Pagina's

Translate

zaterdag 30 april 2011

Wokkels

Op de bee, waar ik overigens gisteren niet was. Is er al enige tijd een wokkelvirus aan de gang. Leuk ding wat ze hebben maar vorig jaar had ik er al een gemaakt, een iets ander model (drop design) maar gebaseerd op het zelfde patroon.
In mijn bakken wol zat ook deze wol, rotwol wel te verstaan of zoals ik dat noemde Hondenwol. Ik heb geprobeerd dat ding te dragen maar ik werd helemaal gek van de jeuk van al die stekels die erin zaten. Dus gewassen en laten liggen in de wasverzachter maar nee het bleef steken.

Ach jullie begrijpen het al, ik heb die wokkel aan de vuilnisbak gedoneerd.



donderdag 28 april 2011

afscheid

Iedereen bedankt die heeft gereageerd op het ziekbed en overlijden van mijn vader.
mia

vrijdag 22 april 2011

Mijn vader

Afgelopen woensdagavond is mijn vader overleden.

Mijn vader was ernstig ziek en is in het bijzijn van mijn moeder, mijn zus, broer en ik in alle rust overleden. Pa Weber is 85 jaar geworden en heeft naar zijn eigen zeggen een prachtig leven gehad.


A.S. woensdag wordt hij gecremeerd in bijzijn van familie en goede vrienden.


































maandag 18 april 2011

Roos


Het thema voor De-Uitdaging was Roest, leuk idee maar roest staat voor mij voor vergankelijkheid en oud en niet meer bruikbaar. Ik had er moeite mee, vooral omdat het nogal emotioneel is op dit moment. Ik had 4 verschillende ontwerpen gemaakt maar telkens kwam daar een man in terug op de een of andere manier. En dat wil ik niet. Om mijn hoofd leeg te maken heb ik een stapel quiltbladen gepakt en die door zitten bladeren. En toen kwam ik deze roos tegen. Dus een beetje jatwerk, een klein beetje maar want het origineel is trapunto en dat is dit natuurlijk niet.

Toch is dit weer een link, toen ik klein was vertelde mijn vader verhaaltjes over wie hij was en wat hij kon, een van de meest fantastische was dat hij lichtmatroos in de Sahara was geweest. En natuurlijk geloofde ik dit en dacht dit wordt een woestijnroos, ook komt de roos voor in het prachtige The Rose van Bette Midler en als ik geen tulpen op tafel heb staan dan zijn het wel de Vicky Brown rozen als die er tenminste zijn.




De ondergrond is verroest met schuursponsjes die een paar dagen hebben liggen broeien, de lijnen heb ik gestikt met dun haakgaren met kleurverloop.









De roos heb ik gemaakt van een verroeste lap die om een oude lantaarn twee dagen heeft staan pruttelen in de zon en boven de verwarming.

De blauw groene is shibori geverfde damast.



mijn roos

dinsdag 12 april 2011

Roest Uitdaging


Het valt niet mee, voor De-Uitdaging is het thema Roest. Aanvankelijk had ik een ontwerp gemaakt en als basis had ik vergankelijkheid, immers roest is een slijtageslag en vreet het verleden op. Maar nu door familie omstandigheden heb ik besloten er een ander ontwerp voor te maken. En wat is het moeilijk om een eerder ontwerp uit je hoofd te zetten. Ik ben nu aan de vierde tekening bezig maar telkens komen er oude elementen terug. Hoe maak je je hoofd leeg, ik heb geen flauw idee.

vrijdag 8 april 2011

Het is weer Bee dag


Dit is me nog niet eerder overkomen, geen tijd om een berichtje op mijn blog te plaatsen, een beetje errug druk met van alles en nog wat. Het stellen van prioriteiten is dan best wel lastig en dan komt natuurlijk mijn blog op de laatste plaats.



Als ik op vrijdagmorgen op de fiets naar de Bee ga van de Movie Stars kom ik altijd langs "ons" kasteel, dat ding staat al jaren te vergaan. Wat eens zo'n mooi idee leek is nu vervallen in een ruine. Jammer want de tuin was al voor een gedeelte aangelegd.








Agaath kan niet quilten, zegt zei. Ondertussen maakt ze de leukste en mooiste dingen onder andere deze quilt. Het leuke is dat er verschillende bloktechnieken inzitten. Petje af hoor Agaath.





Een nieuw lid van onze filmsterrengroep, het is Trudy die gepassioneerd kan vertellen en daarbij ook nog eens de mooiste dingen maakt. Dit is haar ontwerp voor een Little Quilt of Love. En ja dit is er weer zo een die ik met alle liefde aan ons ziekenhuis doneer. Moet alleen nog even wachten tot het klaar is.





Ach en nou was ik toch het beste paard van stal vergeten, Mieke heeft er weer een jaartje bij. In plaats van gebak heeft ze ons allemaal verrast met een stapel quilt kaarten, van die mooie van het Gilde. Voor iedereen een pakketje en de tas ging naar Maria, een herinnering aan Chistien.