Pagina's

Translate

zondag 29 maart 2015

Quilters Mini in Vlaardingen

Regen en wind kunnen ons niet deren, zegt een oud liedje. Wat een slecht weer was het vandaag. Gelukkig hing er veel moois op ons te wachten. Met dank aan Marina die de Tentoonstelling vorm heeft gegeven samen met Carla en Maria die de stand van het Gilde bevrouwde.
Geen hele grote TT, maar de quilts die er hingen waren bijzonder mooi.
 
En het leuke van een TT zijn de bekende mensen, Hannie met haar echtgenoot, Marjo die haar Paul op sleeptouw had genomen, Ellen lekker met de trein, Nienke met haar echtgenoot, Marjolein Beiers die een fantastische tas had van spijkerstof die weer door Henriette Bovenkerk was gemaakt naar een patroon wat ik bedacht had. Marijke van Welzen gaf een w.s. met bloemen. 
Ondanks het slechte weer een hele leuke zondag.
 
 
Dit is De-Uitdaging de zelfportretten bij elkaar

 
En natuurlijk mijn eigen Movie Star quilt waar wij met de bee aan gewerkt hebben.


Oh wat is het toch leuk om te zien dat mijn eigen fiets tussen alle Birmingham quilts hing. Overigens waren de inzendingen van de andere landen bijzonder mooi, vooral de sneeuw en ijs geïnspireerd.

 
En dan deze, prachtig ik heb er een tijdje naar staan te kijken en dacht: het lijkt wel of ze bewegen.
Wie deze heeft gemaakt weet ik niet, maar dank je wel voor deze bijzondere blik op ouderdom.

woensdag 25 maart 2015

Vandaag:Twee televisiesterren en Recepten Book Pages

Een tijdje geleden waren er televisie opnames voor Zapp op NPO 3, Jasper en Lorien hebben daarin meegedaan en vanmiddag om 18.00 uur was de eerste uitzending. Wat zijn wij dan trots op die twee. Het programma heet Beste Vrienden Quiz en beste vrienden zijn ze al vanaf groep 1. Morgenavond zitten ze allebei in de tweede ronde. Bij die opname waren Jan en ik er ook bij in de studio als supporters. 
 
Wij weten hoe het afloopt maar dat mogen wij niet zeggen.
 
En dan deze RBP van Leontien helemaal uit Spanje. Geweldig leuk en vooral heel vrolijk. Ze schreef dat zij het gezicht "gejat" heeft van een poster uit Malaga, de kleuren van de vis zijn de Spaanse kleuren.
 Het recept lijkt me heerlijk wij zijn namelijk visliefhebbers dus ga ik die maar eens samen maken met Jasper mijn kleine chef-kok.

 
 
 
En dan deze heb ik gemaakt voor Rieky ook een lid van de Fibermail groep. Bij iets Italiaans hoorde voor mijn gevoel land en vlag. Ik hoop dan ook maar dat zij het A leuk vind en B lekker.

zaterdag 21 maart 2015

restverwerking

Nadat ik de drie banen als QAYG aan elkaar gezet had was het puzzelen, want wat bleek de middelste baan waren de blokken een 0.5 korter gesneden dan de andere twee banen.
Dus goede raad was niet duur, gewoon de banen omgewisseld, wat eerst dus (blauw) als laatste rand bedoeld was werden nu binnenbanen.
 
Was eerst even heel p.ss.g op mijzelf hoe dom kan je wezen, maar ja als blokken gaat snijden terwijl er ook een detective op de buis te zien is dan ga je de mist in.
 
 

 
 

woensdag 18 maart 2015

afvalberg

Bij het opruimen van mijn "hok" gooide ik weer eens wat om. Jeminee natuurlijk de pot met de restjes. Wat een brij en weggooien is nu niet direct mijn ding. En dan pak ik mijn mes ga snijden tot er alleen maar ministukjes overblijven en heb daar weer een nieuwe basis lap van gemaakt.

zaterdag 7 maart 2015

Movie Stars op de Mini Tentoonstelling van het Quilters Gilde

Dit is de quilt die wij als Movie Stars hebben gemaakt voor de Mini Tentoonstelling van het Gilde. Ieder lid heeft een onderdeel gemaakt van het ontwerp wat Ellen maakte.
 
En Maria heeft een en ander in elkaar gezet en gequilt.
 
 
Het thema was bij ons verwerkt tot in Holland staat een huis.

donderdag 5 maart 2015

Dagelijkse kost in de Broodfabriek in Rijswijk

Tijdens de Patchwork en Quiltdagen van 10-11-12 april is er een wedstrijd van placemats.
 
De titel Dagelijkse Kost.
 
Als liefhebber van het Belgische programma Dagelijkse kost van Jeroen Meeuws, was ik gelijk geprikkeld om hier wat mee te doen.
De quiltwedstrijd is georganiseerd door de Broodfabriek en Jobina de Boer.
 
 
En dit is mijn favoriete dagelijkse kost, Hollandse haring met een uitje en een bakkie.
De placemat zelf is van repen van plastic tasjes van de grootgrutter en die heb ik in repen gesneden en daarna geweven. het bord is afgekeken van een schilderij uit de 17e eeuw en lekker Delfts blauw, de haring is de binnenkant van een zak chips en de uitjes van een blad van een kunstbloem.
 

zondag 1 maart 2015

Lijnen

Ze hing al een paar weken aan mijn TT deur te wachten om op het blog van De-Uitdaging te worden geplaatst. Maar nu mag het. Het thema is lijnen. Ik kwam een Zentangle tegen op internet en vond die erg toepasselijk. Ik zat nl net naar vroege vogels te luisteren en die hadden het over het vroege voorjaar en dat er al veel te zien is.
 
 
 
De stof is eigenlijk een rest lap, lag onderin de emmer. Het blad is gestikt met turquoise blauw glansgaren. Het formaat is portret 40 x 60 cm