Pagina's

Translate

vrijdag 30 april 2010

Afgelopen dinsdag waren we met een rondrit in het Brabantse bezig, eerst heb ik mijn quilt Move naar de koningshof gebracht, en daarna zijn we bij Hannie en haar man op de koffie geweest.
Van Hannie mag ik een paspop lenen voor het bewaren van de trouwjurk die ik voor onze schoondochter mag maken, zo blijft de jurk veilig in plaats van op een hangertje.
En natuurlijk hebben we veel quiltdingen besproken en heb ik hele mooie quilts gezien die zij maakt vooral die voor het Gilde.
Ik kreeg ook deze ATC, mooi gepuncht en bewerkt met tyvek en kralen.

En het is vandaag koninginnedag, dus zo meteen met de hele club naar het Lumierepark waar speciaal voor kinderen een vrijmarkt is. Dus geen volwassenen die iets verkopen maar uitsluitend die kleintjes.
Iedereen een leuke oranje dag

woensdag 28 april 2010

marijke en mondriaan

Een tijdje geleden had ik een workshop Glas in Lood bedacht. Heel leuk en ik was natuurlijk benieuwd hoe een en ander zou uitpakken. Twee van de drie waren er best wel veel mee bezig en die zag je groeien. Alleen Marijke die had het veel te druk met ander quiltwerk. Maar

Daar is ze dan met haar mondriaan, hartstikke goed gedaan. Met veel geduld heeft ze alles met de hand gemaakt.
De Mondriaan van Marijke is ongeveer 50 x 50 cm.


maandag 26 april 2010

movie stars

Onze bee de Movie Stars heeft een groepsquilt gemaakt voor de tt van het Gilde, en daar moest natuurlijk een label bij gemaakt worden. Dus nu niet de quilt of een detail maar het label. De rest zien we als de quilt mag hangen.
Het is alleen duidelijk welke kleuren er in de quilt verstopt zit.

dinsdag 20 april 2010

kaarten

Is mijn kaart al aangekomen? vroeg Els. Nee dacht ik. Dus aan tafel met mijn lief zei ik dat ik het heel jammer vond dat er een kaart "ergens" was. Wat voor kaart vroeg hij. Nou een met een paasthema. Oh, maar die staat op je randje denk ik was zijn antwoord. De kaart had hij alvast op het randje gezet en dacht dat ziet ze wel. Nee dus.

Dit is dan de paaskaart van Els een heel mooi ei met kleine bloemetjes. Knap gemaakt. Hoe kippig kan een mens zijn.
Ondertussen was er weer een thema bedacht. Een mozaiek van 15 x 15 cm. Mijn eerste was een hoop gepriegel en dat werd dus niets. Toch maar weer geprobeerd en dit kwam eruit. Ik hoop dat de kaart een beetje aan de verwachting voldoet.

Een ander thema was maskers, oh wat is dat leuk. Ik heb een soort venetiaans masker gemaakt van met de kwast geverfde stof. Goudverf en blauw garen.


vrijdag 16 april 2010

De Uitdaging

Wij gaan graag met de caravan naar de Vendee in Frankrijk, dat is een van de mooiste plekjes op deze Aertcloot. Pal aan de Atlantische Oceaan en dan op zwertocht door allerlei gehuchten en steden. Op een van onze zwerftochten waren wij in Nantes, op zoek naar een Quiltwinkel in een klein straatje terecht. Ach wat heerlijk, allerlei kunstenaars hadden daar hun ateliers. En van die etalages sprong er wel heel erg uit. 4 grote schilderijen van Touaregs in hele felle kleuren. Prachtig geel en warm sahararood en hemelsblauw. Daar moest ik wel voor stil blijven staan. Heel geheimzinnig staarden die mensen naar me toe, en toen bedacht ik dat ik ooit eens iets van de touaregs wilde maken.



En toen werd het thema van de groep de uitdaging contrast.



Geweldig, ik wist precies wat het worden moest, mijn Touareg. Zoonlief had een T-shirt van Parijs-Dakar en daar staat een touareg op als logo.

Foto gemaakt, uitvergroot, uitgetekend, overtrokken op vliesofix en blauwe en witte stof gezocht in mijn kast. De witte stof is flanel zodat het er wat bovenop komt te liggen.



Mijn Touareg heb ik met een cordonsteek vastgezet, en heb het niet verder doorgequilt omdat dan de aandacht van de Touareg wordt afgeleid.




donderdag 15 april 2010

punch proef

Afgelopen week heb ik weer wat punch proefjes gemaakt.
Verschillende soorten lontwol op organza
twee lapjes commerciele vilt gepuncht.
Best grappig, maar verwerken in een quilt is dit toch iets te dik.


zaterdag 10 april 2010

Paars en 7

Hilly had bij het ontwerpen van haar 7 punten ster ook nog een betekenis van het getal 7 gegeven.
  • het getal 7 symboliseert de schepping: 7 dagen van de week
  • 7 (zichtbare) planeten
  • 7 muzieknoten
  • 7 chakra's of energiecentra in het menselijk lichaam
  • 7e chakra staat voor denken en gedachtes
  • 7 kleuren van de regenboog
  • numerologische kleur van het 7 is seringpaars
  • 7e kleur paars staat voor het overschrijden van grenzen
  • 7 als getal is een heilig getal
  • de werking van de 7 speelt zich af in emotioneel en geestelijk opzicht
  • de 7-ster roept goddelijke krachten aan, hulp tot ruimte en rust voor je ziel

En wat een toeval was het toch dat bijna iedereen wel iets van paars aanhad of het nu kleding was of laarzen of sjaaltje. Grappig zou de bijgaande betekenis van 7 onbedoeld paars opgewekt hebben???

vrijdag 9 april 2010

Movie Stars


Vandaag hebben wij een verrassingsochtend voor Bee Queen Annie georganiseerd, afgelopen week heeft zij een kroonjaar bereikt en dat laten wij niet aan ons voorbijgaan.
Hilly heeft voor haar een 7-punten ster getekend, en ieder van ons heeft zo'n sterblok gemaakt. En wat leuk wij zijn met zijn tienen dus kwamen we op haar leeftijd uit.
Veel koffie en nog meer gebak, en een leuke workshop van Maria.
Voor iedereen van de moviestargroep had zij een map gevuld met patroontjes voor stichery, behalve een leuke beschrijving zat daar ook nog materialen in en een blanko boekje wat er mee bekleed kan worden met stof naar eigen keuze of smaak. Behalve de map had Maria ook nog een leuke truuk voor ons. Als je borduurt dan krijg je meestal een knoopje achter je borduurwerk. Nou zoals zij ons heeft geleerd niet. Het gaat als volgt; 1. neem een lange enkele borduurdraad, 2 vouw die dubbel en doe de uiteinden in het oog van de naald, 3 steek in de stof op de plaats waar je wilt beginnen en haal de naald door het lusje wat overblijf, 4 steek dan terug voor de stiksteek.
Het bizarre is dat ik al heel lang borduur en nog niet eerder over deze truuk had gehoord.

Natuurlijk waren er ook nog prachtige quilts, Christien die een hexagon af heeft, Jaqueline die met William Morris stoffen een prachtige quilt aan het maken is, Jane die een lief quiltje voor een kennis aan het maken is.

Oh ja en waarom een paars randje? Nou iedereen had iets paarsigs aan, bij toeval want het was niet afgesproken.








woensdag 7 april 2010

CD-roms een nieuwe manie?

Bij de fibermail groep is weer eens iets leuks bedacht, Olga heeft een project opgestart wat te maken heeft met het verwerken van niet bruikbare CD-roms. Je weet wel die gladde glibberige schijfjes.

En omdat ik een punchmachine mocht gebruiken, op een stukje fiberfill met blauwe wol cirkels gemaakt, geschept papier dient voor de bladeren en de bloemen en alles bij elkaar gehouden met organza. De achterkant gewoon mijn naam genaaid en dat lukte aardig zo uit de losse hand. Had wel wat zweet drups op mijn voorhoofd want schrijven met een machine is iets anders dan met een pen.

dinsdag 6 april 2010

Paas weekend wat zo leuk begon

Paaszaterdag
heerlijk zitten quilten met Desiree en Annemijn. Dees werkt hard aan Maria met Jezus (glas in lood). En Annemijn is een tas aan het maken. En schiet daar behoorlijk mee op. Dees bracht haar punchmachine mee, gut zegt ze kan je even lekker spelen .
Paaszondag
was heerlijk, lekker paasontbijtje met zijn tweeen. Jan ging een lange wandeling met de hond maken. Nee heerlijk rustig na een paar drukke weken. Dat punchen is geweldig leuk. Ik heb met verschillende materialen zitten rommelen en de resultaten, ach die zijn niet wereld schokkend maar wat maakt dat nu uit. Mijn hoofd is weer lekker opgeruimd dus tijd voor nieuwe uitdagingen zeg maar.
Paasmaandag
begon erg vroeg, Dochterlief en ik naar de sportschool. Nu was daar afgelopen week geen tijd voor dus hup de meisjes! in trainingspak naar de sport. Och dat deed toch zeer, wel te merken dat we even niets gedaan hadden. Na het fitnissen door naar Praxis want er moest nog een achterwand voor dochterlief haar boxspring gemaakt worden, oh ze hebben ook plantjes zei ze. Ja hoor de Doblo zat weer tot aan de nok gevuld en de deuren moesten open blijven staan. Gelukkig zijn we dit gewend van onze kinderen dus touwen altijd in de achterbak. Achterwand bekleed met stof en fiberfill en dus moesten er nog even een paar balkjes aan de muur om dat ding tegen aan te schroeven.
En daar......... ging het mis, behoorlijk mis zelfs. Jan was druk met de boor aan de gang en zou even die schroef er in draaien. Maar dat ging te snel en zijn vinger kwam knel te zitten tussen muur en balk en de schroef die zat er goed in. Zijn vinger ook, nou ja het topje van zijn vinger werd eraf gerukt. Bloedend en vloekend ging hij die schroef er weer uithalen want dat topje moest mee naar het ziekenhuis. Toen hij naar beneden kwam schrok ik me lam, en met Jan en het vingertopje in de auto met dochterlief ziekenhuis.
Druk op de weg natuurlijk dus ruim 25 minuten later op de spoedeisende hulp. Daar werd het wachten en onderzoeken en foto's maken en overleg met een chirurg en een plastisch chirurg. Vingertopje wat we meegenomen hadden kon er niet meer opgezet of aangenaaid worden. Botje van zijn vinger werd ingekort door een krabbentangetje en mooi verpakt kwamen we na bijna 5 uur weer uit het ziekenhuis. Ondertussen was het al half tien in de avond en we hadden nog niets gegeten, gelukkig is dan nog een Mac open.
Vanmorgen weer telefonisch overleg met de plastisch chirurg gehad en deze week weer terug naar het ziekenhuis.
Dinsdagmorgen
En dan... bij de koffie vroeg ik aan Jan of hij nog andere plannen had voor vandaag, nou ja zegt hij ik wil eigenlijk die achterwand nog gaan afmaken. Nee boos ben ik niet geworden maar die achterwand zal toch een paar weken moeten wachten. En werken? vroeg ik voorzichtig. Oh maar morgen ga ik weer, ik ga alleen maar de mensen op het recyclin perron aanwijzingen geven en daar heb ik mijn hand niet voor nodig.
Moraal van dit verhaal, ach bij ons gebeuren er altijd rare dingen op feest of andere bijzondere dagen. Maar geschrokken ben ik en blijf ik nog wel even.

zaterdag 3 april 2010

Een quiltje voor het zusje

Menno en Jasper hebben vorige week een zusje gekregen, eigenlijk een halfzusje maar dat is nog een beetje te ingewikkeld voor hun. Nu liepen ze al een hele tijd te vragen of ik voor hun zusje ook een kleedje wilde maken, immers die maakte ik voor al haar kleinkinderen was hun redenering. Dat ik niet de oma van dat zusje ben, ach ik leg het wel uit, maar toch het was hun zusje. En daar hebben ze groot gelijk in. En was de boodschap het moet wel roze zijn want ze houdt van roze. Heerlijk het hummeltje was nog niet geboren en had al smaak.


Dus roze werd het, ik had ze wel aan het werken gezet, ze moesten dus een tekening voor hun zusje maken. De tekeningen heb ik gescand en geprint op stof en verwerkt in de quilt.
Menno tekend dan een heel verhaal, met de auto naar het ziekenhuis, en een vliegtuig wat door de lucht vliegt naar de zon.
Jasper heeft een echte prinsessen tekening gemaakt, nee geen gouden kroon maar een groene, staat leuker bij haar roze kamer zei hij.
Oh ja en oom er moeten ook nog harten in want dan weet ze dat wij haar lief vinden.
Omdat ik bij geboorte's altijd afwacht hoe een en ander verloopt heb ik deze dus afgelopen week gemaakt, de jongetjes zijn er erg blij mee en nemen de quilt vanavond mee als zij naar hun vader en "hulp"moeder en zusje Colinde gaan.



vrijdag 2 april 2010

Benny is geopereerd

Benny is een beer, niet zomaar een beer. Maar een hele speciale vriend van Jasper. Benny Beer had een ernstig probleem. Net als zijn bazinnetje kreeg hij last van zijn heupen. Of het Artrose of gewoon een draadje was, dat wisten de berenhuisdoktoren niet precies. Dus Benny in zijn blootje en onderzoeken maar. Benny is ongeveer 15 jaar geleden geboren bij de moeder van de berenhuisdokter, dus Benny is heel speciaal.
Onderzoek wees uit dat zijn schroeven niet meer vastzaten, dus met veel gepriegel heeft de berenhuisdokter met een grote haaknaald een draad gespannen van zijn linkerheup naar zijn rechterheup.
Dankzij de berenschroeven blijven zijn benen nu goed en redelijk flexibel zitten.
Benny Beer is errug blij met deze handeling, Jasper is heel errug blij met de operatie.