Pagina's

Translate

donderdag 28 februari 2013

Lijnen

Lijnen kwartet heb ik gemaakt van stempels, groene - zwarte en witte stof. De groene is zelfgeverfd de zwarte en witte zijn uit de winkel en linnenkast. Ik had er eerst voor de groep van O.W.N.A. de bovenste twee gemaakt maar de volgende opdracht was maak er nog twee bij. Links boven weer van het houtenframe gehaald en als nog de kronkellijn gemaakt van koord (gemaakt van het groene glansgaren). Heel vervelend ik moest weer naar A.C.tion om de andere frames te halen.
 
 
lijnen 1 2 3 4

zondag 24 februari 2013

Staalkaarten genot

Staalkaarten genot, werkelijk schitterende kleuren zijn er gemaakt door alle 25 ververs die van Nienke de vraag kreeg van doe je mee.
 
 
Er is werkelijk geen staalkaart bij die tegenvalt, gisteren op mijn gemak alles in de verfmap gedaan en telkens dacht ik, goh stel je nou eens voor dat je van al die kleuren een 5 x 5 je had gehad. Wat een prachtig kleurenpalet had je dan aan de muur gehad.
 
En dan Bella de B.S.pup. Nou die groeit aardig, elke week een kilotje erbij het is ongelooflijk hoe hard deze dame aan het groeien is. Nu alleen nog geen plasjes meer in de huiskamer en dan ben ik helemaal gelukkig, zij is wel gelukkig want het dweilen is nl erg interresant. Wat ook een genot is voor haar zijn de afsnijsels van Van Gogh die ik in elkaar aan het zetten was, ik heb de gewoonte om alles wat afvalt ook echt afvalt op de grond en dan veeg ik alles later bij elkaar en schoon is de boel. Maar niet met Bella om je heen, nee die heeft speelplezier.
 

donderdag 21 februari 2013

Colours of Africa

In de Op weg naar Art groep zijn wij bezig met een project voor Colours of Africa, het symbool is afkomstig uit West Afrika en heet Bi Nka Bi vrijvertaald vrede of harmonie
 
Het formaat is ongeveer een meter breed en 80 cm hoog en is gemaakt op ondervloer en in crazy gemaakt van verschillende stoffen, rib velour katoen etc etc elke Bi Nka Bi wordt in negen kleuren gemaakt en op een ijzeren stellage gemonteerd, er zijn twee delen een voor en een achterkant.
 
 
Morgen maken wij de de delen op de ijzeren frames ben heel benieuwd hoe het staat, en straks komen ze alle negen op de buiten expositie van Colours of Africa in Essen (B) te staan.

maandag 18 februari 2013

Lijnen

In de Op weg naar Art groep van Marjon Hoftijzer kregen we de opdracht maak een tekening en neem daar een detail uit en maak daar een stempel van. Heb ik echt geprobeerd, ik tekende de Griekse Kom na en nam een gedeelte van de kom en het oor. En het werd niks, helemaal nada niks. Ik kon er ook helemaal geen ontwerp van maken. Terwijl juist die Griekse kom mij heel dierbaar is. En toen ben ik maar in mijn stempelbak gedoken, ik heb er wel een paar een stuk of dertig allemaal zelf gemaakt en zelf bedacht. Een van die stempels heb ik gemaakt bij Quilten Speciaal tijdens een les van Els van Baarle.
 
 
 
Met deze stempel heb ik lijnen gemaakt op zwarte - witte en groene stof
 
 
Met katoenen draden heb ik een koord gemaakt met zigzag steken, uiteindelijk heb ik beide delen op een ding van Ikea gemaakt, eerst alle nieten eruit gehaald en toen met een cordonsteek op het canvas gestikt, dat ging vrij gemakkelijk en het geheel weer in elkaar geniet.

zondag 10 februari 2013

Of hoe leuk sneeuw ook kan zijn

Sorry maar er wordt vandaag niet met sneeuw geverfd, onze Bella van 13 weken heeft de sneeuw ontdekt. Prachtig als een mol met je neus in de sneeuw peuren, naar binnen? nee effe niet.
 
 
waar kan ik plassen

nee ik kom niet

zondag 3 februari 2013

Bella

Het kon niet anders, ons hele huwelijksleven werdt niet alleen door echtelieden, kinderen en kleinkinderen gedomineerd maar ook door huisdieren, zo hadden wij konijnen, katten (!) en honden.
 
De schrik na het overlijden van onze Famke zat er dan ook goed in, maar na twee weken ga je pas echt missen waar je elke dag mee bezig was, gewoon het verzorgen het uitlaten en het gezelschap wat je van zo'n hondje had.
 
En dan wordt dat gemis steeds sterker, dus vanaf vandaag zijn wij de slaven geworden van Bella. Een Berner Sennen hond van negen weken oud. Bella is zoals je kunt zien aan haar naam een meisje.

vrijdag 1 februari 2013

Bijzondere ontmoetingen voor De-Uitdaging

Mijn Ontmoetingen voor De-Uitdaging

 
Hoe vertaal je ontmoetingen in een quilt, hoe moet je dat laten zien. Net als alle andere thema's zijn het zoektochten.
 
Mijn zoektocht eindigde toen ik mij realiseerde dat wij veel mensen/vrouwen ontmoeten via internet of facebook. Vaak zijn het vreemden die toevallig mijn pad kruisen.

Het grote voorbeeld is de Quiltgroep De-Uitdaging.

Begonnen met een paar bekende kwamen er steeds meer onbekende quilters bij

De-Uitdaging.

En telkens was het weer een bijzondere ontmoeting.

Deze vriendschap op afstand duurt nu al vijf jaar met prachtige resultaten
 

 
detail

label
De achtergrond stof was al in deze tinten blauw, ik heb de vrouwenfiguren getamponeerd en suggestief met garen de jurken gecordoneerd. Mijzelf heb ik toch maar weer het grijze haar gegeven.