Pagina's

Translate

zaterdag 29 maart 2014

Zonnig shibori

acht uur staat hij voor mijn neus, Menno heeft geen zin om bij het voetballen te kijken van zijn broer.
 
Dus komt hij mij bezig houden.
 
En dan schijnt die verrukkelijke zon, och dit is weer zo'n dag die ik kan gebruiken om in de tuin te verven. Dus met Menno de resten verf gepakt, een lap om een paal gewikkeld en hij maar gieten. Leuk effect geworden.
 
 
Niet echt shibori maat toch leuke kleur overlopen, en mijn voorraad flessen kan ik weer gaan aanvullen.

woensdag 26 maart 2014

Laatste Bookpage nr. 9

Helaas, dit is de laatste Bookpage die ik kreeg van het project van de Fibermailgroep. Deze is van Olga en helemaal in mijn stijl. Mooie Japanse stofjes en een hele lieve kaart op de achterkant.
 
 
 
En nu nog eentje om af te sluiten, en die maak ik zelf. Dan heb ik er tien bij elkaar en kan dan aan de lag met de book omslag. Moet nog even bedenken hoe ik een en ander in elkaar ga zetten.
 
 

vrijdag 21 maart 2014

Druk druk druk maar wel leuk

Het was even stil maar errug druk, na weer een hele informatieve dag bij Op weg naar Art. Het was erg druk met die informatie in mijn hoofd met van alles en nog wat, en die moet je maar weer een plekje geven.
Verder de laatste bookpage gemaakt, maar omdat die pas in april verzonden mag worden nog even geen foto. 
Heel veel werk aan de sterrenquilt, middengedeelte is af nu de beide zijkanten sandwichen en door quilten. Deze zet ik als QAG aan elkaar.
 
En heel gezellig was weer de Bee van de Movie Stars, veel show en tell, veel kletsen over boeken en meer, veel suggesties over wat doe je met de vingerhoedjes etc. etc.
 
De ochtend vloog weer voorbij.
 
 
 
 
Marina met haar poppenquilt en Madelon die te horen krijgt hoe Marina de poppen plakt. Links liggen mijn vingerhoedjes, ik zag die traditionele opbouw niet zo zitten dus heb ik alle blokken die ik al had uit elkaar gehaald en met een blauw randje gedaan.

 
Maria en Trudie geïnteresseerd luisteren naar de uitleg van Marina

 
En de opbouw van de vingerhoedjes van Annie, leuk zij maakt er een attic window mee, gepriegelwerk onderin is van Jacqueline die mini mini hexagonen aan het maken is. Heel mooi!

maandag 10 maart 2014

Bookpage 8

Bij de Fibermailgroep loopt het maken van Bookpages op zijn einde. Deze keer mocht ik er een voor Trees maken. Niet makkelijk want zij is van alle markten thuis, binnen het quiltgebeuren, binnen het fibermail gebeuren en binnen het Art gebeuren. Dus makkelijk nee niet echt.

Want wat moet je bedenken als er geen aanwijzing is van thema/kleur of stijl. Trees ken ik via het fibermail gebeuren en daar geeft zij vaak technische projecten waar je al dan niet aan mee kan doen.

Ach hoe moeilijk is het dacht ik ineens, vormen! Vormen in diverse soorten en maten die je bij de traditionele quilts tegenkomt maar ook bij het Artquilten.

 
3 zelf geverfde lapjes in vierkanten met vierkanten en cirkels met neongaren


En op de achterkant geen zakje met daarin techniek maar een rechthoek.

zondag 2 maart 2014

B. B. in Brabant

Natuurlijk sluiten we de voorjaarsvakantie af met een bezoek aan een dierentuin. Deze keer waren wij voor de tweede keer in de Beekse Bergen. We hadden geluk, veel dieren waren door de zachte winter buiten. Twee jaar geleden waren wij hier met een hele warme zomer en maakten we de boottocht. En nu de bus. Het leuke is dat je het park dan van een heel ander kant te zien krijgt.
 


Love is in the Air, dacht ik toen ik de ooievaars boven de ingang zag zitten knuffelen.

 
Prachtige leeuwenfamilie met vier enthousiast spelende welpen, deze zijn ongeveer drie maanden oud. Terwijl wij stonden te kijken en te praten, vertelde een vast bezoekster dat het witte haar op de rug in het wild bescherming bied, als de welpen dan liggen vallen ze niet op in het gras. Jeetje weer wat geleerd.
 
 
De eigenaar van deze auto zal heel blij zijn met zijn safari rit, deze giraf kon geen genoeg van zijn dak krijgen en met zijn 45 cm lange tong bleef dat beest aan het likken, welke smaak er op dat dak zat weten wij niet, wij mochten niet likken.
 
Al met al weer een heerlijk dagje weg.