Pagina's

Translate

woensdag 29 oktober 2014

Dubbele R.B.P. gekregen

Wat een leuke verrassing lag er op de mat na het feestje met onze jarige kleinzoon Jasper die tien jaar is geworden.
En het is een dubbele verrassing, van Tony kreeg ik een R.B.P. compleet met dunschiller en twee zeer vrolijke katten. Het recept is apart en daar ga ik een vrije zondag voor nemen, het lijkt ingewikkeld maar ook heerlijk. Dat wordt een zondag zonder quiltzaken.
 

 
Van Rieky kreeg ik de vrolijke pompoenen, leuk dat ze met de machine aan het schrijven is geweest, vind dat zelf nog wel eens een probleem. Het R.B.P. op de achterkant is een heerlijke pompoenensoep. Komt deze herfst zeker van pas.

Beide gaan in mijn R.B.P. map om later te genieten.
 

zondag 19 oktober 2014

Omslag

Het is al weer heel wat jaren geleden dat ik echt wat haakwerk heb gemaakt. Tuurlijk frutsels tussendoor, maar niet echt iets voor de langere termijn.
Afgelopen zomer waren wij in Elburg, gezellig plaatsje met hele leuke winkeltjes en restaurantjes bij de vleet.
In een van die straatjes was een wol/haak winkeltje Atelier van mijn zus. Daar hing in de etalage een omslag doek van overlopend garen. Ik was daar weg van.
 
 
De laatste bol! overlopend van oranje via rood naar zwart, wel heftig maar wel de kleur die bij mij past.
 
 
Dus de hele zomer op de camping heerlijk zitten haken in de zon.
 
Atelier van mijn Zus heeft een facebook geen web of blog. Een aanrader als je daar in de buurt bent.
 

zaterdag 18 oktober 2014

Geheimzinnige postbode


Een week of wat geleden had Mieke op haar blog wat foto's gezet van lekkernijen en boeken en leuk gevulde kasten. Ik reageerde vooral op het gebakje en de gevulde kasten. Had eigenlijk geen erg in een Give Away en wat dan nog, ik ken Mieke al jaren en jaren door het quilten en de Movie Star Bee. Ik was dan ook verrast van haar mailtje dat ik een Give Away had gewonnen. Elise mocht de trekking doen en deed dat op zeer neuzerige wijze.
 
En wat schets mijn verbazing, ik zit vanmiddag lekker in het zonnetje te lezen en hoorde Bessie Turf wel grommen maar verder niets. Ben toch maar gaan kijken wat er aan de hand was. En daar lag een dikke envelop op de mat. Met als opmerking Privepostbode brengt dit. Ik vermoed dat haar Jeroen er op uit gestuurd is. 
 
Maar wat een leuke inhoud, de tulpen lap is helemaal geweldig en ik ben er errug blij mee. En ja nog geld ook! leuke frutsels waar weer wat mee te doen is.
 

vrijdag 17 oktober 2014

Bella en Bessie Turf

Dit zijn onze twee lieverds, echt waar vooral Bella is de zachtste knuffel die er denk ik rondloopt. Bessie Turf, doet haar naam eer aan, ze eet niet maar ze vreet en groeit gemiddeld 1 kilo per week, Blaffen als de beste vooral als je nog niet helemaal wakker bent.
 
 
Maar lief zijn ze, Bella is bijna 2 en Bessie Turf is bijna 5 maanden.

dinsdag 14 oktober 2014

M-tas kon het niet laten

Dit is de M-Tas, er werd gevraagd wat doe jij nu met die lap van de workshop van Marijke van Welzen, ik wist het niet. Menno wel die wilde een kussen voor zijn moeder, maar ik? ik had geen idee. Dus de lap lag op mijn kast te wachten totdat ik wel een idee kreeg. Bij het opruimen van een kast kwam ik diverse tassen tegen die ik al gemaakt had. Ik had toen besloten dat ik ermee zou stoppen want waar moet ik ze allemaal laten in ons poppenhuis. Toch kriebelde het, en nu heb ik een echte M-Tas. Een kleine verwijzing naar de M van Marijke en de M van Mia.
 
 
De voorkant heb ik a-symmetrisch gehouden, een rits erin en klaar, tenminste dat dacht ik. Mijn portemonnee kan er dus niet goed in of uit. Dus zal ik daar iets op moeten bedenken.

 
De achterkant heb ik alleen in zwart/wit gehouden, het bloem motief gestikt met glansgaren van Madeira (alweer een M)

vrijdag 10 oktober 2014

Movie Stars en leuke post

Het was weer een ouderwets gezellige ochtend met de meisjes van de Movie stars. Vorige keer hadden wij het over de tentenmakers uit Marokko, prachtige kleden en tenten maken deze mannen. Annie zei toen ik heb een quilt uit Marokko.
 
En dat is deze, prachtige appliqueer werk, knap er is niets op aan te merken alles is even perfect met de hand gemaakt.
 
 
Annie liet ook deze zien, het is nu nog alleen de top en die is gemaakt van de fronten van de klederdrachten.
 

En mijn eerste Recepten Book Page (RBP). Ik kreeg deze van Trees, en een heerlijk recept op de achterkant. Deze salade had zij gemaakt toen wij met De-Uitdaging een expositie hadden in de Expo hal in de Haarlemmermeer. Verrukkelijk en makkelijk te maken maar nog leuker om op te eten.

maandag 6 oktober 2014

Menno en Workshop Appeltern

Afgelopen juni waren Menno Jan en ik naar Appeltern geweest voor de tentoonstelling die daar door de tuinen en het Quiltersgilde was georganiseerd.
 
Daar vond Menno er niet zo veel aan, tuurlijk de beelden en die schoenenrij was wel leuk maar verder och oma als het niet te lang duurt...........
Totdat we bij de workshop van Marijke van Welzen kwamen in het paviljoen.
 
Oh dat lijkt me leuk zei ik, zijn ogen gingen glimmen eindelijk was er iets leuks. Hij heeft met veel alure zitten naaien met wat aanwijzingen van Marijke heeft hij er een leuke lap van gemaakt. Maar de lap bleef hangen aan de muur en hij wist niet wat hij er van kon maken. Afgelopen week wist hij het, als jij daar nou eens een kussen van maakt voor Mamma? Knippen we een groot hart uit en doe jij dan de rest!
 
 
Nee zeggen lukt mij bijna nooit dus lieve Menno hier is het resultaat.

vrijdag 3 oktober 2014

Bookpage, de laatste in deze serie

 
Ach alweer de laatste Bookpage, het was een korte deze keer slechts vijf maanden hadden we om er een voor een fibermail lid te maken. Maar de vijf die ik kreeg waren allemaal stuk voor stuk de moeite en inspiratie waard.
 
En dus nu de laatste, deze kreeg ik van  Liesbeth, ze heeft de ondergrond gezeefdrukt het blad lekker fel rood en het schaduwblad van mul. Ze omschrijft het als eenvoudig maar niks is minder waar het goud op het rode blad straalt.
 
De achterkant is ook apart, behalve een alfabet uit een ver verleden ook de verklaring van Bookpage. Ik moet haar gelijk geven Bookpage is natuurlijk lekker Engels maar Textielpagina klinkt lekker Hollands en nuchter, zoals we als Quilters kunnen zijn. 

donderdag 2 oktober 2014

Tulpeneiland

Een aantal jaren geleden werd er gedacht aan een tulpeneiland voor de kust van Nederland. Ik zag mijzelf wel zitten op het puntje van de tulp. Maar zoals het met plannen gaat, deze verdween in de diepvrieskast om niet meer ontdooit te worden.
 
 
 
 
Jammer dit was een gemiste kans voor alle tulpen en zee liefhebbers.
 
 
 
Maar....... wat schets mijn verbazing, van Mieke kreeg ik deze doorgestuurd. Bij Zeewolde zijn ze van plan een tulpen eiland te gaan creëren. Geweldig lekker dicht bij de camping waar we op "vrije" dagen te vinden zijn.
 
Zeewolde zet hem op en maak dit plan werkelijkheid.