Translate

woensdag 9 februari 2011

DOM DOM DOM met hoofdletters

Heb ik weer, even opschieten want de kleinjongetjes moeten uit school gehaald worden en er zit een hond met gekruiste achterpoten op me te wachten om een plasje te kunnen doen.
Maar snel nog even naar de supermarkt want de aardappelen zijn op. Haast is niet goed, op tijd weg gaan wel. Vlak voor de parkeerplaats waar dochterlief woont, kijk ik in mijn spiegel naar achterliggend verkeer om mijn richtingaanwijzer aan te zetten, en zie ......... twee motoragenten. Oh oeps shit, noem ze maar op. En een schiet voor me en de ander naast me. Ja hoor ze moeten mij hebben. Dus de auto maar aan de kant, noodsignalering aan en een vriendelijke agente vraagt aan mij.... Mag ik uw rijbewijs zien? Tuurlijk, dus ik stap uit, want mijn tas staat op de achterbank en geef haar de gevraagde papieren. Weet u waarom wij u aanhouden? Ja, zeg ik. Ik had mijn Veiligheidsgordel niet om. Tja vervelend zegt ze maar u begrijpt het wel. Tuurlijk snap ik dat ik de pineut ben en dat 25 meter vanaf mijn parkeerplaats. Na alle gegevens opgeschreven te hebben vroeg ik aan haar "krijg ik nu een taart" ze schiet in de lach, waarom? Nou dit is mijn eerste bekeuring in de 40 jaar dat ik auto rijd. Och zegt ze kon dat maar, helaas.

Het hele verhaal heb ik s'avonds aan tafel verteld, de jongens schrokken want ze vroegen ben jij nu een crimineel????? Nee, maar voorlopig krijg ik van Opa geen zakgeld meer. Menno (8) ging zijn spaarpot halen om me te helpen. Hij had nog wel twee euro. Ach wat maakt dit gebaar toch veel goed. De prijs van dit alles 100 euro, nee in Vijfhuizen geen lapjes voor mij.

6 opmerkingen:

Ellen zei

O,wat een prachtig verhaal ,ik moet er wel een beetje om lachen ,kan de beste overkomen.Als ik je tegen kom in vijvhuizen dan krijg je een kopje koffie van mij als troost.
Gr Ellen

Liesbeth Wessels zei

40 jaar en nog nooit een boete ? Jeetjes dat kan ik niet zeggen er waren wel maanden dat ik er 2 had, en altijd voor te hard rijden. steeds 10 kilometer te hard of zo. Maar ja het is en blijft zonde geld ! groeten liesbeth

Hannie zei

Dat is wel balen zeg! Ze had op zijn minst de bekeuring ongedaan kunnen maken? In 40 jaar geen bekeuring! Knap hoor. Hier heb je het nogal snel voor te hard rijden Op de ringweg 2 dubbele banen mag je maar 50! Er woont niemand nb. Daar heb ik dus wel eens een bon gehad!
Maar €100 is om te huilen! Jammer jammer,daar had je veel lapjes van kunnen kopen!

marjolijn zei

Gelukkig kun je er toch om lachen, al is het sneu geld natuurlijk. Maar toch knap dat dit pas je eerste bekeuring is. Wel schattig hoe kinderen dan kunnen reageren.

Christina Fokkema zei

prachtig verhaal. En wat lief dat ze hun zakgeld aan jou wilden geven. Geef opa maar een dikke zoen en jij mag vast in vijfhuizen je uitleven.

Corinne zei

Wat een pech, was wel een duur dagje. Wel knap hoor, in 40 jaar 1 bekeuring. Als je nu over nog 40 jaar de tweede bekeuring krijgt heb je het toch niet slecht gedaan.