Pagina's

Translate

maandag 30 mei 2016

Men neme ...ijsklontjes en een oude broek

Ik kan eigenlijk alle soorten stof gebruiken, of te wel weggooien is zonde. Dus daar lag in de kast nog die linnen witte zomerbroek die afzakte en daar heb ik het tornmesje in gezet.
 
 
Bij de J een grote zak met ijsklontjes gehaald, de broekdelen even in de soda en daarna in een vergiet. IJklontjes erop en daarop vierkleuren met procion, navi blue robijn citrien roest (oud potje) 
 
 
De tweede broekspijp van links lag onder in de emmer en fungeerde als leklap, en is uiteindelijk de mooiste geworden. En zo heb ik er weer leuke resten bij.

donderdag 26 mei 2016

Transparantie is klaar en een tip

Kijk daar hangt mijn Transparantie werk wat ik bij Wil Fritsma geleerd hebt tussen ons andere werk.
 
 
Behalve dat ik een leuke dag in Borger had waren de dagen daarna ook gevuld met transparantie. Het stikwerk bedenken van de motiefjes en daar na het branden. Vooral dat laatste moet je eigenlijk niet binnen doen maar het was mij te koud dus de afzuiger aan en daaronder zitten branden.
 
 
En als het klaar is in twee dunne perspexplaten doen die ik natuurlijk op maat heb laat maken door mijn P.A. (persoonlijke assistent) die ook nog de gaatjes voor mij erin boorde.
Dan door rijgen met haakkatoen en klaar is Transpiratie.
 
TIP
 
Stel dat je net als ik met doorzichtig materiaal wilt werken, en stel dat je op afstand gaatjes nodig hebt. Neem dan een oude snijmat leg de twee plaatjes materiaal daarop en boor door en door op de afstanden die je nodig hebt, zoals je hier ziet had ik ze op 1 cm afstand van elkaar.
 
 
 
De gaatjes die gemaakt werden met een boortje van 2.5 mm zijn groot genoeg om een dunne borduurnaald en dubbel glanskatoenen haakgaren er door heen te weven.
 
 

zaterdag 21 mei 2016

Leuke workshop van Wil Fritsma en een oplossing

Gisteren de hele dag naar De Stofmeid in Borger geweest, Wil Fritsma hield daar een workshop Transparant Kunstwerk.  Wat was dat leuk, met ongeveer 8 Quilters de meesten uit de omgeving van noord Drenthe en ik iets verder weg. Om kwart voor acht weg en daar om kwart voor tien aan de koffie, ik bleek niet de enige te zijn die over s'heren wegen op pad zijn. Veel gesjouw aan de naaimachine en een behoorlijke volle tas met materialen. Een van de Quilters vertelde verslaafd te zijn aan de cursussen van Wil en had een enorme map met volgens mij alles wat door Wil gepresenteerd wordt. En daar zaten toch leuke dingen bij om nog eens te doen. Maar het werd een leuke dag met lekkere koffie en soep van Annemieke. Om vier uur mochten we weer naar huis! en ja hoor ik was weer niet de enige die van noordoost naar midden Nederland wilde.
 
 
Dit is een voorbeeld van wat het moet gaan worden ik ben nog niet zover maar het komt een dezer dagen/weken klaar.

 
En dan zit je te kletsen met de anderen en terwijl er een van de Quilters zit te worstelen om een naald te vervangen in haar machine (vingers zitten altijd in de knoop) vertelde twee andere dames dat er bij hun nieuwe Pfaff een heel handig dingetje zat waardoor zelfs de ergste artrosevingertjes (ik) de naald er makkelijk in en uit kan krijgen. Hiep Hiep Hoera dat er ergens iemand heeft nagedacht, ik ben nu op zoek naar ook zo'n dingetje. 

donderdag 19 mei 2016

Ouder-en-zorg

Ouderenzorg is een doemscenario wat voor elke 65++++ers misschien wel een nachtmerrie oplevert. Gelukkig heb ik nog een hele fitte en energieke kerel hier rondlopen, en kinderen en kleinkinderen die naar ik hoop later mijn bed willen verschonen en de onderbroeken willen wassen.
 
Nee vandaag lever ik de broodnodige hulp, eentje naar de beugelbekspecialist, dan de honden thuis ophalen en de ander knul om vier uur aan de spaghetti, dan eten maken voor de rest om halfzes, snel eten want die spaghetti jongen heeft selectiewedstrijd en moet daar om 6 uur zijn, dan terug de honden weer ophalen naar eigen huis de honden eten geven en de beugelbek naar het zwembad om reddingszwemmen te leren. En dan........... aan de koffie.
 
 
Ach en dan tussendoor nog even een paar bloemenkaartjes gemaakt.

dinsdag 17 mei 2016

Tentoonstelling van Biezenmortel in Driebergen

In Driebergen was er een driedaagse tentoonstelling van de Biezenmortel gr. 3. Verschillende deelnemers aan de Biezenmortel Masterclass ken ik van dichtbij door Quilten Speciaal, maar ook van naam en ik was o.a. door het boek van Henk Lijding over Art Quilten nieuwsgierig naar hun uitwerkingen van een thema.
De tentoonstelling was niet groot maar wel boeiend om te zien hoe er verschillend wordt gedacht over het thema vensters. Letterlijke ogen, maar ook kijken door ramen etc. Er waren een paar stukken bij die mij best wel jaloers maakte door de bewerking van stof. Ik heb geen foto's maar als er weer een Tentoonstelling van de Biezenmortels bij je in de buurt komt is het een aanrader.
 
 

donderdag 5 mei 2016

Vlinders

Bij de Fantastic Fabric groep was er een ruil van vlinders, deze kreeg ik van Tonia en kwam van over de Waddenzee. Heel leuk de vleugels zijn los kan je op een foto helaas niet zien.
 

Deze maakte ik voor Trees, ik vond deze vlinders volgens Escher. Met bewondering voor zijn talent heb ik geprobeerd om de vlinders in elkaar te laten vliegen. Wat viel dat tegen, het lijkt zo gemakkelijk. Door de vlinders elk een eigen kleur te geven en in te kleuren met Inktense potloden kregen de vlinders een eigen "gezicht" .


dinsdag 3 mei 2016

klosjes klusjes kastjes opruimen

Ja wie niet, ik tenminste wel. Ik stel opruimzaken zoveel mogelijk uit. Selecteren wat je wel wilt houden en wat niet. Dus mijn oude kastje maar weer tevoorschijn gehaald, dit staat handig onder mijn werktafel en dus alles bij de hand i.p.v. zoals het was in een kast op anderhalve meter afstand. En dan ga je alles eens goed nakijken en kom je tot de conclusie dat je niks kunt weggooien.
 
kleuren grote spoelen bijelkaar

alle glansgarens bij elkaar

en deze grote jongens blijven dus op afstand want die passen niet in mijn kastje