Pagina's

Translate

zondag 31 juli 2011

Zon voor De-Uitdaging

Dit is het dan, de quilt met het thema Zon van de Quiltgroep De-Uitdaging.



Na een lange warme dag
gekoesterd door die Zon
samen met mijn lief
bij die ondergaande
net als het toen begon


Het is lastig om iets met dit thema te bedenken, voor de hand ligt natuurlijk dat je de zon in beeld brengt, en dat hebben de meesten gedaan, allemaal heel mooi en bijzonder.
Maar dan kriebelt er toch iets bij mij, ik wil dan niet het thema zelf in beeld brengen. Dus ga ik de associaties erbij halen. Wat betekend Zon, nou warmte dat is goed voor mijn lijf, bloeiende bloemen die dan de mooiste kleuren hebben, strand/zee en daar kwam ik door een foto van een jaar geleden op dit idee.


dinsdag 26 juli 2011

Vakantie ??

Hier in het Almeerse zijn de vakantieweken ingegaan, voor mij betekend dit, 2 x 2 weken geen kleinkinderen, geen ICA, geen andere sociale ontmoetingen.
Dus had ik al een paar weken in mijn hoofd een lijstje gemaakt van dingen die ik wilde doen maar geen tijd voor had, nou ja je kunt natuurlijk wel overal tijd voor vrij maken maar met die vrije weken in mijn achterhoofd heb ik dingen gewoon laten liggen waar ze lagen.

Maandag was mijn eerste dag dat ik helemaal alleen was, en dan zit je met dat lijstje in je hoofd. Waar begin ik mee, met de kasten opruimen! of die mega grote badkamerbeurt of de gordijnen maken die ik al een tijdje op de plank heb liggen of mijn (lees onze) werkkamer eens aan te pakken. Alles rond de pc is opgeruimd en weggegooid wat niet belangrijk was, de pc zelf geupdatet, ik bewaar veel op dat ding en soms zitten daar dingen bij waarvan ik nu denk wat moet ik ermee.

En dan zijn de manden aan de beurt die onder mijn naaitafel staan. Je weet wel van die hele grote waar je een heleboel in kwijt kunt. Bollen wol die er al tig jaren liggen en die me niet aanstaan weggegooid, en toen kwam ik de wol tegen die ik op Texel had gekocht, echte schapenwol, Oh wat zit er toch in dat plastic tasje, de streng witte wol. Die streng had Juul de hond van onze dochter te pakken gehad en dat was een zooitje geworden, maar omdat ik niks kan weggooien dus in dat tasje gedaan. 

En toen ben ik maar gaan zitten puzzelen, hoe maak je van die puinhoop weer een bol, nou het heeft me anderhalf uur gekost in een lekker zonnetje en het is gelukt, wel blijken er heel veel aanhechtdraden in het breiwerk te komen want behalve dat het een rommeltje was geworden had ze ook een flinke hap genomen.
Vandaag ga ik aan de slag met De Uitdaging, het thema zon moet ik nog verder verwerken. Volgens mij heb ik daar weer een heel ander ontwerp van gemaakt dan de andere uitdagers. Maar ja het is wel mijn gevoel van de zon. Wordt vervolgd.

donderdag 14 juli 2011

beetje lijm beetje verf

Het is geen beste scan, had natuurlijk ook even een foto kunnen maken, maar ja dat deed ik dus niet.
Ik heb een beetje gerommeld met kinderlijm (uitwasbaar van de Hema) en verf. Een probeerseltje om te zien of je dan ook een vorm van een batik kon krijgen. Nou het resultaat is redelijk. Je moet alleen heel dun de lijm op de stof doen anders krijg je klodders (wit na afloop) en geen patroon wat je eigenlijk wilde proberen.

Met de kwast als de lijm droog is (!) Maar ga ook eens proberen of het met de Proxions werkt. Zolang het water wat je gebruikt maar koud is anders heb je geen lijm meer op je lap.

zaterdag 9 juli 2011

Movie Stars op zomerrondreis

Wij gaan op rondreis in de zomermaanden, tenminste we gaan gewoon door alleen niet in het buurtgebouw waar we normaal verblijven. En natuurlijk zijn ze er niet allemaal, Hilly zwerft ergens rond in Noorwegen en Mieke maakt Texel weer onveilig.

In de zomermaanden gaan we bij elkaar op bee, en zoals gewoonlijk starten we bij mij thuis, gezellig aan een tafel met beperkte ruimte om de dingen te doen. Het leuke van die start is dat het meestal pal na mijn verjaardag is, dus taart en koek en de verbaasde blikken He ben je jarig geweest? Grinnik grinnik. Natuurlijk zijn er altijd wel die weten dat ik weer een jaartje erbij gekregen heb, dus een leuk kaartenmaak pakketje, mooie rozen en een tuinboeketje.


Natuurlijk wordt er wel iets gedaan, zoals Trudy die Maria verblijdde met reepjes die ze af zat te knippen van oude laura Ashley hexagonnen voor hergebruik, zowel die hexagonnen als die reepjes.
En wat er restna een gezellige ochtend, is de afwas.

zaterdag 2 juli 2011

Afrika in Almere

 Na twee weken van oefenen was gistermiddag eindelijk de grote opvoering van het Afrika verhaal.
Het verhaal ging over een jongetje in Ghana die op bezoek ging bij zijn Oma in Acra tijdens de onafhankelijkheidsviering. Prachtig gespeeld door alle kinderen, het verhaal werd in drie aktes gespeeld telkens op een andere locatie binnen de school. Van vier tot 12 jaar, deden alle kinderen mee, prachtig om te zien dat ook de zmlk klas helemaal binnen het verhaal mee doet.

De opbrengst van de verkoop gaat naar een school in Ghana.


Onderbouw met afrikaanse liedjes en dans

Middenbouw met het tweede verhaal

De Bus waar mee alle toeschouwers werden vervoerd naar de volgende akte

schaaltjes, kettingen, onderzetters voor de verkoop



En de grote Flash Mob, op zijn Afrikaans natuurlijk, niet alleen de kinderen maar ook alle toeschouwers deden mee.