Pagina's

Translate

vrijdag 23 mei 2008

Menno & Movie Stars


Vandaag had Menno een vrije dag van school, studiedag heet dat dan. Ik geloof achter elkaar dat alle onderwijzend personeel heel hard aan het werk is om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.
Dus Menno mee naar de Quiltbee. ach oom ik neem wel autotjes mee om te spelen dan kan jij kletsen. Tuurlijk knul, is goed hoor.


Met het puntje van zijn tong uit zijn mond en heel ingespannen bezig om een naald en draad door de mal heen te krijgen.
.
Menno our grandson of 5, came with me to the Quiltingbee of the Movie Stars. His school had a studieday for the teachers so the children had no school too day. And he wants too quilt too. Well he was trying too make a hexagon. He likes the attention of all the woman, and had a lot of fun with them.

Quiltbee Movie Stars

Heerlijk weer eens kletsen en quilten bij de movie stars, vandaag hadden Christien en Annie hun hexagonnen meegenomen. De quilt van Christien moest gesanwiched worden. Dus tafels aan elkaar geschoven en plakken maar.


Zo met elkaar even rijgen, en klaar is Christine.Thuis op een gewone tafel is het bijna niet te doen, al bestaat er wel een foefje voor.

Op een gewone tafel het midden van de back stof leggen en boven en onder vastplakken, dan het midden van de vulling er precies op leggen en vast plakken dan de top op dezelfde manier en het hele middengedeelte kan dan geregen worden. Dan schuif je de heleboel naar een kant en doet dan hetzelfde, daarna de andere kant doorschuiven en klaar is de sandwich.



De twee hexagonnen van Christien en Annie.





Today whe had a quiltingbee with the Movie Stars, it is good too see the moviestars with there quiltprojects. The quilt from Christien has too be sandwiched and so all the tables are moved together, and the sandwich was ready in two ours.

dinsdag 20 mei 2008

Menno & Dino's


Menno onze oudste kleinzoon wordt 6 jaar. En net als elk ander jongetje hevig geinterresseerd in Dinosaurussen. Hij kent ze bij naam en zijn allergrootste en allerliefste wens is dan ook een Dinoquilt. Tuurlijk lieverd, die krijg je van me. Zoeken naar een patroon van Dino's was niet zo simpel. Maar gelukkig via de Site van Claudia Hasselbach gevonden. Er moeten er nog twee gemaakt worden en dan zijn ze alle negen compleet. En dan de randen en de vulling en het machinaal quilten (kan dan tegen een stootje) inpakken in mooi dino cadeau papier en een lieverd blij maken. Jasper die eind van het jaar 4 wordt heeft zijn bestelling ook al klaar liggen, maar hij weet nog niet goed wat hij het mooiste vind. Ach hij heeft de tijd tot september en dan moet ik als de wiedeweerga aan de slag.
.
Our grandson Menno becomes the age of 6, and he wants a Dinosaurusquilt. It was difficult too find a pattern, luckly thrue the site of Claudia Hasselbach I found the patterns. His little brother Jasper wants too have too a quilt, but he do not no what kind of pattern. He has the time too september, so I have just enough time too make one for him too. He will reach the age of 4 in oktober.

maandag 19 mei 2008

Famke en de reggie de reiger / Famke and a bird

Vandaag de hele dag druk in de weer geweest om een docent te zoeken voor de groep van Q.S. die verder wil gaan. Telkens even overleg met Wil en dan een volgend gesprek met een docent. Mijn linkeroor is een beetje platter geworden, de ideeen dwalen door mijn hoofd. En na ruim 5 uur van praten en vooral luisteren met Famke het bos in. En ja hoor, daar ging ze dan in sluipgang, wat ziet ze nu weer. Ze wordt een echte jager, want vogels en bijen en hommels wil ze maar al te graag pakken. En dat voor een pup van pas 5 maanden.
Vlak bij de brug over de sloot blijkt een reiger te zitten, dus als de wiedeweerga een foto gemaakt. Een hele tijd zaten ze naar elkaar te kijken, op een gegeven moment vloog de reiger weg en Famke was heel erg teleurgesteld dat ze die niet had kunnen vangen.
.
Today it was a telephone day, I was on the search for a teacher for the group of Quilting Special. I was looking for an artist that can do textile and a other discipline of art. I was very tired so I went together with Famke our little dog to the forest behind my house for a long walk. And she will be a hunting dog (she is only 5 months old), on her belly thrue the grass see saw a big bird (i dont no the name in English) The bird looked at her and he tought, so what little dog. For a long time they looked at each other and then the bird take of in too the sky. She was very disepointed that she could not catch the bird.

dinsdag 13 mei 2008

Tentoonstelling in Groningen


Zaterdag is het zover, dan hebben de leden van Quiltgroep AFier een tentoonstelling van Dagboekquiltjes in Groningen, in de boerderij van Marijke Boer.
Natuurlijk is iedereen die dit leest uitgenodigd om van 17 mei tot en met 8 juni te komen kijken.

dinsdag 6 mei 2008

Tentoonstellingen/exhebitions

In the year 2005 I send for the first time a quilt in to an exhebition. The European Championships. There I won a price for beginner. That was a marvelous workshop from Maaike Bakker in France in Chatauponsac.
The next years I have send the Imposseble Dream and Paradise.

Tentoonstellingen / exhebitions

In 2005 de stoute schoenen aangetrokken en mijn bargello quilt ingestuurd naar de Europese kampioenschappen in Waalre. Wie en wat schetste mijn verbazing? De bargello won bij de beginners. De prijs, een fantastische week workshop in Frankrijk van Maaike Bakker.


.



In 2007 heb ik de Impossible dream, ingestuurd naar Waalre. Imposseble omdat ik niet zo'n rekenwonder ben. Maar door de techniek ging er toch een deurtje voor mij open naar wiskundig gemaakte patronen.





.


In 2008 heb ik naar aanleiding van het Thema Paradijs, mijn tuin gemaakt. Zittend in mijn stoel onder de Olijfboom met de vissen en vooral de tulpen kom ik tot rust.
Het is een eigen ontwerp en gemaakt naar de originele situatie.

donderdag 1 mei 2008

cadeautje koninginnedag / little gift Queens birthday

Op de kindervrijmarkt in het lumierepark in Almere, heeft Menno (5) deze naaimachine gekocht. Oh mam, die is voor Oma dan kan ze mijn kleedje maken. Hij heeft ook nog onderhandeld in plaats van 2 euro heeft hij er 1.50 euro voor betaald.
.
On the Queens birthday on the free childrens market, bought Menno (5) this sewingmachine. He said to his mother, Oh this one is voor Oma (granny) than she will finished my quilt. He bougt this for 1.50 euro and that is in US dollars 1 dollar.