Pagina's

Translate

vrijdag 25 juni 2010

Afgelopen week


Dit was een drukke week, er is veel gebeurd in het gewone leven het quilt gebeuren staat een beetje stil. Menno werd 8 jaar en dus was er veel feest, Beide jongetjes een examen voor Judo. Dan een dag mee met het schoolreisje met negen kindjes in mijn kielzog naar Enkhuizen. Plotseling een ziek jochie, die gelukkig weer opknapte.

De laatste hand aan de bruidskleding gelegd en naar het huis van het a.s. paar gebracht.

Datum prikken voor een workshop break down printen.

Kleding voor mijzelf maken.

En een triest bericht van Mieke. Ik was al langer op de hoogte van de zorgen die zij hadden over en met haar moeder. Maar als dan toch nog snel een bericht van overlijden komt, tja dan weet ik even niets te zeggen behalve dan gecondoleerd.

Een week van vreugde en verdriet.

zondag 20 juni 2010

trots

Sinds een paar maanden zitten Menno (l) en Jasper (r) op judo. Elke donderdag gaan ze met veel plezier naar de les van Dennis hun judo leraar. Vandaag was het zover ze hadden hun eerste examen voor de gele slip en die hebben ze allebei gehaald. De jongens trots maar ik ook,
en natuurlijk is er weer een klusje bij. De gele slips moeten op hun band genaaid worden. Ga er maar aan staan die band is zo dik daar komt de naaimachine nooit doorheen. Dat wordt dus een handwerkje.

zaterdag 19 juni 2010

Van Alles En Nog Wat

Ja mijn blog is een beetje van kleur veranderd, volgens blogspot was het mogenlijk om een en ander aan te passen dus.. grijp ik mijn kans. De kleur Antraciet of Zwart heeft me altijd behoorlijk geimponeerd. Zelf denk ik dat de foto's er beter op uitkomen. Maar ja wie ben ik?
Van Jeanette van de Fibermailgroep kreeg ik deze verjaardagskaart, ik vind deze heel leuk en vrolijk. Als het goed is zullen er nog wel meer komen.

The Wedding of 2010


Eindelijk was het zover, gisteren 2 juli 2010 zijn Janny en Tobias getrouwd.
Het was echt een tropische bruiloft, met heel veel drinkwater om niet om/flauw te vallen.


Tobias en Janny,
ze zagen er schitterend uit, hij in antraciet en zij in twee kleuren zijde. Ik mocht de jurk voor onze schoondochter maken en ben daar samen met haar druk mee bezig geweest. Haar smaak en hoe zij zich zelf het liefste wilde zien uitgewerkt en gemaakt. De boven jurk is van jasmijnkleurige zijde en de rok is van goudbruine zijde. De bolero heb ik gemaakt van kant wat zo'n kleine 35 jaar geleden haar hemeltje boven de wieg was.
Voor Tobias heb ik de stropdas en pochette van de goudbruine zijde gemaakt.
De trouwzaal in het gemeentehuis van Almere is nogal rood en erg kleurig aanwezig, hier ondertekenen ze de trouwakte op de voet gevolgd door vriend Mark die denk ik een kleine 400 foto's heeft gemaakt. Ik weet het, ze lijkt een engeltje maar dan wel een met pit.

Hoe doen we de trouwringen? gewoon in een doosje of op een kussentje? Geen idee hadden ze dus heb ik twee bloemen gemaakt van de stof van haar jurk en daarbovenop de ringen met een lintje vast gestrikt.

Onze kleinzoons-hun neefjes hebben ieder een bloem met ring voor hun rekening genomen en dat werkte veel vertedering op.


Mooie zoon en nu 2 mooie dochters,op de achtergrond een trotse Jan en Lobke die beide getuigen waren voor Tobias.

Na de huwelijksplechtigheid zijn we met zijn allen gaan eten bij het Steakhouse aan de havenkom van Almere-haven. Heerlijk buiten onder de luifel met op de achtergrond natuurlijk het gejuig van hollandse supporters die verderop bij de kroeg naar de wedstrijd keken.

Na het eten was er feest bij Di Lago, een leuke locatie ook in Almere-haven met een groot terras, heerlijk aan het water wat leuk was voor de kinderen want die zijn tot bijna elf uur 'savonds aan het zwemmen en spelen geweest op het strandje.

Het was een geweldige dag, zon - warmte en heel veel emoties. Alle familieleden waren bijelkaar en gelukkig ook mijn ouders, het was nl de oudste kleinzoon die ging trouwen. Toen het zo rond half twaalf was knapte ik af, ik was behalve de hele week al druk met allerlei dingen rond hun huwelijk ook nog eens geteisterd door slaapstoornissen (sal de senuwe sijn).
Vanmorgen eerst eens uitgeslapen en daarna alle foto's die ik zelf gemaakt had eens bekeken.
Mijn verjaardag morgen 4 juli zal heel wat rustiger verlopen.



















vrijdag 18 juni 2010

Movie Stars

Vanmorgen hadden we weer een bee in de filmwijk van de Movie Stars. Het was een klein groepje maar toch gezellig. Vandaag maar eens een collage van de quilts die daar aan de muur hangen van ons lokaaltje.



De quilts hebben allemaal gehangen op de miniatuur tentoonstellingen van het Quiltersgilde, o.a. in Tiel en Spakenburg. De quilts zijn opgebouwd uit de blokken tien x tien die zijn gemaakt door onze filmsterren.

donderdag 17 juni 2010

Beetje druk dus een beetje stil

En er was gezinsuitbreiding bij onze dochter en kleinzoons, een labrador heeft hun en mijn huishouden overgenomen. Het verlangen naar een hond bij hun drieen heeft het gewonnen dus er is een oppasgevalletje bijgekomen. Juultje komt uit friesland uit de familiekennel en heeft onze harten veroverd.
De jongens waren helemaal verrukt van een berg puppies en konden niet uit de bench blijven waar ze allemaal in zaten te wachten om opgehaald te worden.
En dan de boys, Menno liep voor de derde keer de avondvierdaagse en Jasper voor de tweede keer, de jongens waren errug blij dat het erop zat want het was behoorlijk benauwd weer om te lopen.

Tja en dan dit drama, Juultje wordt twee keer in de week s'morgens vroeg bij ons gebracht. En wat doet een pup? Nou die onderzoekt de tuin en vind dan een kikker in een teil. Overigens zat er behalve kikkers en planten ook modder in die teil.
Huwelijk van 2010 nadert zijn datum, het is voor het stel nog even stressen of alles klopt en klaar is, maar de jurk is helemaal wat Jannie wil en de stropdas en pochette in de stof voor Tobias is nu ook klaar, het feest kan wat ons betreft beginnen.


woensdag 9 juni 2010

Olifant

Thema van de fibermail groep was een Olifant. Geweldig leuk om deze kaart van Linda uit Australie te krijgen. Deze olifant is een caligram, een leuke manier om met tekst te werken.


donderdag 3 juni 2010

Fibermailkaarten



In de fibermail ruil kreeg ik van Hannie deze kaart, gepuncht en met organza bewerkt en geborduurt met kralen.
Deze kaart kreeg ik van Trees ook van de fibermailgroep, heel leuk met die gehaakte en kunst bloemetjes op een batik.