Pagina's

Translate

zaterdag 31 december 2011

Gisteren - Vandaag - Morgen

Gisteren 30 12 2011


Gisteren vrijdag 30-12 waren Jan en ik 40 jaar getrouwd, ongelovelijk wat gaan die jaren toch snel. Eerst met zijn tweeen en toen wij met de kinderen en kleinkinderen een hele leuke dag hadden in de Eemhof en later in het Restaurant konden wij terugkijken op een mooie en prachtige tijd met elkaar.

De Bloemen van de Movie Stars en de E-mail kaarten en vooral de lieve berichten die erbij waren.
Omdat wij het niet bekend hadden gemaakt aan anderen waren er verrassend genoeg toch kaarten gekomen van lieverds die ons nog veel jaren toewensten.
En dit is mijn club oh nee onze club, door dik en dun (!) en natuurlijk die twee jongens wat is er nu leuker dan in een vol restaurant met zijn drieen toetjes te eten van een bord.

Vandaag 31-12-2011

Er wordt al flink geknald terwijl mijn lief voor de 40e keer flappen staat te bakken, eigenlijk heeft hij wel een lintje verdiend, maar ja dat zal de burgermoeder van Almere wel niet bijzonder vinden.

Morgen 1-1-2012
Ik hoop met heel mijn hart en ziel dat er geen ongelukken zijn gebeurd in deze komende avond en nacht. En dat een ieder met een goed humeur het nieuwe jaar in gaat. Voor alle lieve mensen op deze aardbol een heel goed, heel creatief en vooral een gezond 2012.

zondag 18 december 2011

zoveel in drie dagen

Het is weer een druk en bewogen weekend geweest, vrijdag begon het al met de kerstbee, behalve maria die ergens richting spanje rijdt, marina die ziek is en trudy die een andere afspraak had.
Natuurlijk was het weer bere gezellig en een royale uitwisseling van kaarten en lekkers.
s'avonds afscheid genomen van een jonge vrouw die ongeneeslijk ziek was.


Zaterdag begon in iedergeval heel goed, er lag een Amicorum op de mat. Gemaakt door Jolanda en die ziet er schitterend uit, heel mooi bewerkt met ander materiaal en de kleur is heel warm. Ook de tekst op de achterkant is gelukkig gekozen.

En verder heb ik de hele dag lekker gewerkt aan mijn kerst stichery ding.


Ook heb ik mijn Album Amicorum eens onder handen genomen, ik wilde graag recht opstaande hebben en dat krijg ik gelukkig dan ook, maar om nu aan elke Amicorum lusjes te maken zag ik niet zo zitten. Dus mijn bak met showmappen erbij gepakt en die dingen onder de naaimachine op maat gemaakt. Moet zeggen werkt perfect.

Vandaag de voetbalwedstrijd van Jasper bijgewoond, het was de laatste en er werden prijzen uitgereikt aan de kinderen voor hun inzet, bij hun voetbalvereniging spelen de kleintjes de Champions Lequa. Hij speelde voor Manchester United. Jammer dat we een enorme hagelbuit op onze koppen kregen gevolgd door onweer. Maar verder hele blije kinderen en ik op weg naar een warm plekje.

zondag 11 december 2011

Kerstmarkt in Almere-haven

Voor de tweede keer deed ik mee met de kerstmarkt in Almere-haven, vorig jaar was het een natte hele natte bedoening, er was wel een tent maar de grond (gras) was drassig en dat leverde later heel wat zieken op.

Maar die sfeer was leuk, echt een buurt gebeuren en dat maakt de gezichten uit je straat wat herkenbaarder.


Dit jaar was besloten dat een en ander in een Dickens sfeer zou gaan gebeuren, dus de dames in de aloude bekende wijde rokken en flateusse mutsen en de heren keurig gekleed. Ook mijn Jan moest er aan geloven, in een mooie koetsiersjas mocht hij de buurtbewoners begroeten en hand en span diensten verlenen. Nee ik ging niet verkleed, is echt niet aan mij besteed. En wat ik later zag bij de andere dames bevestigde mijn ernstige vermoedens dat het geheel niet erg flatteus was. Niet dat ik nu zo elegant erbij liep maar wel warmer, want het was enorm koud, het scheelde wel dat we dit jaar een houten vloer in de tent hadden.
En dan de twee fantastische verkopers, ze hebben enorm geholpen met het inrichten van mijn kraampje en hebben best wel oog voor wat van belang was, de snoepjespot voor de kindjes die mee moesten met hun ouders, werd door hun goed bewaakt.

Jasper is denk ik de centenman in de familie, telkens als er iemand kwam kijken was steevast zijn vraag "Heb je al wat verkocht?????" Ik had nl beloofd dat voor hun werk en gesjouw er een beloning tegenover stond.
Ik heb bijna mijn hele kraam leeg verkocht, het ging geweldig, behalve de kaarten die wilden niet erg van de hand gaan. Maar op de drie grote niet te verkopen quilts na ben ik zo goed als alles kwijt. Dus voor mijn beide helpers zit er wel wat voor hun spaarpot in.

vrijdag 9 december 2011

Map voor Album Amicorum

Bij de Fibermailgroep maken we Amicorums, Amicorums zijn de voorlopers van bv groeten over brengen of een soort poeziekaart, later kregen de meisjes de bekende poeziealbums.
De Amicorums zijn 20 bij 15 cm groot en verwerkt als een fibermailkaart dus drie lagen en lekker bewerkt.

Nu had ik het erg druk maar moest toch nog een map maken om daar de Amicorums in op te bergen, de map lag er en de eerste drie amicorums zaten er al in. Alleen die buitenkant was nog maagdelijk wit.


Komt Mieke op de bee van de Movie Stars met weer eens iets nieuws, lijnenspel. Zij had in het duitse blad patchwork fur profi's deze gevonden en vond het wel leuk.
Het is ook leuk, ik ben een beetje resten aan het opmaken dus dat kwam wel mooi uit, op een bepaalde manier snij je de stof en naait daar een reepje tussen van ongeveer 0,75 cm. Met naad snij je dan drie centimeter. En zo voort en zo voor. Van belang is dat je de bovenkant en de linkerkant van je orginele lap merkt, en dan snijden, gas geven, strijken en dan weer snijden, gas geven, strijken enzo enzo enzo. Het is leuk maar als je van plan bent om daar een hele grote van te maken, een tip doe dat dan niet achter elkaar want je wordt er een beetje dubbel suf van.

vrijdag 2 december 2011

Sinterklaas en de Movie Stars

Het heerlijke ochtendje is gekomen
waar alle movie starretjes van dromen
Suprises in alle vormen en maten
gedichten waar in geen gaten zaten
Verwend met alles op quiltgebied
onder het zingen van een sinterklaaslied
Dank jullie wel voor het prachtige cado
eigen gebakken taart en met gevulde tas in mijn doblo*
terug naar huis en haard
dank je wel man met de baard.

*mijn autootje




Prachtige klok met als leidraad mijn drukke leven
wilden ze me wat meer rust geven

spelden in harten en vele borduurgaren
minijellyrol waar ik verheerlijkt naar zat te staren

 Hilly's kleurige yelly gebeuren
zal straks de bank van familie opfleuren
 Ook mieke liet haar achterkantje zien
de lijnen zijn niet te tellen op een vinger of tien
Annie leest voor, haar schone gedicht
achter haar de tafel met cado's in zicht




Heerlijk is dat toch zo'n kinderfeest
als of er geen jaar tussen is geweest