Pagina's

Translate

woensdag 29 februari 2012

Scheerschuimverven

Na het sneeuwverven is er weer een andere variant op witte prut. Het scheerschuim verven. Er zijn er natuurlijk altijd meer ververs die dit gedaan hebben maar voor mij was het mijn eerste poging. Vermoedelijk ook de laatste keer, want ik kreeg die troep niet uit de spuitbus, maar gelukkig was er Jan die iets meer kracht had om die aanbieding (restant uit de eurobak van de kruidenier) uit de bus te krijgen. Dus eerst mijn roostertje onder in de schaal, daarop een lap van 50 x 150 dan de zeef en toen de laatste lap ook van 50 x 150 toen het schuim en ik had nog wat restjes in de zakjes van stof tot verven en die er opgestrooid, drie dagen laten staan en toen spoelen maar. Bij het uit de schaal halen stond er nog vrij veel blauwe prut en ik heb daar een eerdere mislukte oranje lap in gestopt en die na een uurtje of vier er ook maar uitgehaald.


Moet zeggen dat vooral de bovenste lap prachtig is geworden mooie felle blauwe tinten met een vleugje groen.

donderdag 23 februari 2012

Zomaar

Afgelopen dagen ben ik behoorlijk in de ban van het zeefdrukken, wat is dat toch leuk om te doen. Nee het zijn nog geen hoogstandjes maar wat niet is kan nog komen.

Nu ben ik geen mens voor koud weer, maar nu baal ik toch enorm dat er geen sneeuw meer ligt, ik had in zwolle zo'n schitterende lap linnen gekocht bij Stof tot Verven en die had me daar toch een prachtige lap gesneeuwverfd liggen, en natuurlijk ben ik dan stik jalours.

Jammer maar dan maar op de gewone manier gaan verven, komt deze week niks van want er staat nog het een en ander op mijn te doen lijst. Vanmorgen al vroeg bezig met het thema van De-Uitdaging, die komt te hangen op het Quiltfestival van Groningen straks in juni, vrijdag de bee van de Moviestars dan racen om de jongetjes uit school te halen eten en weer bij de juf dumpen en dan doorracen naar het ziekenhuis om dochterlief op te halen die dan net haar verstandskiezen kwijt is geraakt en dan .... effe niks, zaterdag naar Dieren om de quilts voor de miniatuurtentoonstelling wegbrengen. Het zijn er een beetje veel want behalve elf quiltjes van leden van De-Uitdaging zitten er ook nog een stuk of vier bij van de Movie Stars.

Ik wilde ze eerst via tante post sturen maar een dagje veluwe is natuurlijk ook niet verkeerd.

Dus zondag ga ik maar aan de slag met die prachtige lap en procion. Ooh wat een leuk vooruitzicht.

maandag 20 februari 2012

Dagje Zwolle

Gisteren een dagje Zwolle naar de handwerkbeurs, wat een gezellige drukte en wat een aanbod aan winkeltjes met mooie en bijzondere materialen. Het was leuk om Maaike even te zien en het wolwinkeltje van Almere-haven, zij verkopen ook nog leuke knopen etc. en niet onbelangrijk voor mij ook nog machinenaalden. Prachtige bollen wol, groot en klein en bijzondere breipatronen. Ik zou willen dat mijn schouder het breien toeliet. Behalve nieuwsgierig ook nog mijn thermoscreens opgehaald bij Marina van De Ganzerik, ik had wat tekeningen aan haar gegeven in Vijfhuizen.


Terug thuis, lag er een tas met drama op me te wachten, Jasper heeft een voorliefde voor knuffels (er liggen er denk ik wel 15 in zijn bed) maar zijn lievelingen de Texelse schapen hadden rugnaadproblemen en zijn hondje ! had buiknaadproblemen. Ze zijn weer hersteld en kunnen weer zijn bed in. Een van de Texelse schapen heeft hij vanaf zijn geboorte en is eigenlijk niet meer te repareren, het wol is verdwenen en je ziet alleen maar het tricot.
Na de operatie's van het beestenspul toch nog even een paar proefjes gemaakt met de thermoscreens, op commerciele stof met acryl verf

De bovenste is een kleurplaat van een romeinse poort met zwarte acryl



De middelste is een kleurplaat van van Gogh ook met zwart




En deze is gewoon gekocht. Olijfgroen.




Bij Lia van Stof tot Verven me staan verlekkeren aan prachtig sneeuwgeverfde linnen. Prachtige kwaliteit stof en het resultaat is heel mooi.

zaterdag 18 februari 2012

Amicorum voor Hannie

Het maken van een Album Amicorum vind ik erg ontspannend en ook inspannend. Je maakt iets voor een ander. Vaak ken ik alleen maar de namen van de quilters die meedoen aan de Amicorum ruil van de fibermail groep en dan werk je naar eigen gevoel.

Deze keer is het anders, ik mocht voor Hannie een Amicorum maken.
Hannie ken ik al een paar jaar, samen deden wij Quilten Speciaal van het Gilde en ook later bij de start van Atexere. En dan kom je elkaar overal tegen en de contacten zijn altijd leuk en brabants gezellig. Bovendien is zij een fantastische kunstenaar met stoffen en andere materialen.  Om dan wat voor haar te maken was a: simpel, je weet wat meer. b. reuze moeilijk, c: less is more gedachte.
Ik heb dan ook haar passie voor het maken van kleding, textielekunst en muziek als leidraad genomen. En ik vond het een leuk idee om ook een atc mee te sturen zoals zij dat ook doet.
Op een Eindhovense site heb ik deze tekst gevonden.

vrijdag 10 februari 2012

Movie Star Bee


Vanmorgen een hele leuke en gezellige Movie Star Bee gehad. De gesprekken gingen nog even over de afgelopen tentoonstelling waar twee filmsterren hebben gewerkt als Angel en twee anderen de stand van het Quiltersgilde hebben bevrouwd, en ik natuurlijk over De-Uitdaging.

Verder heel veel info gedeeld over het ....Sneeuwverven. Hoe doe je dat en oh wat leuk, Mieke  had haar sneeuwlappen bijzich en ik ook.




En verder zijn we in de ban van de Jelly Roll, Trudy is met een Kaffe Fasset bezig, prachtige kleuren en patronen heeft die man toch bedacht. Mieke had weer een andere bij zich en Ellen is met lappen uit haar kast aan het snijden gegaan en heeft weer een heel eigen Jelly.
Verder hebben we de quiltjes voor de miniatuur gezien, er moeten alleen nog maar labels en teksten worden gemaakt en dan kunnen die op de post naar Dieren.

En vanmiddag toch maar weer een paar lappen in de sneeuwvergiet gezet.

woensdag 8 februari 2012

Sneeuwpret en meer

Ik haat de winterse kou, ik heb een hekel aan schaatsen behalve op de tv, en dan die gasrekening die op die winter volgt. Nee voor mij geen wintersport of gezellig met zijn allen een baantje trekken. Ik zou in de wintermaanden het liefst een gezellig dikke beer willen zijn die heeeeel lang in winterslaap gaat.

Maar ja, ik ben geen beer en ik heb dus ook geen recht op winterslapen. Maar ik heb een lieverd die voor mij de sneeuw geschept heeft, en zie; heb ik toch sneeuwgeverfde lappen.


rechts is een kussensloop van Ikea, 1oo% katoen volgens het labeltje, volgens mij heeft de fabrikant het katoenen draadje vergeten mee te weven. links de prachtige katoen die via Hannie en Marjolijn bij mij terecht kwam. Ik heb oude verf gebruikt van LTC batikverf. Die verf is meer dan 25 jaar oud en nooit gebruikt, nou ja vorige winter heb ik er even mee gespeeld. De kleuren zijn geweldig, briljantrood en indisch geel

Links Onyx van Procion gewoon vers verfpoeder, daarnaast weer die oude verfpoeders scharlakenrood met marineblauw en cadmiumgeel door de verschillende katoenen toch telkens weer een iets andere kleur.

en dan deze nog weer die oude verfpoeders maar dan met indigoblauw en kanariegeel.







En dan dit nog:

De afgelopen twee dagen heb ik tussen het sneeuwverven door alle lieve mailtjes gelezen die of op het blog van de uitdaging staan of op mijn blog maar vooral op mijn mailadres. Wat een impact heeft de tentoonstelling voor ons als groep gehad, we zijn vooral nog meer betrokken bij elkaar als groep. Ik prijs mijzelf dan ook heel gelukkig dat ik erbij mag horen.

dinsdag 7 februari 2012

Gebruikt - Waar zijn de rechtersokken

Het thema voor de quiltgroep De-Uitdaging voor 1 februari was gebruikt.
Het thema is ontstaan tijdens de voorbereidingen voor onze tentoonstelling van het afgelopen weekend in Vijfhuizen tijdens de Patchwork en Quiltdagen van de ExpoRijswijk.

Tijdens een van de gesprekken met Jobina de Boer hebben Marjo Stoeckart en ik gevraagd of zij een thema kon bedenken en dat werd dus gebruikt.

Gebruikt, wat moet je daar nu mee dacht ik in eerste instantie. En dan ga je in je huis rondkijken naar gebruikte dingen, en dat zijn er dan zoveel. Daar kon ik dus wel meer dan tien quiltjes mee vullen. Van dweil tot oude kranten, of afgedankte uitgevallen tulpen, of de lege rolletjes van het toilet/keukenpapier. Er zijn dan zoveel keuze's. Gelukkig was ik druk bezig met de voorbereiding van die Tentoonstelling dus eigenlijk was het naar de achtergrond verdwenen. Tot dochterlief vroeg wat ze met die sokken van de kinderen moest. Nou weggooien want er waren alleen nog maar rechtersokken over in de sokkenbak.

Het flitst, kreeg een visioen en zei ik neem ze wel mee. Een van de kleinzoons zei wat ga je met die linkersokken doen?


Nou zei ik daar maken we dus een quiltje van, het zijn er ongeveer dertig sokjes van de kleinzoons die ik als een collage geschikt en gestikt heb, daaroverheen zwarte tule om het hele verhaal wat minder sterk te maken want de ene kleur rood is feller dan de andere.

En daar is het dan: Waar zijn de rechtersokken.......????

Overigens, er zijn toch geen linker en rechtersokken.

woensdag 1 februari 2012

Voor Eva van Menno en Jasper

Onze kleinzoons Menno en Jasper hebben afgelopen maandag er een zusje bij gekregen. De jongens hadden al een paar weken geleden gevraagd of ik ook voor dit zusje een "kleedje" wilde maken. Natuurlijk doe ik dat dan, maar ze moesten van mij eerst een tekening maken zodat ik die in borduursteek kon maken, Menno tekende een zonnebloem met zon. Hij wilde zijn nieuwe zusje een vrolijk welkom heten. Jasper had het iets moeilijker, hij wilde een schaap. Maar een schaap tekenen lukte hem niet zo en wat hij tekende was niet naar zijn zin. Jochie zei ik, we hebben internet en een site met hele leuke kleurplaten misschien vind je daar een schaap wat jij leuk vind.


En zoals het bij meisje hoort volgens de jongens (!) moest alles in het roze.


Eva het nieuwe zusje van de jongens is overigens niet een kleindochtertje van ons.