Translate

dinsdag 31 juli 2012

Barones en de Baronnen

Het duurde even maar ik heb mijn fototoestel weer terug. Dat ding hing nl hoog boven in de lucht. Dochter en kleinzoons hadden een ballonvaart gewonnen en die tocht maakten ze vorige week. Wat een geweldige belevenis hebben die drie gehad. Eigenlijk wilde Jasper niet en Menno wel en toen het moment daar was vond Menno het enger en Jasper kon niet wachten.


En dan sta je daar je familie uit te zwaaien, gelukkig geen dichtbij foto want erg charmant staan we er niet op. Wel een beetje eng als je die kids de lucht in ziet gaan. Net was een berichtje op de radio dat er ergens een ballon gestrand was. Later bleek het om een Heliumding te gaan. Dus dat beetje extra stress was eigenlijk niet nodig.


En dit zijn ze dan, de Barones en de Baronnen van Barneveld tot Putten.
Op mijn vraag waarom ze groen uitgeslagen zijn, gaven de jongens aan dat het bij de Luchtdoop hoorde en dat het overgoten werd met champagne(!) en in de fik gezet werd. Op het certificaat wat zij kregen stond o.a. hun titel vermeld dat schijnt dus gebruikelijk te zijn. Dus is de adelstand in Nederland behoorlijk uitgebreid met die ballonvaarders.

1 opmerking:

Hannie zei

Een heel bijzondere ervaring lijkt me zo'n "Luchtdoop". Wat goed dat ze het durfden!