Pagina's

Translate

zaterdag 30 januari 2010

Sponsorloop voor Haiti

Afgelopen weken zijn wij geconfronteerd met het verdriet van Haiti, beelden die verschrikkelijk zijn en de gelatenheid die je soms op de gezichten van de mensen ziet.
Het is hartverscheurend dat zo'n arm land ook nog eens getroffen word door een natuurramp die een enorme verwoesting heeft gebracht.
Er wordt geld ingezameld en veel benefiet programma's gemaakt om de mensen daar te kunnen steunen.

Alle kinderen verzamelen voor de start.

Zo werd op de school van Menno en Jasper afgelopen vrijdagmiddag een sponsorloop gehouden. In de aanloop daar naar toe, hebben ouders en leerkrachten de kinderen geprobeerd duidelijk te maken waarom dit wordt gedaan. Het is dan ook hartverwarmend om te zien dat alle kinderen en hun ouders dit initiatief steunen.
Rennen over het plein en het schapenveld (lang leve de modder)

Dus stempelkaarten werden gemaakt, limonade voor de lopers na afloop en dan komt in de komende week het bericht hoeveel dit heeft opgebracht. En omdat de school midden in een woonwijk ligt, waren er ook veel buren die belangstelling toonden. Geen gezeur over herrie maar applaus voor alle kindjes.

Ach en dan zijn er nog de meisjes van de stempeltafel, het begon te regenen en we werden natuurlijk kletsnat en ijskoud. Totdat de hele school langs kwamen rennen voor hun stempeltjes.

Vanmorgen kwamen Menno en Jasper hun geld ophalen, ze vertelden dat ze het hartstikke leuk vonden dat ze iets voor de kinderen in Haiti konden doen. Jasper vroeg zich wel af of het geld voor brood was of voor potloden. En dat zet je dan weer aan het denken voor een volgende actie!

vrijdag 29 januari 2010

Movie Stars

Vandaag hadden wij het weer, een gezellige bee. Gelukkig waren de wegen in Almere beter berijdbaar vergeleken met 14 dagen geleden. Toen ik binnenkwam viel ik met mijn neus in het gebak. Wat bleek De Schoor (beheerder van alle wijkgebouwen in Almere) had zijn 500.000 duizendste bezoeker/gebruiker gehaald en trakteerde in alle wijkgebouwen op een originele Tom Poes. Lekker kliederen dus, ik vind persoonlijk die dingen een ramp want hoe eet je ze netjes. Ik heb het nooit geleerd.
Bijna iedereen was er, behalve Greet die vierde haar 50 jarige huwelijksfeest.

Maria is haar Quilt Qwebbel aan het quilten, een leuke en vrolijke quilt met veel paperpiecing blokken en blokken in warme kleuren. Mieke kwam kompleet met strijkplank en strijkijzer binnen gewandeld, ze had een ideetje voor een etentje om de tafel wat op te leuken. Dus een kleine demonstratie van repen een kant en klaar kleedje en plakvlieseline. Het schoteltje moet dus een onderbord voorstellen. Lijkt me een handig idee om ook eens uit te voeren.
Christien is onze oudste filmster, 81 en dan nog steeds op de hand quilts maken met mooie traditionele blokken. Deze is voor haar kleindochter. Over 14 dagen gaan we haar helpen met sandwichen.
Annie (rechts op de foto) heeft weer een waar kunststukje afgeleverd, het is een patroon uit de collectie van Den Haan en Wagenmakers van Dutch Blue. Elk patroontje heeft een andere kleur of patroon.
Ada is bezig (net als bijna alle sterren) met een hexagon. Mooie pasteltinten en stofjes.

Het was weer goed toeven in de Filmwijk.





maandag 25 januari 2010

De Uitdaging (in een kleur thema)

De Internet groep de-Uitdaging waar ik een van de deelnemers van ben, heeft als thema dit kwartaal In een kleur.
En dan sta ik voor mijn kast met wijnbakken waarin al mijn lappen zijn opgeborgen om iets leuks te zoeken waar ik mijn ei in kwijt kan.
En dan vind ik een turqoise batik, die heb ik bewerkt met een tweelingnaald, vliesofix wat ik bestempeld heb met acrylverf en een stukje van mijn badpuf.

Ik had met blauw,groen en wit een blauwerige kleur gemaakt maar na het bewerken met de strijkbout werd het een grijsachtige blauw.

zaterdag 16 januari 2010

Eindresultaat suprise week dag 5

Bij de fibermail groep was er afgelopen week een uitdaging die bestond uit dagelijkse opdrachten, je wist van tevoren niet wat de bedoeling was behalve dat het om stof en stof bewerken ging. Dus elke dag was het weer een uitdaging om met je stoffen aan de gang te gaan, van een hele lap het liefste een zelfgeverfde en diverse bewerkingen zoals snijden en weer in elkaar zetten tot het uiteindelijke doel een scultuur.
Het was toch wel zwoegen en vooral denken hoe je een en ander een vorm kunt geven. Ik heb deze rond gedraaid en de top gevouwen via de hoeklijnen die ik had gemaakt.

sneeuw verven

Vorige winter zag ik op de blog van Wil dat zij aan het sneeuwverven was geweest. Jeminee dacht ik het kan niet gekker. Zag dat kouwe gedoe niet zitten, de resultaten wel maar toch het was me te koud.
Afgelopen week kwam ik op het blog van Hannie het sneeuwverven weer tegen, toch wel een leuk resultaat, en toen las ik de blogs van Maria en Christina en dacht..... Hm toch wel leuk om te proberen.
Maar ik heb geen vergiet, och het kan natuurlijk ook in de lekbak van de wasautomaat.
en in de afwasteil. Mijn lief heeft de koude sneeuw voor me van het schuurdak gehaald.
Toch wel een leuk gezicht, zo in mijn poppenkeuken.
Na vier uur heb ik de boel maar uitgespoeld, och wat jammer het effect van de vergiet heb ik natuurlijk niet maar toch niet ontevreden.
E voila, leuke lappen geworden. in het echt zijn de sneeuwsporen goed te zien.







vrijdag 15 januari 2010

Bee Movie Stars

Zo de tweede bee van het nieuwe jaar, nou ja voor mij de eerste want vorige week was het weer nou niet zo geschikt voor mij om eens op pad te gaan hoe leuk ik de bee ook vind. Nee dat weer was een lelijke spelbreker. Na alle kussen en wensen (mocht nog wel) voor 2010, werk van elkaar staan bewonderen. Prachtig hexagon werk van Hilly, mooie warme kleuren effen en met patroon van zijde. Hier heb ik nog geen foto van gemaakt maar dat komt nog.
Agaath heeft haar theemuts af, zij is een betrekkelijk nieuwe quilter dus hebben wij met zijn allen haar inspanningen op de voet gevolgd. Hartstikke goed dat het gelukt is.
Maria heeft voor haar zus deze quilt gemaakt, ze maakt traditioneel patch en quiltwerk en deze ziet er natuurlijk weer goed uit. Je zal maar een zus als Maria hebben, wordt je leuk verwend.
En dan deze, deze is ook van Maria (links op de foto) van allemaal japanse stoffen gemaakt tijdens een lange winterreis richting Spanje. Deels in de auto en natuurlijk ook in de caravan. De achterkant ziet er ook prima uit, een leuke stof van Ikea.


donderdag 14 januari 2010

suprise week dag 4

Zo heb even de achterstand ingehaald en dit is dus dag 4, deze ga ik vandaag bewerken met diverse materialen, ben benieuwd wat er te voorschijn komt uit mijn lintjes/kralendoos.


suprise week dag 3

De opdracht voor dag 3 was snij 5 keer je lap door, dat kon recht maar ook met bochten etc. Ik heb dus rechte lijnen gemaakt, daarna plaats de stukken anders in een patroon wat je zelf goed vind.

dinsdag 12 januari 2010

suprisedag 2,5

Heb ik weer, ben ik een beetje druk met van alles en dan gaat er iets mis. Gewoon niet goed gelezen natuurlijk. Bij de fibermail 5 daagse uitdaging had ik niet gelezen dat er nog geen vulling en achterkant bij moest. Dus vanmorgen uit het restje mitella wat ik nog had liggen snel een nieuw lapje gemaakt. De opdracht staat al op het net dus vanavond maar snel aan de slag.

maandag 11 januari 2010

suprise week dag 2

Opdracht van dag 2 is doe een toevoeging met organza of ander doorschijnend materiaal, ik had nog een restje blauwe vlies waar ik met een door Hannie gemaakte stempel aan het speulen was geweest. En ja dat komt dan goed uit.

suprise week dag 1

Hoe bedenk je nu zoiets, afgelopen week was ik wat vliesofix aan het verven voor een quilt en had natuurlijk een lap nodig voor handen en kwasten. Geen probleem er was nog een mitella vlak bij. Afgelopen zaterdag was Desiree bij me en we hadden het over verven enzo meer. Dus liet ik haar even zien hoe makkelijk een monoprint te maken was. Dus die mitella nog in de buurt en fluts fluts rood erbij.
Krijg ik via de fibermail een uitnodiging om mee te doen aan iets nieuws, een leuke opdracht die Trees via een amerikaanse vriendin had gevonden.
Ach dacht zij, de meisjes hebben nu even niets te doen na al die feestdagen dus we gooien deze in de groep. Het leuke hiervan is dat je 5 dagen lang een opdracht krijgt om iets te doen met een lapje van 20 x 30 cm het liefst een eigen verfprodukt.


Dus de mitella is niet meer.


Door het kijken naar die lap heb ik er deze maar van gesneden, wat er ook verder gebeurt zie ik wel, ben benieuwd wat we voor dag 2 voor opdracht krijgen.

Eigenlijk is dit dus niks voor nieuwsgierige quilters.