Translate

maandag 22 april 2013

Inkom in Essen

 
 
 
 
Gisteren was het een feestje in Essen in België, de tentoonstelling Colours of Afrika hield daar zijn tweede tt dag. Prachtig weer, leuke plekken en locaties. Al met al een dag met een vlag.
De organisatoren hadden het goed geregeld, Laura en haar helpers dank je wel.
 
Wat te denken van de aanwijzingen, bij elke locatie was wel een boom of hek met brei en haakwerk versierd zodat je als buitenlander wist waar je moest wezen. Bij het karrenmuseum hadden ze zelfs fietsen bewerkt met wol/katoen/polystergaren.
Ik zie mijzelf dat niet doen. Heel lang geleden had je zo'n golf van het haken van jasbeschermers, volgens mij naar Spakenburgs/Staphorst idee. Heb er toen een paar van gemaakt maar die zijn nooit op mijn fiets terecht gekomen.
 
Heel bijzonder vond ik deze combinatie van quiltwerk en glas in lood, van Christina en Fien
 
 
 
Er was ook veel aandacht voor het viltwerk, deze vogels laten hun groeiproces zien van ei tot groot. Knap werk om dit te maken. Bij Vilt 'd Anvers was het smullen voor de mensen die van viltwerk houden. Prachtige kledingstukken en hoedjes.
 
 
Met bewondering heb ik staan kijken bij Marjan Ruitenberg, wat een diepte heeft zij in haar quilt gemaakt. Ook haar andere quilts waren stuk voor stuk Oh's en Ah's. Het boek met de vrouwenfiguren is heel bijzonder, telkens terugkomen met het zelfde figuur maar telkens weer in een andere context.
 
En dan waren de quilts van Mirjam Pet Jacobs te bewonderen, indrukwekkend zijn haar sociale quilts met aandacht voor de vrouwen en kinderen in Sudan. Maar ook haar Mimi's, ik zou best willen weten waar haar Mimi voor staat.
En dan kom je tegen Marjon Hoftijzer, Ine uit Turnhout, Anne van Herle, Margot van Strien en Jacqueline de Jong, Margeeth en haar DH, Bea Berends en haar echtgenoot die het sjouwwerk voor zijn rekening nam van de Op weg naar Art-groep.
En natuurlijk waren er winkeltjes, gevulde tas, lege portemonnee en pijn in mijn voeten van het lopen heel tevreden naar huis, mijn Bi Ankh Na staat nu in mijn achtertuin.

12 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Het was zeker een geslaagde weekend, ook wij hebben genoten . Mede dank zij het zonnige weer ,en fraaie locaties, en kunst! Wat leuk om ook zoveel bekenden tegen te komen.

Rose-Anne zei

jammer, het is me niet gelukt om naar de tentoonstelling te komen. Dank voor de foto-impressie. Het ziet er geweldig uit!

Liesbeth Wessels zei

Leuk om je verhaal te lezen en wat foto's te zien. Prachtig ik heb heel wat gemist. groeten van liesbeth

Ineke zei

Ik heb Mirjam gesproken en ook gevraagd waar de Mimi vandaan komt. Het is een heel verhaal, maar oorspronkelijk werd zij geinspireerd door Aboriginals uit Australie.

Ineke uit Retie, i.p.v. Ine uit Turnhout. Maakt niks uit hoor.

Anoniem zei

Ochoch, op 10 minuten rijden van huis en helaas gemist, gewoon door het hoofd geschoten. Maar dat het een mooie locatie is heb ik bij hun vorige tentoonstelling mogen meemaken.

marjolijn zei

Ik heb dus echt wat gemist! Jammer, maar het was voor mij niet haalbaar. Ben blij met je foto's en verhaal. Dank je wel.

christina zei

Fien heet ze. In het echt ziet zoiets er toch anders uit dan op foto's he.

Ik vond het prachtige locaties met prachtige dingen.

Jammer dat ik je niet heb getroffen.

janneke zei

Jij kunt er weer even tegen, Mia. Na zoveel mooi's!!!!

Nienke zei

Ik heb wat moois gemist, ik begrijp het, maar fijn dat jij zo genoten hebt!!

Dea zei

Zo te zien was het zeker de moeite waard!

Anoniem zei

If some one wants to be updated with most recent technologies afterward he must be pay a quick visit this
site and be up to date daily.

Feel free to visit my blog post - anti virus software free download

miekequilt zei

Een eindje rijden waard dus. Bedankt voor je verslag.