Pagina's

Translate

zondag 31 oktober 2010

Raaf

Voor De-Uitdaging was het thema Mystic, en wat bedenk je dan? Ik ben op zoek gegaan naar legendes en verhalen die van invloed zijn/waren op belevingen. Bij het zoeken kwam telkens de Raaf naar voren. Vaak als brenger van slecht nieuws. Maar bij mijn zoektocht kwam ik ook andere betekenissen tegen.
Het begon bij de Germaanse God Wodan die twee boodschappers had Huginn en Muninn. De Kelten zagen de Raaf als Goddelijke kracht die overwinning in de strijd en vruchtbaarheid zou geven, maar een zwarte Raaf bracht narigheid als er een witte vlek op de Raaf was dan bracht hij geluk. Grieken hadden de Raaf als symbool voor een lang leven en bij de Chinezen was hij de verbeelding van de tijden van de zon.
Wonderlijk dat dit dier zoveel verschillende vormen aan kon nemen in de verschillende culturen.

Mijn Raaf is ontstaan uit de verschillende verhalen die ik las. Voor mij is hij een boodschapper van vrijheid en zoeken naar een nieuwe morgen.
De Raaf is opgebouwd uit dikke plakvlieseline die ik beschilderd heb met acryl verf en een waaierpenseel, omdat ik de zilverenstralen wilde hebben, heb ik de kringen van de maan op de achterkant gecirkeld met op de spoel het zilvergaren. De boom en Raaf heb ik op dubbele vlieso getekend en met dubbel zwart geverfde katoen op de ondergrond gezet volgens raw edge techniek. De nevel is van witte organza met paars garen om de mystic te benadrukken.


woensdag 27 oktober 2010

Geen Woordloze Woensdag

Nee geen woordloze woensdag vandaag, integendeel het wordt een drukke woorden dag.

Vandaag is Jan jarig, en dat wordt gevierd met de kinderen en kleinkinderen dus stil zal het niet zijn.

dinsdag 19 oktober 2010

Fibermaildag in Leiden

Vandaag was er een leuke dag voor de Fibermailers, Tony en Trees hadden alles georganiseerd en zo konden wij terecht bij LTC in Leiden. Een leuke ruimte waar wij met 18 terecht konden.
Behalve kletsen, koffie en kennismaken met elkaar, want de meesten kennen we wel van naam maar niet in het echie, en dat was verrassend leuk.

Trees en Tony hadden een workshop marmeren bedacht, dus er werd wel degelijk gewerkt door ons. Marmeren zoals we vroeger deden met stijfsel en papier was het dus niet. Nee met een bak water en speciale verf zijn we met kleine lapjes aan de slag gegaan.

Trees gaf tekst en uitleg aan Jolanda en Olga, op de achtergrond is Jeanette met drogen begonnen.

Er was gevraagd om effen lapjes mee te nemen, maar ja die had ik ook wel maar ook wat gordijnstof van Ikea.
Uit het water zo op de krant.
Hoe ze zijn geworden weet ik nog niet, maar dat ik een leuke dag heb gehad kunnen jullie wel begrijpen.





zondag 17 oktober 2010

Niks quilterigs

Niks quilterigs vandaag, nee we hadden de eerste wedstrijden bij Judo van Menno en Jasper. Enorm veel kinderen in allerlei leeftijdsgroepen en gewichtsklassen(!) (ik wist niet dat het al op die jonge leeftijd ook van belang was).
VOOR: hypernerveus
NA: Menno werd derde in zijn klasse en Jasper werd eerste.
Dus vandaag loop ik als oom(a) heel trots te genieten van hun prijzen.

vrijdag 15 oktober 2010

Hoedje van papierkaart

Dit was natuurlijk weer een thema, maak eens een kaart met een hoed (je). Maar zoals gewoonlijk heb ik twee van die bengels regelmatig in huis rond draven en die wilden weten wat ik nu weer voor kleedje ging maken. Nee jongens geen kleedje (quilt voor de insiders), nee ik ga een kaart maken en dat moet over een hoedje gaan. De slimme vogels zongen gelijk in koor het bekende dreuntje, wat overigens niet meer uit mijn hoofd gaat. Ik heb de tekst afgedrukt op stof, silhouet gezocht van een soort hobbit en een hoedje gevouwen van handgeschept papier.

dinsdag 12 oktober 2010

herstel-werkzaamheden-hexagonitis

Gistermiddag nog steeds even een middagje bijkomen van de Efteling, dus maar eens een werkje afgemaakt wat ik tegenkwam. Op een site kwam ik een potje tegen van hexagonnen die een beetje uit model waren getrokken. Ach ik zit lekker dus ga ik daar maar eens een eind aanbreien.

Je neemt dus een hexagon van 2" of 10 cm op het breedste punt, je trekt dat ding uit elkaar, doe daar wat tussenruimte in van 2"of 5 cm. Zet die dingen (6 stuks) aan elkaar, doe daar de bodem van 2" of 10 cm onder (zonder tussenruimte) maak van 6 rechthoeken (2" of 5 x 14 cm) een binnenkant, vul de tussenruimte op en klaar is Kees of Truus of wie je ook bent.
En als je dan verkeerde maten neemt voor de binnenkant en die passen dus niet, geen nood maak aan de buitenkant 6 paneeltjes zet die tegen de verkeerde binnenkant, hexagonnetje er onder en je hebt een draadjespot.



maandag 11 oktober 2010

mappen en mapjes

Afgelopen zaterdag met de hele familie een geweldig leuke dag in de Efteling gehad. We waren daar voor de files en gingen na de files. Ofwel rond 8 uur weg en na 8 uur terug. En dan ben ik werkelijk gesloopt, met de jongetjes in de wildwaterbaan en met zoonlief in Joris en de Draak!!! en alle draaimolens en ...... Belevenissen genoeg.
Er is alleen een probleem, na zo'n dag ben ik gesloopt. En ben dan verbannen naar een stoel om bij te komen. En dan staat die stoel ineens achter mijn naaimachine. Dus zoef zoef en verwend door mijn lief met koffie en lunch, 3 mappen bekleed. Ik kwam weer een beetje bij en mijn kast staat weer wat vrolijker te stralen.
De wit zwarte- de roze en de varen.
En de kleine mapjes zijn nu ook weer compleet met ingeplakte foto's en de atc die nog opgeborgen moesten worden.

vrijdag 8 oktober 2010

Movie Stars

Vanmorgen hadden wij weer de twee wekelijkse bee van de Movie Stars, het was vanmorgen een kleine groep, eentje trekt langs de Donau een ander moet bijkomen van een Griekse tocht en een derde was aan het verven bij Ans Kastein.
Dus waren we met zijn vijven, klein maar fijn. Aan de muren van onze ruimte hangen de groepsquilts die we met zijn allen maken.
Dus laat ik nu maar de hoedjesquilt zien, het toeval wil dat er bij de fibermail groep een thema hoedjes bedacht is. Vandaar dat ik deze maar eens in het zonnetje zet. Of ik zo'n hoedje maak dat weet ik nog niet.

Bernina

Nee ik heb niet zo'n mooie machine, maar bij Bernina is nu te volgen hoe Marjon Hoftijzer een art-quilt maakt.
Marjon Hoftijzer is een van de leden van de Quiltgroep Texui die is ontstaan uit een van de eerste opleidingen van Quilten Speciaal.
Voor art-quilters een aanrader.

vrijdag 1 oktober 2010

Maatjesproject

De fibermailgroep had een project bedacht. Het maatjesproject. De opdracht was, maak een top van 25x25 cm en stuur die naar je toegewezen maatje. Dat maatje maakt dan ook een zelfde top en die stuurt die dan door naar jou.
Zo had ik mijn top bedacht, alle stoffen zijn Bomull van Ikea en zelf geverfd. Daarna een batikstempel op de roze met discharge en het figuur bewerkt ook weer met discharge met een stempel die Hannie heeft gemaakt.
En dan komt de verrassing, gisteren lag de dikke envelop in de bus, en wat een leuk resultaat.
Olga zag er trekvogels in en heeft die verwerkt in de vliegende ganzen op de hoeken. Geweldig leuk resultaat. Nu hangen de trekvogels op mijn prikbord eens kijken wat ik er verder aan kan toevoegen.