Pagina's

Translate

woensdag 27 juni 2012

MaP

In het najaar start Marjon Hoftijzer weer met de Op Weg Naar Art groep, geweldige locatie in Nijkerk en heerlijk voor mijn persoontje overdag dus niet meer in het donkere donker over die verdraaide Gooimeerweg.

In de kast staat de map die ik gebruikte voor alle belangrijke dingen die ik niet moet vergeten of waar ik nog even terug kan kijken hoe een en ander ook al weer was.

Ach waarom die map geen nieuw jasje, dus een oud laken in de soda en daarna rond een paal op shibori wijze geverfd. Leuk effect krijg je dan.
En dan zit ik te bedenken uit hoeveel personen ik eigenlijk besta. Het zal je verbazen als je bedenkt wat  je eigenlijk bent en doet, behalve een kind zijn ben je ook moeder en echtgenote en leidster van het voetbalteam enthousiaste begeleidster bij het ritmische gym, chauffeur maar ook oma en schoonmoeder en bejaardenverzorgende en ziekenverzorgenden in de psychogeriatrie en voorzitter van de OR en voorzitter van overkoepelende OR en penningmeester van het smartlappenkoor en zangeres (!) en baasje van Famke en een beetje van Juultje en quiltster en voorzitter van De-Uitdaging (?) en organisator van TT en regeltante en Bee lid enoh ja zou het bijna vergeten ik ben ik


Daarom zit mijn map vol met mensfiguren en die ene die ben ik

donderdag 21 juni 2012

Bijzondere dag

Vandaag is het een bijzondere dag, Menno is 10 jaar geworden en dat is een prachtige mijlpaal, Oma weet je ik ben nu een tiener en nu mag ik ook gaan puberen. Ja hoor dacht ik, en wat zullen wij daar blij mee zijn. 
Kleine jongens worden groot, veel te snel gaat het allemaal. Tien jaar geleden zaten Jan en ik een hele dag bij de telefoon te wachten op het nieuws dat er een kleinkind in ons leven kwam, het was allemaal heel spannend. Onder het wachten beloofde ik aan mijzelf dat als alles goed ging met dit kindje ik voor de Little Quilts of Love me zou gaan inzetten.


Vandaag heb ik de zorg voor de Little Quilts of Love overgedragen aan Annie een medewerktster van het Flevoziekenhuis. Onder het genot van koffie en taart en alle medewerkers van de Afd. Verloskunde heb ik de laatste quiltjes die ik thuis had aan haar overgedragen. Beetje theatraal misschien maar het was voor mijzelf een prachtige afsluiting. In de afgelopen 10 jaar heb ik ongeveer een kleine driehonderd quiltjes gemaakt, samen met de vrouwen van mijn Bee de Movie Stars en quiltvriendinnen die elke maandagmorgen bij mij komen quilten.

Of ik stop met het maken van de LQoL? Nee natuurlijk niet mijn bijdrage zal nog steeds samen met die van anderen in het ziekenhuis terecht komen,

dinsdag 19 juni 2012

tas

 Weer een billentiktas gemaakt, nu voor een vriendin die heeeeel graag zo'n handige hanger wilde hebben.

Nu maar weer eens andere modellen gaan ontwerpen, dat nadenken maakt het maken van tassen nog leuker.
Wat is handig en wat niet, welke stof en welke vulling. Maar ook voor wie, is de tas voor mijzelf dan zal het een donkere zijn, want ik knoei altijd, maar voor anderen is het leuker om te zien voor wie ik die maak.

maandag 18 juni 2012

De Laatste Amicorum

Wat Jammer met een hoofdletter maar de laatste Amicorum is bij mij in de bus gevallen, Ik kreeg deze van Anniemiek van de Fibermailgroep. 

maandag 11 juni 2012

Terugblik op het Quiltfestival

De afgelopen dagen waren Jan en ik samen met onze Quiltgroep De-Uitdaging op het Quiltfestival in Groningen, nou ja meer de provincie. Er waren bijvoorbaat mooie fietsroutes uitgezet maar gelukkig regende het dus konden we samen met de TomTom alle locaties vinden waar ik (wij) naar toe wilden.

Zelf stonden wij bij het Schathoes van de Menkemaborg in Uithuizen, schitterende locatie prachtige oprijlaan met aan het einde de Menkemaborg middenin een gracht en omringd door prachtige aangelegde maar vooral de mooi onderhouden tuinen.

In het Schathoes hadden wij de beschikking over twee ruimte's, de organisatie had gezorgd voor het ophangsysteem en voor de inwendige mens.

Wij zijn verwend met heel veel bezoekers en bezoeksters, leuk dat er zoveel belangstelling was voor ons werk en daar ben ik en wij allen natuurlijk heel trots op. Er is door ons heel veel uitgelegd over de manier van werken en daarna de waarom en wanneer vragen.


Maar tussendoor toch nog even gespeeld bij Dekker, tja dat ding blijft me bezighouden, ik ben op twee verschillende dagen in die grote hal met die lastige naam geweest en moest toch iedere keer even gas geven. Blijft toch in mijn hoofd hangen dat ik daar toch eens een dagje door moet gaan brengen, bij die Dekker dus.

Verder was/ben ik bekaf, je loopt wat af die drie dagen en als er dan naast je hotel een kermis tot 23 uur draait dan gaat dat nog wel maar als een dag later besloten wordt om de muziek van Anouk (vind ik beregoed) wordt gecopieerd door een zangeres die het toch niet helemaal heeft en er een rockband denkt dat ze de Stones zijn dan snappen jullie wel dat ik die nacht rond 4.30 uur voor het laatst de kerkklok heb gehoord die aan de andere kant van het hotel de tijd liet horen. Nee deze dag na het festival ben ik niet veel waard, blijft over de blogs en website's van bekenden maar eens rustig door te lezen onder het genot van een hopelijk opwekkend bakkie thee.

maandag 4 juni 2012

Quiltfestival Groningen

Het is bijna zover, wij van de Quiltgroep De-Uitdaging exposeren tijdens dit festival in het Schathoes bij de Menkemaborg in Uithuizen.

Van vrijdag 8 juni tot en met zondag 9 juni kan ons werk bewonderd worden. Er zullen verschillende thema's te zien zijn die de afgelopen jaren zijn ontworpen en gemaakt door onze leden.