Pagina's

Translate

woensdag 30 december 2009

30-12-1971 <-> 30-12-2009

Vanmiddag om 15.15 uur is het 38 jaar geleden dat ik mijn ja-woord gaf aan mijn lief. Dat gebeurde twee jaar na onze eerste kennismaking in 1969. Met andere woorden wij kennen elkaar 40 jaar.
Ach toen nog jong, mooi en bijzonder slank. Geen grijze haren en met een vol vertrouwen dat ik een leuk leven had en tegemoet ging.

En dat leuke leven heb ik. Als je zo de som van alle gebeurtenissen bij elkaar optelt ben ik een gelukkig maar ook een tevreden mens. Wij kregen een jongen en een meisje, zij kregen gekke vaak impulsieve ouders die altijd wel in zijn voor aparte dingen die het leven zo leuk maken.
Van twee zijn we gegroeid naar een totaal van 7 grote en kleine mensjes.


Ik had 40 jaar geleden niet kunnen denken dat ik het met die vervelende eigenwijze militair zo goed zou hebben als hij niet heel veel moeite voor me had gedaan.




maandag 28 december 2009

Tussen de feestdagen door

Vanmiddag eens heerlijk op mijn gemakkie zitten blokken op de Fiber Mail sampler. Leuke blokken om te maken en elke week krijgen we via het digitale medium twee blokken van Trees door geseind. Het zijn stuk voor stuk redelijk traditionele blokken en dat is best wel leuk om er zo bij te doen.

Dit blok heet driehoeken, gemaakt op de pp manier.
En deze kreeg de titel draaierig, het is reverse applique op de machine. De hele sampler wordt van batik stoffen gemaakt uit de voorraadkast of wel restjes opmaken. Ik ben benieuwd of ik het haal of dat ik er nog restanten van over houd want het schijnen 85 blokken te zijn.
Nu maar weer eens gaan verzinnen wat er vanavond op tafel komt. Ik denk dat ik maar een thaiseroerbakrijstgerecht ga maken. Altijd lekker

zondag 20 december 2009

Een zondag in December

Op zondag hebben wij bijna altijd een bepaald ritueel, vlak voor twaalf uur dekken wij de tafel om aan de lunch te beginnen, en dan gaat radio II harder aan. Waarom? Nou dan is er adres onbekend van de KRO en die uitzending duurt dan tot 2 uur. Dus genieten van een broodje en koffie en ondertussen horen wij zoektochten die soms de wereld over gaan. Soms leuke verhalen waarom iemand gezocht wordt maar soms ook hele verdrietige. Om 1 uur snel de tafel afruimen onder het nieuws en dan met een handwerkje de rest afluisteren.
Na 2 uur zijn we weer helemaal bereikbaar voor alles en iedereen.
Meestal wordt dat een wandelingetje met de hond. Onze hond Famke is helemaal door het dolle heen, ze probeert elk vlokje te volgen en dan op te eten, geen doen natuurlijk. Maar goed het beest is even bezig. Ze hangt de hele dag voor het raam in de stoel over de leuning om te zien waar het allemaal vandaan komt.

Nu wonen wij natuurlijk geweldig dicht bij het bos dus de dagelijkse wandelingetjes met haar zijn telkens een koud feestje voor haar. Alleen die haren van haar pootjes zijn lang dus daar hangt telkens een behoorlijke ijsklomp aan. Dus om de 10 a 20 meter staat ze stil met een zielig pootje omhoog.
Onze versierde heksenboom ziet er geweldig uit. De heksen en de gouden ballen zitten onder een mooi laagje.

vrijdag 18 december 2009

Voedsel Loket Almere

Vandaag en morgen zijn er weer verschillende supermarkten die mee werken met de inzamelactie van het VLA of wel Voedsel Loket Almere.
Hier in Almere worden mensen door de kerk en maatschappelijk werk doorverwezen naar de VLA voor hulp en bijstand bij hun vaak financiele problemen. Door gestructureerde begeleiding kunnen mensen na een maand of vier weer helemaal zelfstandig hun leven oppakken.
Deze mensen krijgen dan als ondersteuning elke twee weken een voedselpakket wat samengesteld wordt uit produkten die vrijwilligers worden verzameld bij de klanten van die supermarkten.

Het afgelopen jaar hebben ruim 450 gezinnen gebruik kunnen maken van het VLA en dat betekend dat ruim 1300 mensen weer op weg geholpen zijn.

Samen met Marijke heb ik vanmorgen bij AH in Almere Haven gestaan, de reacties zijn hart verwarmend en hebben in de drie en half uur die wij daar stonden behoorlijk wat opgehaald.

zaterdag 12 december 2009

Movie Stars en vogeltjes

Afgelopen vrijdag hadden wij de laatste bee van het jaar, en zoals alle voorafgaande jaren worden wij bij-tjes enorm verwend door Annie. Dit jaar had ze voor allemaal een tasje met inhoud gemaakt met patroontjes en lapjes.



Ik zag het op een zweedse blog, een vrolijk gevoel kreeg ik van die vogeltjes. Ik heb natuurlijk allerlei vetbollen, pindaslingers en appels in de tuin maar die vogeltjes hebben niet zoveel kleur. Deze van Ikea wel, ik kwam ze tegen door Mieke en die vertelde dat ze "helaas" nog naar Ikea moest! Ach neem voor mij een vogeltjesblad mee, dan krijg ik het wel op de Movie Star bee.






donderdag 10 december 2009

Tentoonstelling Amnesty International in Den Haag

Vanmiddag is in Den Haag de quilttentoonstelling voor Amnesty International geopend. Inge Duin is de organisator van deze tentoonstelling waarvoor zij al vroeg in het jaar uitnodigingen had gedaan aan quilters, met het verzoek om mee te willen werken aan deze thema tentoonstelling. Het thema was natuurlijk de rechten van de mens. Het was een bijzondere bijeenkomst. Bijna alle quilters zijn gekomen en hebben hun werk zien hangen. Het waren allemaal bijzonder mooie quilts met een boodschap. De inhoud van die boodschap varieerde van onderdrukte bewoners van Tibet, via kampen en boodschappen over de rechten van de mens.







Inge Duin met Dhr. Bos, muziekant en bezoekers

De opening zou worden verricht door de staatsecretaris Mevr. Albayrak. Zij was helaas verhinderd maar werd goed vertegenwoordigd door een medewerker van Justitie Dhr. Bos. Ook was er aan de hand van muziek ook aandacht voor gedichten uit verschillende landen.






In totaal hingen er ruim 23 quilts in diverse maten. Na de opening was er nog een hapje en een drankje wat georganiseerd was door de Centrale Bibliotheek van Den Haag,

B.O.O.T. is mijn inzending.
B=bescherming O=onderwijs O=opvoeding T=tehuis









Mijn eigen inzending had ik gemaakt naar aanleiding van een radio uitzending. Daarin werd verhaald over de rechten van kinderen in oorlogsgebieden. Over de misbruik van die kinderen die vaak geroofd of ontvoerd worden om als kindsoldaat te gaan leven. Verhaal van een jongen ontroerde me, hij vertelde over zijn leventje en hoe hij uiteindelijk door een organisatie gered was. Die organisatie bood hem een toekomst.



Ik heb stof geroest als verdroogde aarde, de vlam van amnesty met discharge op bruin geverfde stof, een negatief (l) en een positief koppie (r) en geprobeerd het kind te redden door de boot te laten varen naar een veilige toekomst.





woensdag 9 december 2009

vriendinnetje

Dit is mijn vriendinnetje, ze komt uiteraard uit een Tilda boek. Hartverwarmende figuren die leuk zijn om te maken.


vrijdag 4 december 2009

3-12 een "gewone" donderdag

Na het helpen leren lezen van de onderbouwetjes, weer naar mijn crealesjes voor de middenbouwers. De afgelopen 2 weken met 7, 8 en 9 jarigen gelukspoppetjes van vilt gemaakt.

Ik heb er nog net drie van de zes op de foto te kunnen krijgen, ze vlogen al naar hun klas terug om de sintfestiviteiten voor te bereiden met hun klasgenootjes. Nu zijn we begonnen met de kerstsokjes op een alternatieve quiltmanier. Ze worden steeds handiger en krijgen nu zelf de draadjes in de naalden. En dat scheelt een hoop werk.

En toen was daar de post met een heel leuk pakket, via de fibermail groep hadden we een sintverrassingspakket bedacht, een ieder die zich opgaf kreeg een naam toegespeelt waarvoor een cadeautje moest worden gemaakt. Ik ben heel verwend, hele mooie lapjesin blauw tinten een lief knopendoosje met kraaltjes en een prachtige kaart op zwart fluweel.


Nee het was weer geen gewone donderdag,








woensdag 2 december 2009

Fibermail

Het is toch nog steeds heel leuk om post te krijgen, zeker in dit digi tijdperk. Van de fibermail groep kreeg ik van Hannie deze Keltische kaart. Je kunt je inschrijven op verschillende vormen van kaarten maken en een van de thema's was Keltisch. Leuk dat je daardoor zoals Hannie schreef technieken je eigen kunt maken die je nog niet eerder had gedaan. En dat is de uitdaging die je jezelf telkens oplegt. Doe ik mee of niet, ken ik deze techniek of kleuropdracht of niet, ga ik traditioneel of op de art toer. Het blijft leuk om op die manier en een leuke kaart te krijgen en jezelf creatief te activeren.