Translate

woensdag 29 mei 2013

Over nat en heel blij en hele lieve reacties

Afgelopen vrijdag ben ik onder het mes geweest, heel vervelend maar noodzakelijk. Ik ben zo'n incontinentie mens. Wat ooit begon met een drup bij het lachen werd in de loop der jaren een stroompje. In 2007 heb ik toen een tvt-bandje geplaatst gekregen. Wat een vrijheid gaf dit, lachen, springen(?) hardlopen(?) en geen Tena's meer in de kast of tas of in de caravan.
Vorig jaar begon het gedruppel weer en uiteindelijk werd het een waterval, het beperkt je, je durft uiteindelijk niet zo ver meer van een wc te zijn, altijd twee of meer Tena's in je tas of jaszak, niet van een fiets af durven stappen want stel je toch eens voor dat je voor de supermarkt staat en daar die waterval gaat kletteren.
Nee dus maar weer naar die lieve gynaecologe voor de vraag wat nu!. Na veel onderzoeken werd er besloten er een tvt-o bandje bij te plaatsen. Dus vroeg naar het Flevoziekenhuis en onder het mes, eigenlijk zag ik het als banden plakken, over het algemeen ben je na het uitslapen en na het drinken van ongeveer een liter water in staat om te plassen dan wordt er gemeten of je blaasinhoud een goede restant heeft en dan jas aan en naar huis. Meestal ongeveer na 6/7 uur na de opname.
 
Ja maar niet bij mij, na het drinken van meer dan twee liter water, kwam er nog niets. Dus even meten of er wel iets in de blaas kwam, apparaat gaf nul aan. GRGRGG weer een liter erbij, nog niets. Uiteindelijk klotste ik aan alle kanten maar nog geen resultaat. Eindelijk na negen uur opname een beetje, pfffff wat een opluchting. Dus weer een meting en weer geen blaasinhoud, Gynoco erbij geroepen en weer een onderzoek, tot Jan mij herinnerde aan een eerdere operatie waarbij ik een ritssluiting van 265 hechtingen had gekregen dat die rits misschien het apparaat belemmerde. Hoera voor Jan want enig gezoek met het ding eindelijk resultaat en mocht ik naar huis.
 
Nee het viel niet mee, maar ik ben redelijk droog, pijn is er nog steeds en ik mag 6 weken niks doen (joepie)
 
En dan krijg je hele lieve kaarten en bloemen, mailtjes en daar wordt je dan heel blij van. dank je wel lieve mensen.

11 opmerkingen:

Ineke zei

Wat goed dat je dit durft te vertellen. Toch stiekem een beetje moeten lachen maar dan zonder drup.
Sterkte gewenst met 6 weken niks doen. Toch wel een beetje quilten dan ben je er het vlugst bovenop.
Hulde aan Jan.

marjolijn zei

Fijn dat je er weer helemaal bent. Ook van mij volgt er nog een kaartje, maar ik was even te druk met andere zaken (reden volgt vandaag nog op mijn blog). Heerlijk is dat toch al die leuke post. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel!

Marina zei

Dan wens ik je na dit natte voorjaar een hele "droge" zomer! En veel beterschap.
Marina.

Hannie de Beer zei

Ook ik wens je een "droge" zomer en nog veel seizoenen daarna!
Beterschap!

Miranda zei

Van harte beterschap en geniet nu maar van de brood-nodige rust! Maar hopen dat het voorgoed verholpen is en je weer droog door het leven mag gaan.
Groetjes van mij
PS: wat maak je toch leuke dingen!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Veel sterkte en laat je maar verwennen. ik zie je binnenkort

Janny de Roo zei

Diep respect voor het "durven"vertellen van je verhaal, wat voor velen altijd geheim zal blijven.....! Wens je sterkte en alle goeds !

janneke zei

Heel veel beterschap en vele 'droge' jaren!
Moet ook wel want jij lacht nogal graag! En gelijk heb je!
Beetje humor kleurt de wereld.
En dat terwijl er genoeg langs je deur komt. Tof mens ben je!

Aart zei

Beterschap! Geniet van de tijd dat je 'niets' mag doen, kan jij dit?
http://quiltaart.blogspot.nl

miekequilt zei

En nu echt niets doen?
Veel liefs en sterkte vanuit Stad..

Nienke zei

Och mijn hoofd is lek denk ik, helpt een bandje daar ook tegen :-)? In elk geval fijn dat het geslaagd is en dat dit allemaal kan in ons mooie landje!