Pagina's

Translate

donderdag 20 december 2012

Gekregen kaarten en wensen


 
Aty van Veen
Hoe verwend kan je worden, prachtige kaarten gekregen van quilters uit verschillende groepen. De mooiste? Ze zijn allemaal van onschatbare waarde. Elke kaart en wens is bijzonder.
Christel

Christina

Corinne van Zambeek


Ellen Lodder


Hannie de Beer

Irma Markus


Marjo Stoeckart


Nienke Smit

Onbekend


Aart Schinkel
 


Janneke Stuut

Marjolijn van Wijk



 

zondag 16 december 2012

Tussen de bedrijven door

Tussen de bedrijven door klinkt dramatisch, maar dat is natuurlijk niet zo. Zo af en toe heb je een uurtje dat je denkt wat zal ik nu eens doen, nee geen was strijken of die ellendige keuken schoonmaken. Gewoon effe pruttelen.
 


 

 Zo is mijn lief in de ban van de olifan, en ik kreeg van Trees een tijd geleden een leuk patroon, had nog een klein geverfd lapje liggen een beetje grijze zijde en antraciet gekleurd garen. Hij blij en mijn kast is weer een stukje leger.


 In de bak met zijde lag ook een stukkie blauw/ groen, wat moet je daar nou mee doen?
 
Natuurlijk! de tulp. Deze is een soort 3D geworden, de tulpen blaadjes met oplosbaar vlies en rood garen opgevuld net als de steel en het blad. Lijstje van Ikea en ben best tevreden.
 
 
 




Ach die lag ook al een tijdje te wachten, was een patroon van UFO, Gabriela de engel. Ik heb haar wat opgeleukt in het roze, ze hangt aan de keukendeur, wie weet inspireert mijn keukenengeltje wel tot iets bijzonders op de kerstafel.
En er gebeurde natuurlijk weer meer de afgelopen week, afgelopen zaterdag was de laatste dag van de tentoonstelling van De-Uitdaging in Sappermeer, de berichten zijn positief.
Het was mij iets te ver om daar even naar toe te gaan, maar we hebben Marjolijn die geweldig werk heeft verzet voor onze groep.
En zo haalde Jasper even zijn B-diploma, zijn beide jongens aan het trainen voor een hardloopwedstrijd dus is het halen en brengen.
En hadden we de kerstmarkt in haven, jammer dat er weinig mensen kwamen. Ik heb toch wel leuke dingen verkocht dus daar klaag ik niet over, maar meer bezoekers zouden toch wel leuker zijn.
 
En vandaag Zondag, puin ruimen. De spullen van de kerstmarkt die zijn overgebleven opbergen, de hond even een extra knuffeltje, poetsdoeken over de meubels en de stofzuiger door het poppenhuis.
Morgen is het maandag nog een weekje en dan begint de kerstdrukte hier in huis rond te waaien.

zondag 9 december 2012

Kerstmarkt 15 december in Almere haven

 
A.s. Zaterdag 15 december verzorgt de Bewonersvereniging Grienden en Meenten weer de jaarlijkse kerstmarkt. Vorig jaar was het in Dickens stijl hoe het dit jaar wordt is ook voor de deelnemers weer een verassing.
 
Het is dit jaar voor de derde keer dat ik hier aan mee mag doen, de entree is gratis en er is voor elk wat wils, uiteraard Quilts maar ook schilderijen, porselein en kerstdingen. Er is koffie en thee voor de liefhebbers.
 
Als het maar half zo gezellig wordt als de voorgaande jaren dan hebben wij een leuke dag in het verschiet.

Dus wie weet tot ziens

zaterdag 8 december 2012

sneeuwverven deel II

He wat is dat toch leuk, spelen met verf en sneeuw, ik heb de oude luvobatik verf gebruikt die volgens mij uit de jaren 70 stamt. Nu las ik dat deze verf waarschijnlijk metalen in de verfpoeders heeft, maar je eet het niet en je gebruikt een mondkapje dus denk ik dat een eventuele vergiftiging wel zal los lopen.
 



 
Deze twee heb ik bewerkt met Bengaals rood en marine blauw, de hele fuchialap was onder in de emmer.
 
 
 Dit was ook een leuke, ik heb 1 lap in de zeef de oranje, 1 lap onderin rechts de getekende en 1 lap op een rooster ergens tussen in. De kleuren die ik gebruikt heb was chocoladebruin van Proxion en oranje van luvobatik. Alle drie zien er prima uit maar de meest rechtse is heel mooi van tekening

 En dan deze twee, hierbij heb ik uitsluitend Indigoblauw van luvabatik gebruikt, waarom er in de lichte lap wat roze zit is mij niet duidelijk maar ziet er wel geweldig uit. De donkere lag op de bodem.

En bij elke kleurverfbeurt stop ik er een randje kantje erbij. geeft leuke randverschijnselen.











Maar wat mij betreft mag het nu weer warm water gaan regenen

vrijdag 7 december 2012

Balen en leuk

Het was vanmorgen echt balen, zag aanvankelijk dat de sneeuwval wel mee viel hier in Almere, maar toen ik weg wilde gaan was het al een witte wereld aan het worden. Brr ik hou niet van de kou en niet van vriesweer enzo. Maar goed ik was opweg naar de bee van de Movie Stars voor ons tweewekelijks uitje. Tenminste dat was het plan. Een van de buren had pech met zijn auto en blokkeerde de uitgang van de parkeerplaats, tuurlijk we kunnen duwen en zo ruimte te maken, maar dat is geen karwei voor mijn lijf. Dus wachten en nog eens wachten de wegenwacht die gebeld was had het heel erg druk dus mijn Bee kon ik wel op mijn buik schrijven. Balen want Hilly had wat leuks gepland.
 
Bij komend voordeel is dat het uitzicht vanuit mijn woonkamer heel idyllisch is. Mijn heskenpruimenboom staat mooi te wezen in de sneeuw.


Ook mijn figuren hangen weer te hangen voor het raam

 
En dan het grote geluk met al die kou, de stoffen had ik gisteren al voorbereid voor het geval dat! dus die maar in de zeven gedaan en bij de radiator gezet. Ik had nog busjes met oude verfpoeders van ludovatec of zoiets en die maar eens leeg gegooid over de lappen. Toch benieuwd of die nog werkt.

zaterdag 1 december 2012

Staalkaarten

Och zei Nienke, vind je het leuk om ook mee te doen met het maken van een staalkaartje. Nu ben ik ook gegrepen door het verven van stoffen, dus leek mij dit wel wat. Jouw kleuren zijn Jaspis en Roze toermalijn. Oh ja zei Nienke er achter aan, het zou wel leuk zijn als we er ongeveer 25 ververs zouden hebben en als die dan allemaal met een andere verfkleur kunnen indelen hebben we een mooi overzicht wat je onderling met kleuren kunt doen.
 
En dit is dan mijn staalkaart, op de kleuren kaart van stof tot verven had ik zo het idee dat die twee kleuren wel erg dicht bij elkaar lagen.
En natuurlijk had ik net die twee niet in huis, dus besteld -> na twee weken nog niet ontvangen -> Lia gebeld -> en die boos natuurlijk want ze had ze gelijk naar mij toe gestuurd -> die verdraaide post toch weer een zending kwijt verzuchtte Lia -> opnieuw naar mij gestuurd en ja hoor de volgende dag in de bus. Hartelijk dank Lia je verdient de warme douche.

Gut o gut sta ik de verf klaar te maken zie ik in eens Onyx staan en die had ik dus ook niet, snel even met Nienke gemaild of Jet Black ook goed was. Joh doe maar weer een andere kleurgradatie.
 
Voor Nienke een klein boeketje tulpen.
 
En nu maar die andere staalkaarten afwachten, ben heel nieuwsgierig.