Pagina's

Translate

zaterdag 30 augustus 2014

Genieten

Afgelopen week sprak ik met iemand om gewoon sociaal te doen, ik ken haar niet goed, en die jongere vrouw was een beetje terneer geslagen. Goh vertel wie weet heb ik wel een aardige kreet waardoor je weer wat vrolijker bent.
 
Zegt ze ; ik vind mijn baan niet leuk, mijn vriend kan ook de pot op, en de poes krijgt jongen. Jeetje wat een ellende zei ik. Ja nee ik ben niet te genieten want het zit me tot hier. Ze wijst naar haar oren. Ik wachtte even met een zinnig antwoord op haar ellende.



Maar ondertussen realiseerde ik me, dat ik mij zelf een heel gelukkig mens vind. Tuurlijk heeft mijn persoon ook wel eens een tegenslag maar ach die werk ik zo snel mogelijk weg. Het leven vind ik heel erg leuk ondanks alle ups en downs.

Genieten doe ik elke dag, of het door de kinderen en kleinkinderen komt, het lopen met de twee honden in het bos bij de stadsschapen, lekker bakkie koffie met peuk!, schone kamer na het stofzuigen (hondenharen en zand) en lekker in mijn eentje zoals nu.

Ja daar kan ik echt van genieten, net als vandaag. Ik ben in mijn eentje op de Parel wel met de twee honden en met een handklus patchwork of the crosses. Het is niet druk dus weinig aanloop en dat is eigenlijk heel erg lekker.

woensdag 27 augustus 2014

Muur van Vilt

Dinsdag middag liepen wij door het Gemeentemuseum van Leeuwarden, daar stond ik stil.
 
Wat is die muur van Claudi Jongstra toch indrukwekkend. Ik heb een tijdje geleden de documentaire over haar en haar werk gezien en was onder de indruk van de passie die zij heeft voor het werken met schapen de wol en het vilten daarvan.
 
 

zondag 24 augustus 2014

40

Joris
 
 
Dit is Joris, hij lag 40 jaar geleden bij Tobias in de wieg, het vriendje wat hem troostte of als kluif kon dienen. Jaren lang lag Joris bij mij in de kast. Maar nu is hij uit de kast gekomen met geopereerde voor en achterpootjes, daarom draagt Joris nu sloffen en wandjes.
 
 
Mijn  drie "grote" kinderen (nou ja)
En links is Janny die binnenkort 40 wordt en rechts het kind wat net 40 is.
En in het midden Lobke.
Het was een geweldige leuke BBQ met familie en vrienden en het bleef redelijk droog!

zondag 17 augustus 2014

Bookpage

Voor Annemiek van de fibermailgroep heb ik vogeltjes gemaakt, zij wilde graag iets fladderends.
 

Dus twee geverfde lappen, vogeltjes van batikstofjes geappliqueerd (bye hand) vlindertjes gestempeld, boom gehaakt, alles met de machine verbonden. Leuk op De Parel begonnen en thuis verder gemaakt.

maandag 11 augustus 2014

Birmingham

En daar hing dan mijn criss-cross through the summerfields.
Wat leuk om te zien hoe ze het Nederlandse aandeel hebben opgehangen, wel een beetje slordig zouden wij hier toch iets beter doen.
 
 

Maar dat mag mijn pret niet drukken, als basis de bloemen van Kaffe Fasset de fietspaden van zelf geverfd groen net als de damesfiets in nieuw bruin!


zaterdag 9 augustus 2014

Haakduim

Weer eens iets nieuws, na een brei arm heb ik nu een haak duim. Met Bessie Turf erbij is quilten geen optie, haken wel alleen iets te enthousiast voel ik.



Maar met een teepje moet het toch lukken

woensdag 6 augustus 2014

Bessie Turf



Hallo allemaal, ik ben Bessie Turf.
Wat een naam hebben ze me gegeven. Komt w.s. door mijn dikke kont en korte pootjes. Ik ben wat ze noemen een Berner Senner. Wat ik ook ben maakt mij niet uit, ik vind bijna alles goed, tenminste ik heb wel laten weten dat ik kan gillen als ik iets wel of niet wil.

Ik ben bij haar van die lappen komen wonen en hem van het recyclingperron. Ook heb ik een soort stiefzus/moeder die heet Bella ook een B.S. geval, die aan mij moet wennen en een soort tante van een ander soort en die heet Juliana, hoe bedenken ze zo'n naam, gelukkig noemen ze haar Juul of Julepul.

Een van de leuke kanten zeggen die twee mensen is mijn gewaggeld, tja kan ook niet anders met die dikke kont, en ze vinden mijn hamsterwangen wel leuk.

Nu mag ik nog met hun op vakantie op de camping samen met die andere twee vierpoters. Ha Ha maar binnenkort ga ik die lapjesprullemand uitpluizen.
 

Kijk en zo liggen we s 'middags gezellig te pitten in het zonnetje. Ik denk dat ik het heel leuk en goed krijg.

Nou doei allemaal een lik van mij, of ik bijt je gewoon want mijn tandjes doen zeer.

zaterdag 2 augustus 2014

Do-esj tas

Als je een jaar op een camping staat, kom je altijd wel een jarige tegen.
De vorige keer heb ik een Po-ep tas bedacht.
Maar voor een andere jarige een Do-esjtas.
Gemaakt van de vlaggetjes van A.C.tion met een lijstje gewonnen bij de Bingo. Er een vogeltje in gequilt als kaart.
 

vrijdag 1 augustus 2014

Van een jonge dame en een zomerbee

Deze keer was de zomerbee bij Trudy, vijfhoog met een magnifiek uitzicht.
Er stonden lekkere hapjes en koekjes die zij met veel plezier maakt op tafel voor bij de koffie. Natuurlijk hadden wij weer wat in petto, voor de zomervakantie hadden we bedacht dat we bij haar alvast haar verjaardag konden vieren. De jonge dame wordt binnenkort 80. Niet dat je dat bij haar ziet want jong van geest en zeer ondernemend. Met andere woorden zo wil ik ook oud worden.
 

 
Dus volgde er een toespraak van Annie (en de rest) en mocht ze uitpakken.



De oh's en de ah's en dat is te gek waren niet van de lucht. Trudy kookt graag dus hebben wij allemaal een bookpage gemaakt met een recept op de achterkant of erbij in een envelopje op de achterkant.


De Bookpage's