Pagina's

Translate

woensdag 23 november 2011

Amicorums gemaakt

De drukke maanden zijn bij mij begonnen, sinterklaas ligt op de loer met zijn pieten, dat worden minimaal 4 verjaardagen van die oude man. En daarbij horen natuurlijk surpises en andere vertelde ongein.

Ik heb dus alvast in het vooruit voor de maand december en januari de Album Amicorums gemaakt.



Dit Versje van Toon Hermans slaat natuurlijk op alle mensen met een uit de hand gelopen hobby of werkzaamheden, bij mij zijn de dagen structureel te kort, gelukkig de nachten ook.


Ik heb een passie voor tulpen ze kunnen niet vaak genoeg mijn kamer of tuin versieren, soms gebruik ik ze ook als logo en op mijn visitekaartjes.


Dit geweldig stuk poezie is van eigen hand/brains

Voor wie ze zijn zeg ik nog niet, wel zijn ze voor twee leden van de Fibermailgroep.

woensdag 16 november 2011

Amicorum en Duikvlucht-Bunschoten

Van Liesbeth Wessels kreeg ik een prachtige Amicorum, met gelamineerde esdoorbladeren.


En een prachtig versje

Bij de Duikvlucht-Bunschoten hadden ze in het voorjaar gewerkt met oplosbaar vlies, door het ziekbed en overlijden van mijn vader kon ik daar niet bij zijn.
Maar in november was ik er weer bij, hele leuke uitwerkingen van de anderen gezien. Dus thuis maar weer eens aan de slag met het vlies, eerst van pastel batik stoffen de voorkant gemaakt, op horgaas met het vlies een tak genaaid en daar na er tussen gezet, vond dat laatste eerst heel lastig totdat ik bedacht dat ik het horgaas ook met een stift kon vastplakken zodat het niet verschoof tijdens het cordonnaaien van de randen.

zondag 13 november 2011

Album Amicorum

Wat gaat een week toch snel voorbij, weinig tijd gehad om iets te melden. Dus het is zondagmorgen vroeg, lekker met een kop koffie even mijn nieuwe Album Amicorum op het blog plaatsen.
Deze is voor Trees van de Fibermailgroep, leuk om te maken. Bijna iedereen gaf een voorkeur voor kleur en materialen op behalve Trees, doe maar wat was haar opmerking.
Bij de Duikvlucht-Bunschoten bijeenkomsten hadden we van Dineke Ugen het samensmelten van stoffen onder de knie gekregen. Leuk werken is dat, je maakt van repen een nieuwe basis en die stik je vervolgens door. Deze is van kleurtonen batikstoffen.


En zoals het in de oertijd ook de bedoeling was schreef je op de achterkant een versje of gedicht. Met de naderende kou vond ik deze wel heel toepasselijk.

Verder ben ik heel druk geweest met Marjo Stoeckart voor de naderende tentoonstelling in februari voor De-Uitdaging. Het is leuk om de neuzen op een kant te krijgen en een goed draaiboek te maken want met 14 verschillende quilters heb je natuurlijk ook 14 verschillende ideeën.

En Jasper kreeg zijn loopgips, tenminste een schoen is dat tegenwoordig. Och zei de gipsmeester wees maar niet bang dat hij er wild mee gaat lopen!!!!!!!! Volgens mij kent die gipsmeester onze jasper niet, hij is nl de schade van een week zitten behoorlijk aan het inhalen.

zondag 6 november 2011

Duikvlucht-Bunschoten

Afgelopen vrijdag mochten we weer. De Duikvlucht-Bunschoten dagen. Dineke Ugen had voor deze dagen het werken en verwerken van Transververf georganiseerd.
Het was een leuk weerzien, de vorige keer kon ik door familieomstandigheden er niet bij zijn en dat was heel jammer in beide gevallen natuurlijk.
De vorige keer was er gewerkt met oplosbaarvlies en die prachtige dingen die er gemaakt zijn werden nu geshowd. Ik weet nu wat me te doen staat, dat wil ik ook nog maken. Natuurlijk heb ik dat vlies al eens verwerkt maar op de wijze waarop ik nu de eindresultaten zag was weer een heel anders en bied weer veel mogelijkheden om crea aan de slag te gaan.

Het Transververven.




Nu dat kwam mooi uit, de potjes transververf staan al een hele tijd op de plank in mijn kamer en verschillende pogingen om er mee te werken mislukten telkens. Hele goed adviezen ten spijt het lukte me gewoon niet om met die verf iets te doen. 



Ach dacht ik is dit nu alles, het bleek dat het aan mijn strijkijzer lag, dus het had niks te maken met mijn onhandigheid of intelligentie, Mijn ijzer had gewoon niet genoeg wattage. Bij nader onderzoek ging de mijne niet hoger dan 1200 watt terwijl minimaal 2000 watt nodig was.




Oh wat een zooi als daar 13 creatievelingen aan het verven zijn.

Het waren weer hele leuke lange dagen ik was bekaf dat wel, maar het was weer de moeite waard, bij de show en tell, weer hele mooie dingen gezien. Niet dat ik jaloers van aard ben maar bij sommige ontwerpen dacht ik wel, oef dat had ik ook wel willen bedenken.

Tijdens mijn Duikvlucht dagen logeerden de heren bij ons, dus Oop Jan had de taak om met ze bezig te zijn. Geweldig niet die strenge oma. Toen ik  zaterdag thuis kwam dacht ik lekker onderuit te kunnen gaan. Bleken de heren en hun moeder er te zijn.
Gut kunnen jullie nog niet zonder mij zei ik. Menno vliegt om mijn oren maar Jasper bleef op mijn burostoel zitten, dat is vreemd dacht ik. Een hevige huilbui volgde, had die lieverd toch s'morgens zijn voetje gebroken en zit nu in prachtig blauw gips. 

Jasper vond dat ik zijn mooie blauwe gips moest zien. Hij mag er voorlopig niet op lopen dus dat wordt sjouwen met die meneer.
Wel jammer dat ik de bee gemist heb van de Movie Stars die was volgens de berichten weer gezellig, maar je kunt niet alles hebben.