Pagina's

Translate

dinsdag 30 december 2014

30-12-`71 t/m 30-`2-`14

30 december is al 43 jaar een vaste vrije dag, geweldig dat wij altijd die ene dag vrij hebben kunnen houden van werk of andere bezigheden.
 
Ach wat waren we jong en prettig gestoord,
hij heeft nog altijd die snor, zijn haren zijn verdwenen onder de tondeuse, en zij lekker slank met fresia's in haar haar.
 
Genoten van die dag en van de jaren die daarop volgden.
Straks om kwart over drie is het echt zolang geleden.
 
 
Elk jaar vieren wij het met zijn vieren of zevenen (uitgebreid gezin) of gewoon met zijn tweetjes. Standaard is het geworden dat er appelflappen, ananasflappen en perzikbollen worden gebakken voor oude jaarsavond.

dinsdag 16 december 2014

wensen

Voor alle grote en kleine mensen
heb ik maar heel weinig wensen.
Natuurlijk dat het goed met je gaat
en veel over geliefden en quilten praat.
Wees lief voor mens en dier
en bekijk elke dag met veel plezier.
Gaat het even wat minder zo'n dag
kijk in de spiegel en lach.
Lach naar jezelf en geef jezelf een tien
op naar het nieuwe jaar 2015.
 
 

zaterdag 6 december 2014

movie star special

 
Tja ze zeggen wel eens "hoe ouder hoe gekker" maar dat klopt dan ook wel. Ook bij ons kwam Sinterklaas langs op de bee. Alle andere jaren trokken we lootjes maar nee er was iets anders bedacht. De dobbelsteen. Geweldig leuk dachten wij, maar ervaring? nee dat was er niet met dit fenomeen.
Dus rommelen en lachen en zonder kadotjes of met meer voor je neus. Gooien met dat ding en telkens naar links of rechts schuiven. Wel gezellig daar niet van.
Al zo lang als ik mij kan herinneren was er ook altijd een groot gedicht. Een gedicht waarin op lieve! wijze even de aandacht op elk lid gericht was. Dus dit jaar ook. Die oude sukkel had ook nog eens een hexagonpannenlap voor iedereen erbij gedaan, de hexagonen vieren namelijk hoogtij bij ons. Had zeker niets anders te doen.
 
 
Een andere leuke verrassing was de quilt voor Trudy, stiekem gequilt door Madelon en als cadeau op tafel erbij gelegd. Samen met veel lekkers en koffie en thee was het weer een leuke ochtend.

maandag 1 december 2014

Dromend verlangen

Eindelijk mag ik het plaatsen, voor De-Uitdaging was het thema Dromen.
 
 
En wat een herinnering gaf dat thema, toen ik elf jaar was lag ik verplicht 6 weken op bed met een vervelende beenbreuk, van mijn tenen tot aan mijn lies in zo´n ouderwets pak gips. Veel jeuk en heel saai. Mijn klasgenootjes bedachten dat het wel leuk zou zijn om behalve huiswerk!!! ook mijn kleine kamertje te versieren met foto´s en plaatjes uit tijdschriften. Ook het plafond werd door een creatieve jongen onder geplakt. Daar tussen zat deze tekening, geweldig vond ik die. Het was met recht verlangen naar buiten. Later kwam deze telkens terug in mijn leven, via een kaart of een boek.
 

Vrouwenfiguur driedubbel gestikt op wit linnen, de achtergrond is zelf geverfd met chocolatbrown, waar dat blauw vandaan komt weet ik niet maar geeft het wel iets spannends. De tulpen ook Art Deco zijn daarom in madeira glans 3xgestikt