Pagina's

Translate

vrijdag 28 juni 2013

Ring

 
Gisteren, donderdag ging terwijl ik met atc's maken voor de fibermailgroep bezig was, ging het van Ring Ring, nou ja op zijn digitaals.
Het was de juf van school of we onmiddellijk naar het gymlokaal konden komen want Jasper had een klein ongelukje gehad, dus snelheid was geboden. Jemineetje wat zou er zijn, een plasje! of zijn schoenen kwijt! voor de deur hoorden wij hem al brullen, een sirene was er niks bij.
Binnen schrik je je een hoedje, een enorme buil op zijn voorhoofd pal boven zijn neusje. We hebben hem maar snel mee naar huis genomen, maar, toen hij zij dat hij wat wazig zag en draaierig voelde zijn we onmiddellijk naar de huisarts gegaan, want je weet maar nooit met een klein koppie.
De huisarts vertelde dat het een lichte hersenschudding was en dat hij maar een dag in bed moest blijven en zich laten vertroetelen door OMA.
Natuurlijk heb ik geen medicijnen in huis voor kinderen dus op naar de Apo en gelijk maar de pijnstillers gehaald en een supertube Arniflor om de bult tegen te gaan.
 
OMA heeft het geweten, vertroetelen vond Jasper wel heel erg fijn dus een dag op en neer naar de slaapkamer leverde ongeveer een kleine tien kilometer op. Omdat de beide jongens al zouden blijven slapen vannacht dus Jasper maar vaak wakker gemaakt.
 
En je weet hoe kinderen zijn, ze herstellen vrij snel, tenminste Jasper dacht vanmorgen tenminste dat hij wel weer zou kunnen voetballen of iets anders leuks. Nee dus, dan ben ik heeeeel streng.
 
 

tweede laag


een beetje rood en een beetje blauw

 
 Vanmorgen was hij heel kwiek en fier, gezellig ontbijten en kletsen leek wel een ratelmachine, dus bedacht hij dat hij wel een kleedje wilde maken, nou laten we dat maar niet doen zei ik. We bedenken wel wat anders. En dat werd monoprinten hij houd van kliederen en zo dus was hij snel overgehaald. En leuk dat het was, glasplaten op tafel, de tubes acrylverf erbij en mengen maar.
Dat de laatste bee van het seizoen erbij ingeschoten is jammer maar volgende week zijn de Moviestars bij mij want het is traditie geworden dat wij in de zomermaanden altijd bij elkaar bee houden als we tenminste niet op vakantie zijn.
 

woensdag 19 juni 2013

Groen

Als je niks mag dan mag je ook niks, zeiden ze tegen mij tijdens mijn niksdoentijd. Dus ga je passief in een stoel zitten en dan gaan je hersenen malen zo van niks mag maar.... spelen met de pc en lapjes mag wel, het weegt niks dus..
 
 
 
In een tijdschrift zat een hele pagina met positieve woorden, alle woorden slaan natuurlijk op mij !!!! Geprint op groene stof en mijzelf zeer blij in het midden, ja als je centraal gesteld wordt moet je dat ook laten zien.
 
De blommen vrij met gekleurde rubber ingevuld.
 
En wie weet komen deze kaarten nog eens van pas.

zaterdag 15 juni 2013

Vrijdag Movie Star dag

He gelukkig ik kon weer naar de bee van de Movie Stars, door mijn perikelen was ik een paar keer niet geweest en dus was het weer een heerlijk uitje naar de kletsende ladies.
En gekletst is er, over wat leuk is en minder leuk, over patronen en dan vooral een gemeenschappelijk gevoel daarbij.
 
En dan was er de show en tell van Maria en Ellen, zo als jullie zien allebei lid van het Gilde, en beide al het hele jaar in de slag met de mistery die elke drie maanden in het Gildenieuws gebracht werd. En beide zijn handquilters, dus iedere keer zagen wij die geheimzinnige blokken voorbij komen.
 
 
En dan hier het resultaat, de een in Engelse sfeer en de ander in een Franse sfeer. tenminste zo zie ik ze. Een Cottage on Dorchester en een Maison de Provence, links Maria en rechts Ellen. De lach ontbreekt even bij Maria die was in gedachten al druk bezig met QUIP Day in Zeewolde bij Hobbytime.


vrijdag 14 juni 2013

verdekt opgesteld



Onze haan gaat al een fiks aantal jaren mee, van de ene tuin naar de andere en zelfs op een balkon. Van de ene stad naar de andere, de haan is er altijd bij. En nu verdekt opgesteld onder een roos die heel misschien weer gaat bloeien er komen genoeg knoppen aan de struik, valt ons erg mee we hadden de roos tekort afgesnoeid en de lange winter heeft zijn sporen achtergelaten.