Pagina's

Translate

maandag 22 april 2013

Inkom in Essen

 
 
 
 
Gisteren was het een feestje in Essen in België, de tentoonstelling Colours of Afrika hield daar zijn tweede tt dag. Prachtig weer, leuke plekken en locaties. Al met al een dag met een vlag.
De organisatoren hadden het goed geregeld, Laura en haar helpers dank je wel.
 
Wat te denken van de aanwijzingen, bij elke locatie was wel een boom of hek met brei en haakwerk versierd zodat je als buitenlander wist waar je moest wezen. Bij het karrenmuseum hadden ze zelfs fietsen bewerkt met wol/katoen/polystergaren.
Ik zie mijzelf dat niet doen. Heel lang geleden had je zo'n golf van het haken van jasbeschermers, volgens mij naar Spakenburgs/Staphorst idee. Heb er toen een paar van gemaakt maar die zijn nooit op mijn fiets terecht gekomen.
 
Heel bijzonder vond ik deze combinatie van quiltwerk en glas in lood, van Christina en Fien
 
 
 
Er was ook veel aandacht voor het viltwerk, deze vogels laten hun groeiproces zien van ei tot groot. Knap werk om dit te maken. Bij Vilt 'd Anvers was het smullen voor de mensen die van viltwerk houden. Prachtige kledingstukken en hoedjes.
 
 
Met bewondering heb ik staan kijken bij Marjan Ruitenberg, wat een diepte heeft zij in haar quilt gemaakt. Ook haar andere quilts waren stuk voor stuk Oh's en Ah's. Het boek met de vrouwenfiguren is heel bijzonder, telkens terugkomen met het zelfde figuur maar telkens weer in een andere context.
 
En dan waren de quilts van Mirjam Pet Jacobs te bewonderen, indrukwekkend zijn haar sociale quilts met aandacht voor de vrouwen en kinderen in Sudan. Maar ook haar Mimi's, ik zou best willen weten waar haar Mimi voor staat.
En dan kom je tegen Marjon Hoftijzer, Ine uit Turnhout, Anne van Herle, Margot van Strien en Jacqueline de Jong, Margeeth en haar DH, Bea Berends en haar echtgenoot die het sjouwwerk voor zijn rekening nam van de Op weg naar Art-groep.
En natuurlijk waren er winkeltjes, gevulde tas, lege portemonnee en pijn in mijn voeten van het lopen heel tevreden naar huis, mijn Bi Ankh Na staat nu in mijn achtertuin.

dinsdag 16 april 2013

Colours of Africa

Colours of Africa 2013
Colours of Africa is een tentoonstelling van textielkunst door gerenommeerde kunstenaars op 5 verschillende locaties.
Deze geweldige verzameling kunst wordt in Essen, België tentoongesteld op 20 en 21 april 2013.
Naast de hoofdexposities, is er een speciale buitententoonstelling die 4 weken van te voren wordt ingericht in het park bij het historisch Karrenmuseum in Essen.
Openingstijden voor alle locaties
10.00 - 17.00

Fondsverwerving voor een goed doel in Zuid-Afrika

Het doel is geld in te zamelen voor projecten voor de arme gemeenschap van Witzenberg waar de Gemeente Essen al een aantal jaren actief is. Elke Euro die Colours of Africa ontvangt gaat in zijn geheel naar Zuid-Afrika waar het geld hard nodig is.
 

 
 
 
Bij de groep Op Weg Naar Art van Marjon Hoftijzer hebben wij negen objecten gemaakt, in negen verschillende kleuren.
Het figuur is een BI NKA BI en betekend vrede, harmonie of niemand mag bijten de andere.

 

 



 
  



Zondag ga ik er naar toe, kijken hoe ze staan en of ze draaien in de wind, verder zijn er hele mooie kunstwerken te zien en worden er verschillende workshops gegeven. kijk ook even op hun website
http://www.coloursofafrica.be/index.php

zaterdag 6 april 2013

Vrijdag Movie Star dag

 
Bijna iedereen was er, en er werd druk na gekletst over ons televisie optreden bij de omroep Flevoland, geweldig dat iemand ruim twee uur aan het filmen is en er maar vier minuten van te zien zijn.  Maar we waren beeldig.
In tegenstelling tot andere moviestardagen is er serieus gequilt. De een maakte een ster en een ander was weer druk met het leren van het quilten, ze kan het wel maar wilde nog kleinere steken maken. En dan is er een helpende hand.
 
 
Jacqueline heeft haar Kattenquilt klaar, leuk die gequilte staarten.
 
 
Behalve quilt gerelateerde zaken, zoals een beurs in de Broodfabriek, kregen we ook nog een lesje in het veters strikken. Je kent het wel, sportieve schoenen die je lekker strak aantrekt en na een uurtje worden je voeten afgeklemd. En dan is er een oplossing, je maakt alle veters los, trekt de schoen aan en krom je tenen (zie linker sok) maak dan de veters vast en ontspan je voet. Er blijkt dan meer ruimte bij je voorvoet te zijn en dus minder druk op je teentjes. Heb het natuurlijk uitgeprobeerd maar door die schroeven in beide grote tenen werkt het krom maken bij mij dus niet.
 
 Annie had weer een geweldige top klaar, een klosjes quilt met alleen stoffen waar alle naaibenodigdheden opstaan. Je moet er maar opkomen.
 
Leuke spreuk
 
Op de achterkant ook weer uitsluitend naai stofpatronen.
 
En natuurlijk was er weer wat lekkers bij de koffie. Annie deelde n.a.v. haar verjaardag appeltaart uit.