Pagina's

Translate

vrijdag 31 oktober 2008

Vrijdagmorgen Movie Stars

Ik heb er niks mee, niks met katten. Nou ben ik niet echt een hater maar toch, liever niet bij mij in de buurt. Esther daarentegen is in de KAT. Ze heeft er een heleboel en het zijn ook nog eens van die prijswinners. Esther heeft altijd wel een belevenis over een kat te vertellen terwijl ze ze ook nog eens aan het maken is. Even gauw geteld, dit is ongeveer de 14e kat die ze geborduurd en gequilt heeft. Ach zegt ze, leuk kerstcadeautje.



Annie had vanmorgen haar hexagon bij zich. Na veel gepuzzel van hoe zal ik ze doen, is dit bijna een eindresultaat. In de harten van de bloemen, zijn afbeeldingen van oude beroepen, in blauw, rood en groen. Tenminste ze wil er toch nog een rand omheen maken, ben benieuwd met welke kleur en stof ze dit gaat doen. Links staat ze geduldig uit te leggen aan Hillie, Mieke en Greet hoe ze een en ander in elkaar gezet heeft. Ik ben ook bezig met hexagonnen maar zo snel als dat Annie het voor elkaar heeft dat lukt me niet.

I don't like cats, Esther does like them very well. She has Winning cats, all kinds of tittles they have won. Esther make's cats, cats as a present. This one is number 14, she make's all kind of colours and fabrics. These one's I will like.

Annie and the Hexagonquilttop. She is explaining to Hillie, Mieke and Greet how she did it. I wish that I could work so fast. My hexagon wil take many months before I can show it.




donderdag 30 oktober 2008

Nostalgische restverwerking


Zo af en toe komt het verleden even om een hoekje kijken. Dit borduurwerkje is ongeveer 30 jaar oud en heeft heel wat verhuizingen meegemaakt. Dan hing het in de gang en een andere keer op een toilet of zelfs in de schuur om een muurtje wat op te vrolijken.
Maar nu veranderd in een dagboekje met restjes stof die ik nog over had van de quilt van Jasper werd het toch iets vrolijker. En ja ik had toen een jongen en een meisje, nog steeds trouwens. Ze zijn alleen iets groter geworden.

This needlepoint I have make some 30 years ago, many houses has it seen because we moved many times, sometimes it hangs on the wall of the WC of in the barn too make a wall nice.

but now some restfabrics around it and some stiches from the machine it is a nostalgia journal.

maandag 27 oktober 2008

vallende blaadjes / falling leaves



Het is weer de tijd van het jaar, als ik nu met Famke door het bos loop dan vallen ze als bakstenen over ons heen. Famke is driftig op jacht naar de vallende blaadjes. Heerlijk met zo'n bleek zonnetje en een lekker fris windje door mijn haren.

It is the time of the year, falling leaves. When I walk with my dog Famke they are falling around us. Famke try's too catch the leaves. I love it walking in a pale sunshine with the wind thrue my hair.

zaterdag 25 oktober 2008

circus voor Jasper

Een circus voor Jasper

Eindelijk is het dan zover, Jasper wordt a.s. dinsdag 4 jaar en dat is natuurlijk groot feest. Lieverd wat wil je hebben voor je verjaardag, nou oooom ik wil net zo'n kleed als Menno gehad heeft. Je weet wel die dino's. Ach lieverd zei ik nog dat is toch niet leuk allebei hetzelfde. Nee maar ik wil een circus, een heel groot circus. Oeps dacht ik nog, dat wordt zoeken naar een patroon of in iedergeval een link naar een circusquilt. Nou nee dus, niet te vinden, ja er zijn wel patronen van clowns maar dat wilde ik niet. Ik wilde leeuwen en beren en goochelaars en en en.

Dus kleurplaten gezocht uitgeprint, vergroot en verkleind, verbreed en versmalt en toen een basispatroon gemaakt. De hele quilt is door middel van applicaties er machinaal opgestikt volgens de quilt as you go methode. Leek me handiger dan met een grote lap op de machine te zitten zwoegen. En het resultaat een leuke kleurige circusquilt voor Jasper.



A circus for our grandson Jasper, he is becoming the age of 4 next thuesday and he would have a quilt like his brother. So I sad love it is not so nice too have a quilt of dino's like your brother Menno has. He was thinking and say too me Oooom (short for oma) I will have a circus on my quilt. So the search begon, thrue collorbooks I found lions, bears and so on. These I have enlarge and make smaller, make wider and make shorter. Time flies so they say. But it was fun too make this one. I have applicated with the sewingmachine so the quilt can used for everthing too play with and it is easy to wash and dry.





vrijdag 17 oktober 2008

Movie Stars vrijdagmorgen Bee

Vanmorgen weer een gezellige Bee gehad met de Movie Stars. Iedereen was gekomen, dus geen vakantie's of andere bezigheden. De verhalen gingen weer rond, de een over parkeren en achteruit rijden in de bergen, de ander als begeleider van een extreme marathon in Griekenland en weer een ander heeft een jarige zoon die vertwijfeld belde "waar hang je uit, ik ben toch jarig" frappant het is een zeer volwassen kind. Weer een ander vertelde dat ze haar baan heeft opgezegd en nu al zit te broeden over wat er allemaal op quiltwerk voor haar te ontdekken is.
Ondertussen laaide de discussie op over wat wij gaan doen als groep voor de Mini tentoonstelling van het Quiltersgilde, diverse ideeen kwamen boven drijven en uiteindelijk een patroon gekozen wat door iedereen in blokvorm wordt gemaakt en later aaneen gesmeed wordt tot een quilt van max 100 cm in omtrek. Lekker op de fiets door de bossen van Almere naar huis, ook dat viel af en toe niet mee met al die hardlopende senioren die een tweede jeugd ontdekt schijnen te hebben.
De uiteindelijke quilt is later te zien.
This morning we where compleet on the Movie Stars Bee. There was a lot too tell about parking in the mountains of Switserland, an other was a coach for a long during marathon in Greece and so had everybody her story.
We where in a discuscion about a groupsquilt for a exhebiton from the Ducht Quilt Socitety and finally we have make a choise, This will be showed later this year on this blog.
And then on the bicycle I was going home thrue the woods of Almere, and that is not easy. There are a lot of seniors who have found a second youth thrue running so I have to ride left or right to avoid this "very young" runners.

donderdag 9 oktober 2008

Tea for two


Vandaag maar weer eens traditioneel werk. Een klein paperpiecingquiltje voor aan de muur voor de vader van onze kleinjongetjes Menno en Jasper. Hun vader gaat voor de tweede keer trouwen nu met Thea. De kinderen zijn al weken helemaal hoteldebotel van het feestgedruis, ze betrekken op hun manier iedereen bij het feest. Dus op verzoek van de jongetjes heb ik Tea for two gemaakt naar een patroon van Maaike Bakker uit het boek Cups and Sausers.
Today a traditional paperpiecingquiltje, for the father of our grandsons. He is going to married for the second time and the boys would have me make a little quilt for them. The pattern is from Maaike Bakker from the book Cups and Sausers.

vrijdag 3 oktober 2008

Quiltbee Moviestars






Een paar weken geleden vertelde ik al dat er cadeautjes waren gegeven door Annie. Het pakje bevatte een map met twee patroontjes en stofjes.


Vanmorgen waren we maar met een klein groepje een paar nog op vakantie of aan het werk.
Christine en Ada en Annewaren druk bezig met hun map, Annie aan het hexagonnen, Esther bezig met de laatste van 13 patchworkknuffels (katten) ik met de quilt van Jasper en Mieke ... wel die was in Val d'Argent geweest en had voor iedereen een cadeautje mee genomen. Met daarin een map met een paar folders en een lapje uit de Elzas, bovendien had zij een stempel van een tulp gevonden en daar ben ik heel blij mee.


I have told a couple of weeks ago that Annie had make a gift for us. The gift was a map with fabrics and patterns.
Mieke was on a holiday in France and visit there the Exhebition of Val d'Argent and had also a map with flyers and fabric of the Elzas and for me a stamp of a Tulip. That stamp is very old from and many times used. So I was very pleased.