Pagina's

Translate

woensdag 15 maart 2017

De kaarten van Tegendraads 1



Gisteren was er weer de maandelijkse Bee van Tegendraads 1 in Leiden, het maken van kaarten voor elkaar was vorig jaar al een begonnen en nu in '17 wordt dit weer opgestart.  Vorig jaar kreeg ik al een paar kaarten toen ik er net bij was gekomen en nu was ik de gelukkig als eerste te zijn bij deze start. Ik had als inspiratie gekozen voor werken van Heide Stoll-Weber, Uta Lenz of Kathleen Loomis.
Dit zijn quilters die een voorbeeld van creatief zijn voor mij en het gebruik van hun eigen geverfde stoffen.


Omdat ik er weer een boek van maak heb ik de voor en achterkant alvast gepuncht en geringd. K.L. is de afkorting voor Kathleen Loomis en H.S.-W voor Heide Stoll-Weber.


Mooie kleuren en quiltwerk links naar K.L en rechts H.S-W


2 keer naar H.S-W de verschillende stiklijnen maken het af.




Weer 2 x H.SW als inspiratie en prachtige lijnen 


Een K.L. en H.S-W zachte kleuren en wat meer primair


2 keer K.L. het is zo leuk om te zien wat de verschillende stoffen doen


Een mix van K.L. en H.S-W op een kaart en op de andere het kleurige lijnenspel.

Er waren ook prachtige geverfde lappen te zien, experimenteren met groen of nog een sneeuwverf gelukje of mislukte verflappen en die bestaan volgens de meeste niet, je kunt er altijd nog een K.L. van maken of overnieuw verven. En nu nog even wachten op de laatste drie kaarten en dan kan ik het boek afmaken.

vrijdag 10 maart 2017

Vrijdag Movie Star Dag

 Het was weer een paar weken geleden dat ik bij de Movie Stars was en het was weer gezellig druk met quilts en kletsen.


Jacqueline heeft haar bijzondere hexagon quilt bij zich ze heeft de rand afgewerkt met  hexjes aan de achter kant zodat er een mooie rand ontstond.

En dan had Marina een geweldige opruim tip. Net als iedereen die graag mooie stofjes of organza 's of tule's in een doos heeft liggen sprong bij haar die dingen er telkens uit als ze iets wilde pakken. En laat dat bij mij nu ook zo zijn, waarschijnlijk heeft iedereen dat wel. Nu heeft Marina laten zien hoe simpel het opbergen is. Je neemt een plastic zakje met een luchtdichte afsluiting zoals die van Ik.e.a.  je stopt het lapje erin duwt de overtollige lucht eruit en sluit het dan af. Helemaal geweldig dus ik vanmiddag onder het genot van een kop koffie mijn organza box eens opgeruimd.



Kost me wel een heleboel Ik.e.a. zakjes maar geweldig opgelost hoef ik nu niet meer te graaien in de box want ik zie het lapje wat ik wil hebben nu makkelijk en heb geen rommel meer omdat anders de hele box overhoop ging.



donderdag 9 maart 2017

Kinderliedjes

Beetje nostalgische ruil bij de Fantastic Fabric groep, kinderliedjes ach en wie kent ze niet. Voor Hannie koos ik Berend Botje, ooit werd het voor mij gezongen later deed ik dat voor mijn kinderen en oh hoe heerlijk twee kleinkinderen die mijn zangkunst geweldig vonden!!!

De tekst van het liedje heb ik gekopieerd en gekopieerd net zo lang het A4tje helemaal vol was en verschillende kleuren gebruikt. Het bootje heb ik op lichtblauw organza gestikt.

En hoe toepasselijk was de kaart die ik van Tonny kreeg, ze woont een aantal maanden van het jaar in Amerika en in Limburg de andere maanden van het jaar. Beiden hebben wij in Holland een huis. Erg leuk dat de kaart binnen een week hier in Almere op de mat lag.