Pagina's

Translate

dinsdag 28 juli 2015

Workshop Saskia Weisshut

Net als vorig jaar was er in de Sjoel van Elburg weer een prachtige tentoonstelling van Saskia Weisshut. Ook heb ik een workshop Tyvek bij haar gevolgd. Heel bijzonder zijn de quilts die zij maakt over het Joodse Geloof. Prachtige Keppels, en elke quilt heeft een bijzonder verhaal. Een aanrader om te gaan kijken.
 
 
Interessant is de video van haar en haar werk.

 
Fascinerend om deze textielkunstenaar zoals ze haar kennis aan "ons" overdraagt.
Op leeftijd maar vol energie om iedereen aandacht te geven.
 
 
Natuurlijk heb ik al eens geprobeerd iets met Tyvek te doen, maar daar ben/was ik niet zo goed in. Maar met haar uitleg en het doen werken met Tyvek is er toch weer een grens verlegd. Dit is overigens een detail van het werk van Saskia. 

zaterdag 11 juli 2015

Gekregen en gemaakt

Gekregen de laatste Recepten Bookpage, deze is van Hannie. Prachtig gemaakt ik zou elke week wel zo'n juweeltje in mijn brievenbus willen vinden. Ook het recept ziet er op stof heerlijk uit. Een aparte Zalmquiche.
 
 
Voor Tonny heb ik deze Tea Time gemaakt, s 'middags bij een kopje thee een heerlijke hazelnootbrowniecupcake.


maandag 6 juli 2015

Onbereikbaar

Onbereikbaar voor ons roestliefhebbers, Corossia in Almere Haven wordt gerenoveerd en krijgt een roestige buitenkant. Roestige rijplaten worden aan de buitenkant gemonteerd.
 
 
Ik kan natuurlijk vragen of ik mijn azijnlappen via die hoogwerker er tegenaan mag plakken,


vrijdag 3 juli 2015

Zomer bij de Movie Stars

Al een aantal jaren starten wij bij de Movie Stars een zomer bee. Dat betekend dat er elke  twee weken een minibee gehouden wordt bij een van de leden thuis. En traditie getrouw starten wij dit bij mij thuis in de tuin. Heel toevallig ben ik dan ook jarig. Dus hoe leuk is het met de bee dat te vieren. Iets lekkers bakken voor bij de koffie/thee, iets verzinnen om even uit alle comfortzones te treden voor de traditionele Quilters en een tasje met inhoud. Dit laatste doe ik omdat ik altijd de verjaardagen vergeet, en soms met het rood op de kaken toch de traktatie op eet die de jarige meeneemt.
 
 
Voor vandaag had ik bedacht maak eens een schilderijtje van stof met andere toevoegingen. Dus een bak met restanten, een bak met bandjes en organza en kralen en kant.

 
Natuurlijk was het weer bloedheet, maar een scherm - parasol en heel veel water met ijsblokjes was het best te doen, onder de luifel werd het toch nog een kleine 30 graden.

 
En heel lief, cadeautjes heel veel cadeautjes voor mij. lief he.
 
Als lunch had ik koude komkommersoep een rijsttonijnsalade en stokbrood.