Pagina's

Translate

zondag 27 oktober 2013

De Overval

Al vier weken lang waren wij in de ban van de overval, samen met de jongens klein en kinderen groot allerlei plannen gemaakt om Jan te verrassen met zijn verjaardag. Vandaag is hij dan echt jarig maar we wilden weer eens iets anders. Omdat hij gisteren mocht werken bij De Steiger het recycling perron hebben we samen met zijn collega´s een overval gepland. De voorpret was geweldig, wel spannend dat de jongens het niet zouden verraden. Want hoe moeilijk is dat toch. Wij de grote mensen telkens een hint van hun onderbreken. 
En wat een sniekkie is die man toch, ineens stond hij er met zijn neus bij, dus wij dachten dat gaat niet werken.
 

Om drie uur stiekem het perron opgereden, gelukkig heeft hij dat niet gezien, en toen stonden de jongens voor zijn neus met de 65 letters. Zijn collega´s werkten mee, dus de overval was compleet.
Ja die arme man is nu een AOW'er, of zoals zijn t/shirt nu aangeeft een klassieker. Veel gelachen daarna naar de bowling en lekker eten bij Onderweg.
 

woensdag 23 oktober 2013

Book pages

Bij de Fibermail groep is het project Book Pages aan de gang, gisteren kreeg ik van Trees deze Jugendstil. Motief is leuk maar ook die kleuren die er helemaal in passen.
 
 

maandag 21 oktober 2013

OEQC in Veldhoven

 
Gisteren de hele dag prachtige quilts gezien, overzicht van Ans Kasteins, handapplicatie werk van Rita Frizzera, werk van internet groep Voyage, en de quilts van het thema Berlin.
 
 
 
zomaar een paar foto's bij elkaar die op mij veel indruk maakten, Vrede van Corinne, terecht een prijs gewonnen, zowel voor en achterkant zijn het waard om gezien te worden. Of de mega quilt van Irma, Wating for.. heel verrassend om een quilt te zien die zo groot is dat het lijkt of je erbij in kunt staan. En Ray van Karin, zowel voor als achterkant heel bijzonder knap gemaakt.
 
 
En dan duizendpoot Maria, altijd aan het kletsen om bezoekers lekker te maken om lid te worden van het Quiltersgilde, ook de aanvoer van quilts voor de TT en het materiaal voor de stand van het gilde sleept ze aan samen met Leo, petje af.
 
En hoe mooi was het onderdeel van Art Quilts in Nederland samen gesteld door de schrijver Henk Lijding. Heel aardig was dat hij ook het boek voor mij signeerde.
 
Behalve het boek ook nog verf bij mijn eigen, tulpen-stempels uit Engeland en informatie over een nieuwe naaimachine.
Leuke dag, pijnlijke benen en enorm moe.

maandag 14 oktober 2013

Bookpages 2

Bij de Fibermail groep zijn we bezig met het maken van Bookpages. Dit is de tweede en die is voor Olga. Zij wilde graag een jugendstil in de exacte kleuren. In mijn kast staat een boek met Jugendstil en Art Nouveau. Dit is een tegel die ongeveer in 1920 is gemaakt. Ik heb deze gemaakt van vilt. De kleuren  zijn bijna gelijk aan de afbeelding.
 

Veel stikwerk maar ontzettend leuk om te maken. En deze is via tante pos onderweg naar haar toe.

vrijdag 11 oktober 2013

Movie Starsfeestje

Vanmorgen sinds een hele lange tijd weer bij de Movie Stars geweest. Deze keer was heel bijzonder, want Jacqueline een van onze leden heeft afgelopen week Sara gezien.
Voor deze gelegenheid was er bij haar thuis een grote bee, behalve onze leden waren er nog meer quiltvriendinnen van Jacqueline gekomen. Ook was er een Quiltlezing van Annet ter Weiden en die vertelde over het ontstaan van quilts door de jaren en continenten heen. Heel leuk met quilts die met verschillende periodes te maken hadden.
 
Maar wij hadden onder bezielende inspiratie van Annie en Maria een ander cadeautje voor haar in gedachten. Omdat zij geboren is in de 60e jaren heeft Maria een paspop voorbereid en Annie leverde de achtergrond stof. En zelf moesten wij proberen om daar een 60e jaren jurk voor te maken.
 
 
Dit is mijn bijdrage een jurk met een tulpeffect, in die tijd werden er veel tulpen jurken en rokken gedragen en vond dit dus wel grappig ik heb wel geprobeerd een beetje in haar kleuren te werken.
Een tulp van mij werd het dus.

Het was een leuke en gezellige ochtend met veel gebak en koffie, ach je wordt maar een keer vijftig.

maandag 7 oktober 2013

bijzonder facebook pagina

Sinds kort ben ik ook lid van Facebook, gewoon een paar mensen volgen meer niet. Ik heb mijn blog en mail dus als ik iets kwijt wil doe ik het daar op.

Maar ik werd getipt op Art Textiles: Made in Britain. Wat een mooie art quilts worden daar getoond met een enorm hoog tempo. De een is nog bijzonderder dan de ander.

https://www.facebook.com/ArtTextilesMIB

zondag 6 oktober 2013

OWNA en Aquarelverven

Het resultaat van het Aquarelverven wat we bij OWNA bij Marjon hebben gedaan is heel leuk. De lappen zijn allemaal verschillend geworden. Eigenlijk heb ik het niet goed gedaan. Ik had de verf veel dunner moeten maken met de soda/ash oplossing. Maar ja, ik ben dan weer te voorzichtig of te zuinig.
 
 
 
Zelf ben ik helemaal blij met deze donkere lappen. 

 
Volgende maand krijgen we een opdracht, wat dat wordt weten we niet maar deze lappen moeten erin verwerkt worden.

vrijdag 4 oktober 2013

Op Weg Naar Art

Hier had ik nu veel zin in, na een pauze van een paar maanden, mochten we weer bij elkaar komen om een dag met Marjon Hoftijzer door te brengen. Na een rondje "kletsen", had Marjon een kleine opdracht. Ze liet ons een afbeelding zien van Miro Carnaval van Harlekijners. Wij mochten ons poëtisch associëren, het betekend kijken met eigen gevoel. Na een korte blik was de bedoeling dat je een eigen interpretatie gaf. Dus gewapend met potlood en kleurpotloden werd er kort getekend. Die tekening kan de basis worden van een eigen ontwerp.
 
 

Na het broodje werd er stof geverfd, niet gewoon zoals ik het normaal doe, maar aquarelverven. Wat leuk is dat. Weer een nieuwe variant op het aloude stofverven. Door de verdunde verf krijg je een watercolour effect.
 
Het was een knotsgezellige dag en weer veel indrukken opgedaan.