Translate

maandag 20 februari 2012

Dagje Zwolle

Gisteren een dagje Zwolle naar de handwerkbeurs, wat een gezellige drukte en wat een aanbod aan winkeltjes met mooie en bijzondere materialen. Het was leuk om Maaike even te zien en het wolwinkeltje van Almere-haven, zij verkopen ook nog leuke knopen etc. en niet onbelangrijk voor mij ook nog machinenaalden. Prachtige bollen wol, groot en klein en bijzondere breipatronen. Ik zou willen dat mijn schouder het breien toeliet. Behalve nieuwsgierig ook nog mijn thermoscreens opgehaald bij Marina van De Ganzerik, ik had wat tekeningen aan haar gegeven in Vijfhuizen.


Terug thuis, lag er een tas met drama op me te wachten, Jasper heeft een voorliefde voor knuffels (er liggen er denk ik wel 15 in zijn bed) maar zijn lievelingen de Texelse schapen hadden rugnaadproblemen en zijn hondje ! had buiknaadproblemen. Ze zijn weer hersteld en kunnen weer zijn bed in. Een van de Texelse schapen heeft hij vanaf zijn geboorte en is eigenlijk niet meer te repareren, het wol is verdwenen en je ziet alleen maar het tricot.
Na de operatie's van het beestenspul toch nog even een paar proefjes gemaakt met de thermoscreens, op commerciele stof met acryl verf

De bovenste is een kleurplaat van een romeinse poort met zwarte acrylDe middelste is een kleurplaat van van Gogh ook met zwart
En deze is gewoon gekocht. Olijfgroen.
Bij Lia van Stof tot Verven me staan verlekkeren aan prachtig sneeuwgeverfde linnen. Prachtige kwaliteit stof en het resultaat is heel mooi.

4 opmerkingen:

Hannie zei

Prachtige screens! Toch maar beter om textielverf te gebruiken, met acrylverf kunnen ze verstopt raken! Ik gebruik altijd Printverf van STV vooral de parelmoer geeft een mooi effect! of Maraboe textielverf (De Kwast of hobbyzaken) en Trapsuutjies verf. Succes met het afdrukken!

Liesbeth Wessels zei

Inderdaad hele mooie screens ! Dankbaar werk toch zo'n rugnaadoperatie. groeten van liesbeth

janneke zei

Vond jij die geverfde linnen ook zo mooi? En van een geweldige kwaliteit linnen.

Anoniem zei

Mooie screens. Tja knuffels van kinderen... dat geeft je ook werk want ze zijn er erg aan gehecht.