Pagina's

Translate

maandag 30 januari 2017

Verven in een potje

Dit was mijn eerste poging tot het verven in een potje, de Happines is Home Made zoals ik afgelopen zaterdag liet zien op mijn blog. Ik was echt in de veronderstelling dat het een paarse bende zou worden, zo zag het er tenminste uit. Maar wat een leuke uitspoelpartijtje is het geworden. Prachtige blauwe en turquoise en meer. 


zaterdag 28 januari 2017

Wat een week

Zit ik lekker met een kop thee en bedenk wat heb ik nou afgelopen week gedaan of niet gedaan, maar dan ben je eigenlijk drukker dan je denkt, bv.
  • maandag oppasbaas voor julepul lieve labrador die samen met onze twee Berners het gezellig heeften je bezig houdt. En natuurlijk het huishouden vandaag badkamer en toilet grote beurt
  • dinsdag dag 14 van wondverzorging aan mijn been, en altijd lang wachten voordat je weer weg kunt, en gespeeld met de stofzuiger en stofdoek
  • woensdag zorgen voor de kleinzoons bij dochterlief thuis en helpen met huiswerk, tassen in orde maken voor sport en school dan weer lekker eten koken en zoals gewoonlijk het liefst Italiaans.
  • donderdagmorgen snel wat gedaan aan de kaart die ik maak voor een ander, en kleinzoon had lesuitval dus bammetje eten en weer helpen met huiswerk, tja ik wordt nog eens een talenwonder
  • vrijdag gezellig naar de Bee van de Movie Stars, altijd leuk en gaat gepaard met veel geklets over belangrijke maar ook onbelangrijke dingen. s'middag de week boodschappen bedenken wat ik wil eten en nee dat vind ik elke dag een ramp.
  • zaterdag heerlijke dag voor mijzelf, manlief aan het werk, de honden liggen plat, en ik ben aan het parfait verven gegaan, de Hundertwasser kaart verder afgemaakt en nu lekker aan de thee
  • zondag nix nix nix nou ja een beetje wandelen met de honden en een handwerkje.

De Lollipops van Hundertwasser, hij maakte ook gebouwen in die kleuren en stijl.

En dan die lekkere toetjes van A kreeg ze van Marina want ik had ze niet gekocht, zin het toch mini Appelcore mallen maar ook om te verven lijkt me leuk. Of ik die hele kleintjes maak?????


En vanmorgen lekker gespeeld met de potten lappen en verf, Parfait verven had ik nog nooit gedaan en die twee potten die ik kreeg vond ik eigenlijk wel een proberen waard, volgens mij wordt alles paars, ook goed als het maar verschillende tonen worden.

woensdag 25 januari 2017

Break down

Het is al weer even geleden dat ik bij Hannie was om te break down printen. Ik had het ooit eens geprobeerd en vond het helemaal niks, geklieder en het resultaat was niks niks en nog eens nix.

Hannie heeft al een aantal jaren op haar blog de resultaten van het Break down printen laten zien en dat maakte me toch nieuwsgierig, dus afgelopen najaar een workshop bij haar gedaan met mooi resultaat.
Nu had ik nog bakjes verf over en verdikkingsmiddel en die konden wel een eeuwigheid in de koelkast bewaard blijven, vertelde Hannie. Dus tussen de worst en kaas en melk stonden de bakjes te staan. Afgelopen weekend maar eens twee ramen gemaakt, want ik had ook de ruimte in de koelkast nodig en weggooien is zonde. Gisteren heb ik ze afgedrukt op een oud laken en ik moet zeggen; Het ziet er pico bello uit.


dinsdag 10 januari 2017

Gelukt en toen zag ik sterretjes

Ik had zo'n leuk verrassingspakketje van Trijntje van der Horst van Quilt-Atelier op de beurs gekocht, de aanduiding Mesthoopje was voldoende om mijn nieuwsgierigheid te prikkelen. Thuis waren het leuke bonte stroken en omdat ik de straatstenen of parketpatroon al jaren in mijn WIP had dacht ik joh doe dat effe! Nou mooi niet alles was snel gesneden en in stroken aan elkaar gezet en toen die banen toen ik die aan elkaar had was het een enorme scheve zooi geworden. Krijg nou wat, de Movie Stars om hulp gevraagd en die wisten het eigenlijk ook niet op te lossen, genoeg ideeën. Balen alle banen weer uit elkaar gehaald en opgerold weg gelegd. Mijn lief die nogal een wiskundeprobleemoplosser kan zijn verbaasde zich dat ik er niets meer mee deed en ging zitten puzzelen. En ja kijk nu alles in elkaar en nog recht ook. De oplossing gewoon per strook schuiven - spelden - en in elkaar naaien als je denkt dat het nu wel recht is.


goed hè nu nog een randje eromheen en weer een ding af.


Al een paar maanden heb ik een quilt gezien op Pinterest die mij boeide, gewoon zwart met gekleurd glansgaren een patroon maken.
En omdat er binnenkort een Mini TT is in Dalfsen dacht ik: Maak er eens een sterretje van. Natuurlijk laat ik nu een detail zien maar wat leuk om te maken.

zaterdag 7 januari 2017

Lijnen

Gisteren waren wij met de jongens naar Amsterdam naar het Scheepvaartmuseum, sjonge jonge wat was het koud, ach we lopen wel even vanaf het station naar het museum is maar een klein stukkie.
Ja had je gedacht de snijdende wind en die kou maakten van een stukkie een stuk. Maar eenmaal binnen wat een geweldig museum over de scheepvaart van vroeger werkelijk alles komt aan bod van schaalmodellen tot en met de prachtige schilderijen en het zilver.
Zowel voor de jongens als voor ons een heerlijke informatieve en een leuke dag.


Ja en als je dan net als ik gek op lijnen bent dan moet je in de centrale hal even op je rug op de grond gaan liggen en naar het prachtige dak kijken. Niet dat ik dat deed maar lieve Menno zorgde voor deze foto's.


Prachtig hoe je ook kijkt en dan vooral met een winters zonnetje ziet het er bijzonder uit. Ja weer een leuke inspiratie bron.