Translate

zondag 27 april 2014

Mini trip naar New Castle

Donderdag gingen wij met zijn vieren met een mini trip naar New Castle, wij zijn dochter Lobke en kleinzoons Menno en Jasper en ik. Jan bleef thuis bij de honden.
 
Wat een spanning gaf dit allemaal mee, bij de douane werd er gevraagd wie Jasper was, met een klein stemmetje zei hij IK? hm waar gaan jullie naar toe? Euh naar de boot en dan naar Engeland.
 
Alsof we ook nog ergens anders naar toe konden gaan vanaf die plek.
 
Goed zei de marechaussee van achter zijn hoge post en wie is Menno? Ik natuurlijk zei hij en ik ga met hunnie mee.
Controle of moeders ook echt de moeder was omdat zij verschillende achternamen hebben.
 
En dan die boot, door kinderogen ziet die er ineens heel anders uit, veel groter dan je zelf denkt. De hut was op deck 11, hoger konden we niet en dat was kicken volgens de heren. Die gingen op zoek naar wat er allemaal op zo'n boot te doen was.
 

Het eten (we hadden een buffetdiner en twee buffetontbijten) en slapen aan boord is geweldig, we hadden boeken mee om in bed te lezen, de volgende ochtend zagen we alleen dichte mist en dat was jammer, het binnenvaren bij New Castle met zijn ruïne is geweldig, maar dat hebben we dus gemist!
Een toertocht met de dubbeldekker is leuk, je komt langs alle bijzondere plekken, daarna op jacht naar koopjes en lekker eten in de Marget Garden, een historische overdekte markt met van alles en nog wat, slagers die nog echt slagen, theeshops die echte thee verkopen en bloemen uit Holland die niet te betalen zijn.
Terug naar de boot en nu eten in de Light house, hm een hamburgertje is lekker, doch de schok was groot toen ze geserveerd werden. De kinder- hamburgers waren ongeveer 13 cm groot en die van de volwassenen zeker een cm of 16 doorsnee. De hamburger was genoeg de patatten hebben we maar gelaten voor wat ze waren.

De volgende morgen weer terug in Nederland, de meeuwen zijn toch anders dan die in Engeland vonden de jongens en het zonnetje (koningsdag) scheen volop.
Bekaf van het lopen in de stad en het klimmen op die trappen van de boot, heerlijk met mijn pootjes omhoog.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heerlijk toch zón uitstapje .Zeker als de jongens het zo naar hun hebben .Enne.. heb je nog wat interessants gekocht voor je hobby?

10ekequilt zei

Zo' n reis gezien door de ogen van je kleinzoons wat een geweldige belevenis zal dit voor jullie allemaal zijn en blijven! Veel plezier met de herinneringen.
Groetjes 10eke

marjolijn zei

Wel even genieten zo met zijn allen. Inmiddels uitgerust?

miekequilt zei

Wat heerlijk, oma,dochter en twee kleinzoons op pad. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Leuk hoor met de kleinzoons en dochter naar New Castle, het varen alleen al is zo leuk. Fijn dat je het leuk hebt gehad.