Pagina's

Translate

donderdag 26 januari 2012

Voor Coby een Amicorum

Deze Amicorum heb ik gemaakt voor Coby van de Fibermailgroep. Haar vraag was herfst met paars. Ik heb een tesselation gemaakt van eikenblad. Bewerkt met organza, garen, wol en goudverf.

 Het rijmpje begint nu echt toepasselijk te worden, gladde fietspaden door bladval en een vrieslucht, het najaar in de winter

maandag 23 januari 2012

Album Amicorum

Vandaag kreeg ik een prachtige Amicorum, het is gemaakt door Hannie van de Fibermailgroep. De kleuren zijn warm en de techniek is weergaloos mooi.


ATC van Hannie


De tekst op de achterkant is een mooie levenswijsheid



Ook de ATC is in dezelfde stijl en kleuren.

Terwijl het regent en donderd is het openmaken van de envelop een cadeautje.


maandag 16 januari 2012

Contactdag De-Uitdaging

Afgelopen zaterdag hadden wij met De-Uitdaging een gezellige dag met elkaar bij Marjo .v.d.L.

Het was vooral een kletsdag en een puntjes op de i dag.

Bij Marjo zijn de meeste quilts gestald voor de tentoonstelling op de Patchwork en Quiltdagen die in de Expohal in de Haarlemmermeer wordt gehouden. Maar ook het controleren of alles aanwezig was zoals de teksten die bij de quilts komen te hangen en de demonstraties bespreken die worden gegeven door Hannie, Corinne, Marjolijn en Marjo Stoeckart.
Ook is er kortgesloten wie de lezingen gaan doen en het leuke is dat wij een video presentatie daarbij kunnen geven die is gemaakt door Margeeth en Jonathan.

 En er was natuurlijk een heerlijke soep door Marjo van der Leeuw gemaakt die de lunch een lekkere opkikker gaf.
En het leuke is dat er dit jaar waarschijnlijk nog meer te gebeuren staat voor quiltgroep De-Uitdaging.

vrijdag 13 januari 2012

Movie star Bee

He heerlijk zo na de feestdagen, weer gewoon doen in het quiltritme van de Movie Star Bee, gezellig op Maria na die ergens in Spanje rondtoert was iedereen er weer gezond en wel bij.,



Annie had weer prachtige Quilts bij zich een eigen interpretatie wat stoffen betreft met het patroon van enkele jaren geleden van De Haan en Wagemakers. De tweede quilt is voor haar kleinzoon een hele leuke log cabin.




En er werd lekker gesnoept Madelon had een verrukkelijke cake gebakken zij was nog net in het oude jaar jarig en ik trakteerde op vlaaien omdat Jan en ik 40 jaar getrouwd waren.

Behalve dat wij over quilt en quiltzaken kletsen (en er ook nog mee bezig zijn) was er een prachtig boek van Karina Schaapman dat geleend was van de Bieb. Een geweldig boek om te willen hebben. Het Muizenhuis staat vol met foto's die het leven van Sam en Julia laat zien, bijzonder is dat het huis volledig door Karina Schaapman is gemaakt op miniatuurformaat. 


En natuurlijk is er weer een gemeenschappelijk doel bedacht, Annie heeft iets met mini hexagonnetjes en heeft een en ander voorbereid zodat wij straks op de miniatuurtentoonstelling van het Gilde er weer zullen zijn met een groeps ding.