Pagina's

Translate

maandag 25 maart 2013

Movie Stars

Afgelopen vrijdagmorgen hadden wij weer de bee met de Movie Stars. Leuk was dat er een journalist van Omroep Flevoland bij ons kwam filmen voor een item in het programma Binnen de Dijken. Het programma laat zien waar flevolanders mee bezig zijn.

En zo werd er dus gefilmd, en nog eens en nog eens heel gezellig allemaal en ook nog eens een aardige man. De koffie beviel hem ook goed dus alle neuzen stonden de goede en vrolijke kant uit.
 
Vanavond was de uitzending, jeminee dat viel niet mee. Het begon al met mijn kreet geen idee op zijn vraag waar ik mee bezig was en wat het moest worden.
 
 
Als je het stukje wilt zien dan moet je eerst de kapper uit Almere Poort bekijken en daarna de doedelzakspelers uit Emmeloord en dan ............ Wij.
 
Overigens het werk waar ik mee bezig ben is heel traditioneel hexagonnetjes van 1,5 cm. Je weet wel met die papiertjes of wel grootmoeders bloementuin. Op zijn vraag of ik niet een beetje .... was mijn antwoord nee het is heel rust gevend, heerlijk onder het genot van een detective op de tv (vooral de engelse).

woensdag 20 maart 2013

Niet stil gezeten

 Het Quilters Gilde deed een oproep om een oranje vlag te maken met het thema beweging voor de EQA in Birmingham, en dit is dus mijn Wobly dogs tails.
 
 
Inspiratie was onze Bella de pup en Jul de hond van onze dochter die allebei behoorlijk kwispelend door het huis renden. De derde staart geen idee,die vond ik wel grappig.
 
 
 
 
En ik was bezig met de applicatie van de bloemen met de japanse stoffen. Ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om daar een gordijn van te maken voor een kleine raam. Dus in de kleurstijl gelijk maar een bijpassend rolgordijn opgehangen.
 
 
 
Je ziet er niet veel van door de spiegeling van het glas, maar het staat leuk en de reacties van de buren zijn nog leuker, zo van gut hoe doe je dat toch. Nou gewoon!

maandag 18 maart 2013

Leuke verrassing

Na een geweldig leuke zaterdag in de bieb, krijg je heel veel leuke reacties. En dat doet een mens goed.
 
Toen kreeg ik een mailtje van Rose-Anne van het weblog van het Quiltersgilde dat ik deze week het blog van de week ben geworden. En dat vind ik leuk.
 
Al met al een heel leuk weekend met al die berichten en reacties. Ik kan het iedereen aanraden om volgend jaar een leuke locatie in jouw buurt te zoeken waar mensen even stil kunnen blijven staan bij het quilten en de gezelligheid die het oplevert.
 
Wat mij op viel waren al die mannen, ik heb geprobeerd om ze over de streep te trekken maar die mannen lopen volgens mij tegen een hele hoge drempel op.
 
En dan nog een keertje Maria en Annie in de bieb van Almere.

zaterdag 16 maart 2013

World Wide Quilting Day


Wat een leuke dag hebben wij hier in Almere gehad op deze W.W.Q.D. Het begon vanmorgen al vroeg met een radio intervieuw op Omroep Flevoland. Met een kop Koffie zat ik te wachten op het sein dat ik mijn verhaal kon afsteken. Heel leuk dat zij aandacht wilde besteden aan het unieke quiltgebeuren. Bovenaan de roltrappen had ik mijn Bargello en de vrolijke Quilt van Maria als lokkertje opgehangen.
Speciale dank gaat uit naar de leiding van denieuwebibliotheek van Almere-stad. Heel enthousiast hebben zij gereageerd op mijn verzoek om hun centrale hal te mogen gebruiken.
 
 
 
Daar zaten wij dan, drie grote tafels, Annie met een vrolijke quilt, Desiree met haar levensboom en ik met de mini hexjes voor een royale bank en frames waar wij quilts konden aan ophangen.

 
Angelika, helemaal links werkt bij denieuwebibliotheek als stagiere en kon deze dag als leerproject gebruiken. Maria had haar quiltsysteem meegenomen en pr materiaal van het Quilters Gilde. En druk dat het was, ongelooflijk veel mensen mannen en vrouwen waren nieuwsgierig en wilde van alles weten. Ook die ene meneer die vroeg of wij even een ding konden maken en het dan over een uurtje wel kwam ophalen.
De aanwezige manager van de bieb was heel verrast door de belangstelling die wij kregen.

woensdag 13 maart 2013

World Wide Quilting Day

 
Zaterdag 16 maart is het zover, hier in Almere kunnen wij met de World Wide Quilting Day meedoen. In de centrale hal van denieuwebibliotheek mogen wij met een groepje quilters laten zien wat wij kunnen op het traditionele handquilt gebied.
 
Is het niet  leuk om te weten dat wanneer je op die dag aan het quilten bent in een openbare gelegenheid het elders op de wereld bv in Australie of in Zuid- Amerika ook een groepje quilters actief zijn in bv een stationshal of in een overdekt winkelcentra.
 
 
 
 
Met dank aan denieuwebibliotheek die ons de ruimte biedt. De toegang is gratis en een leuk detail; de zaterdagmarkt staat voor de deur op het stadhuisplein. Tot ziens.

vrijdag 8 maart 2013

Movie Star Bee

Het was weer een gezellige boel vanmorgen bij de Movie Stars, bijna iedereen was er een paar uitgezonderd ivm verjaardagen maar verder werd er genoeg gekletst.
 
 
Maria had haar mistery van het Quilters Gilde bij zich, ze heeft er een jaar lang elke driemaanden aan gewerkt en ziet er heel leuk uit, een beetje country door de stoffen en kleuren maar in het echt heel mooi gemaakt.
 

 
Marina heeft zich gestort op de lieve heers beestjes, het kindje die deze krijgt zal er heel blij mee zijn, de achterkant is van alfabeth stof en heel kleurig en handig je kan deze dus aan beide kanten gebruiken.
 
Hilly is met Jacobus bezig, wat een leuke aap. Maar een heel gepuzzel om die te maken, ze is met vier naalden in de weer. Ik moet er niet aan denken zou elk moment ruzie hebben met die pennen en het werk zou bij mij heeeel snel in de misluktemand terecht komen.
 
 
Het boekje is van Anita en daar staan apeleuke apen in.
 
 
 
Trudy was heel gezellig aan het proberen om een een kubuspuzzel in elkaar te puzzelen, en je weet dan wat er gebeurt. Er zijn maar liefst 8 quilters die het denken te weten maar met hulp van Mieke is ze er uit gekomen denken wij. Jaren geleden had ik er ook een paar gemaakt, leuk werk vond de vijf cm blokken best klein en heb er een van 10cm blokken gemaakt. Waar ze gebleven zijn?

donderdag 7 maart 2013

Japanse quilts en boeken

Behalve het maken van quilts naar aanleiding van een thema, of het volgen van cursussen op het gebied van art, en heel veel andere vormen van quilts, heb ik nog een leuke afwijking.
 
Een van de dingen die mij enorm interesseren zijn de Japanse quilts. De op het oog eenvoudige patronen, en kleuren vind ik heel bijzonder. Met vlakke kleuren maken ze prachtige tassen en quilts. Ik verzamel ongeveer sinds 2002 boeken van verschillende Japanse auteurs. Elk quiltboek wat in het Japans beschreven is vind ik helemaal top. Lezen kan ik het niet maar met behulp van de centimeters en de voorbeeld tekeningen kan ik een heel eind komen. De techniek die je tegenkomt is meestal met de hand.
 
 
En dan is dit geen Japanse auteur, maar via een Japanse site kwam ik deze tegen. En wat schertste mijn verbazing, dit boek lag in Zwolle in een kraam. En staat nu in mijn kast.
 
 
Ik ben vanaf 2002 ook Japanse stoffen aan het verzamelen, telkens een lapje of twee. Mijn Japanse bak zit al aardig vol, dus nu maar eens aan de slag. De bloemen zijn handwerk maar de rest gaat onder de naaimachine door. Wat het wordt geen idee, maar het is wel leuk om te doen.
 
 
 

zaterdag 2 maart 2013

nieuwe verf

Op de beurs in Zwolle heb ik bij mijn-eigen hun Procion gekocht, deze is in granulaat vorm en dus een beetje veiliger in gebruik. Jammer was wel dat de verkoopster denk ik geen verstand van verven heeft want op elke vraag die ik stelde vertelde ze het verhaal dat procion als merk was vrij gegeven en dat zij dat nu ook konden gebruiken. Mijn simpele vraag was: is deze verf vergelijkbaar in de kleuren als die van de verf van de andere winkel (stfttvrvn) Schouderophalen en weer het verhaal van het vrijgeven van de naam. Oh vroeg ik staat er al info op jullie webshop? nee zei ze daar hebben wij geen tijd voor! zo dat is niet zo handig dacht ik. Maar ja een ieder doet het zoals hij/zij het wil denk ik dan maar. Nou geef mij maar de drie basis kleuren Rode Jaspis, Turqoise en Citrien. Ik had dus inderdaad hele handige potjes die goed afgesloten waren met een kleur op de deksel. Hannie vertelde onder de koffie dat zij ook wel in de magnetron de verflappen deed. Tja of mijn lief nou zou zitten wachten op een bakkie soep met rode jaspis??
 
 
Wat nou zeurpiet, zegt mijn lief. Je hebt zo'n mag-pan waar je ook aardappels in kunt koken. Waarom gebruik je die dan niet. Dat ding is afsluitbaar dus wat kan er mis gaan. Oke gaf ik schoorvoetend! toe, ik heb die pan 10 min op low gezet en ja die kleuren vielen me niet tegen, behalve die rode jaspis volgens mij is het toch magenta maar die kleur aanduidingen staan dus niet op de potjes.