je eigen gezelschap.

Hannie de Beer zei

Ook ik ben het volkomen met je eens! Heerlijk om bezig te zijn met onze hobby, en eigen gezelschap!

Will Duijst zei

Wat heerlijk om zo kunnen genieten van eenvoudige dingen.

marjolijn zei

Je hebt niet veel nodig om heel gelukkig te kunnen zijn, maar je moet het wel willen zien. Ben het helemaal met je eens! Nou ja, met uitzondering van die peuk dan.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

De positiviteit straal je uit en geef je door. Geniet van alles!