Pagina's

Translate

maandag 31 augustus 2009

nieuwe kijk op.....

Het was natuurlijk typisch iets voor mij, ik wilde iets verkopen via marktplaats en dacht dat de hondenaanhanger iets vrolijker zou zijn op een foto met onze Famke erin. Ja, Ja, dacht Fammy je kan me wat, je gaat helemaal niet weg want we staan nog in de tuin, domme baas!


En toen ik haar met een hand een koekje wilde geven om haar te verleiden liet ik het fototoestel uit mijn handen vallen, donder en bliksem nou ja dit zijn de nette uitlatingen die ik deed. Het toestel had op de grond ineens een heel ander uiterlijk gekregen, de lens stond om een hoekje, de batterijenklep was verdwenen, nee ik was niet blij.


Nou zegt mijn liefhebbende echtgenoot, mens we hebben dat hele ouwe digi dingetje nog misschien lukt het daarmee. En ja dat lukte. Maar het was tegelijk bijna de allerlaatste foto die ik ermee kon maken.

de laatste foto van die ouwe digi, het alfabethvarkentje.


En nu hebben we een nieuwe. Jeetje wat een leuk ding. Op afstand kan ik alle quilts naar voren halen die ik maar wil. Jummie Jummie kom maar op tt's, wij Sammy en ik zijn er helemaal klaar voor.

En ja die hondenaanhanger hebben we verkocht aan een vader die voor zijn zoon een vissenaanhangkar nodig had zodat het kind kan gaan hengelen in slootje verderop.

donderdag 27 augustus 2009

Delfts blauw

Normaal neem ik een patchwork of quilt werkje mee als ik op vakantie ben, gewoon lekker voor de caravan prutsen in een leuke omgeving. Dit jaar had ik er op de een of andere reden geen zin in en heb wat zitten borduren, een prachtig frans borduurblad had patronen van dieren, terwijl ik in een winkel stond voor het kopen van garen bedacht ik dat het wel grappig zou zijn om in Delfts Blauwe tinten iets te doen, gewoon iets anders dan ik normaal zou doen. En zo zijn mijn delftsblauwe dieren gemaakt, aanvankelijk zouden ze in de kast verdwijnen totdat ik op een later tijdstip het spul zou kwijtraken(!). Nee dacht ik deze keer maak ik er wat mee, en omdat er bij ons op de bee een tasjeshype is ontstaan heb ik mijn beestjes in blauwe stoffen verstopt. En zie daar


Ik begon met de koe, en vond het een grappig beestje, toen kwamen de vissen heel simpel ach doe er toch maar wat lepels bij en ja het varken kon natuurlijk ook niet ontbreken.

maandag 24 augustus 2009

kussens

Ach mam, zei docherlief. Ik heb nog wat van Ikea nodig. Oh wat vervelend dacht ik. Nou weet je wat dan gaan we zondagmorgen het wordt errug warrum dus het zal wel meevallen met de drukte. Nou volgens mij dacht de hele randstad zo want toen wij vroeg (je weet wel gratis aan de koffie) bij Ikea kwamen stond de parkeerplaats en dus ook die koffiehoek helemaal vol. Geen nood, ik wurm me door al die ontbijtersrijen heen en met mijn ikeapas de koffiekoppen op gehaald. Lekker shoppen leuke dingen en vooral oooh wat leuk kost niet veel wat handig heb ik nog niet (nodig) etc. etc.


Todat ik bij de stoffen kwam, en wat hebben ze daar? patchworkstof voor gordijnen en zo. Jeetje dat scheelt een hoop werk, ik wilde nl iets voor de tuinbank maken. Dus voor 3.99 euri ziet mijn bank er van de week heel anders uit.

stof verven

Afgelopen zaterdag heb ik samen met Wil, een aantal lappen getransformeerd met verf. Nu weet Wil uitstekend wat je met verf kunt doen of laten, och mailde ze me bewerk wat lappen met de naaimachine eens kijken welke effecten we kunnen bedenken met de verven. Dus een lap gerimpeld, een lap in de lengte gevouwen en met grote steken vast gezet en een met een soort alternatieve twelfpatchpatroon.

Als je die lap ziet dan springt de glimmers je tegemoet, ik ben deze lap nu nog aan het bewerken met een donkerder kleur blauw, ben benieuwd want ik vind er toch te veel wit in zitten.

Deze laat ik zo, er zitten mooie gedeelten in die perfect gebruikt kunnen worden.

Deze is bij de groene kant een beetje niks dus daar ben ik ook met een andere kleur bezig daar wat meer pit in te krijgen.

dinsdag 18 augustus 2009

Blauw blauw blauw

Ja drie keer blauw, in de fibermailgroep was het thema blauw voor de maand augustus, toen wij terug kwamen van een weekje luxemburg lagen er al twee op de deurmat.


Deze is van Aly, zij heeft werkelijk een mini gemaakt, de vierkantjes zijn 1,5 cm in het midden van de ovalen zit een hele mooie knoop.


Deze kaart is van Els, zij heeft met vilt en viltlont de kaart opgewerkt, de blauwe mini knoopjes springen er uit.

Deze kaart is van Marijke, het glinstert me tegemoet terwijl ik bezig was het plastic eraf te peuteren.
Ik moet maar eens een map gaan maken want er komen nog meer kleuren in de komende maanden.





zondag 16 augustus 2009

Movie Stars

Afgelopen vrijdag was er weer een zomerbee van de movie stars, deze keer was het bij Maria. Zelf kon ik er niet bij zijn maar de honneurs werden waargenomen door mijn sterreporter Mieke die ook de foto's heeft aangeleverd.


Er is bij ons een nieuwe trend gaande, het oppimpen of persoonlijk aanpassen van de katoenen tasjes die je voor een habbekrats kan kopen of zelf maken met die goedekope Bomull stof van Ikea.
Greet heeft deze gemaakt, de volgende serie tassen komen pas ergens in september op de foto omdat de makers nog op vakantie zijn of blijven of nog moeten gaan. (ik???)

Ada is met de hexagonnen in pasteltinten bezig, het zijn geen grote hexjes en dat maakt het natuurlijk heel sprookjesachtig.
Onze volgende bee is weer in het buurtcentrum in de Filmwijk, scholen gaan weer beginnen dus ook ons bee leven krijgt weer structuur.






in den vroeghe morgen

Kijk eens naar boven, zei mijn lief. We zitten in de tuin aan de koffie wakker te worden want het is nog vroeg en mijn ogen zijn nog niet echt open. Ik kijk en zie de prachtige druppels van de ochtenddauw buiten op de parasol. Snel de camera gepakt van de onderkant van de parasol zagen de druppels er prachtig uit.


Ach je zal toch maar iedere ochtend zo wakker worden ook de struiken hangen vol prachtige druppels


dinsdag 11 augustus 2009

Movie Stars

Vlak voordat ik samen met Jan een weekje wegging naar Luxemburg hadden de Movie Stars weer een zomerbee. Dat wil zeggen dan komen we om beurten bij iemand thuis inplaats van in het buurthuis in de Filmwijk.

Annie had natuurlijk weer een quilt af, deze keer eentje voor een kleinkind. Sesamstraat is het ontwerp.

Gelukkig heeft Mieke een grote tafel zodat behalve koffie, water of thee er ook altijd wel een lekker hapje een plekje kan vinden. En er ook nog gewerkt kan worden.

maandag 10 augustus 2009

Blauwe post

Terug van een heerlijke week in de zon in Luxemburg, heeft de postbode twee leuke kaarten gebracht van de fibermail groep. Deze maand staat in het teken van blauw en ik kreeg van Aly en Els leuke kaarten toegestuurd.

Volgens mij heeft dit heel wat zweetdruppeltjes gekost van Aly, al die kleine stukjes vormen tot een geheel.
En het viltwerk van Els is heel apart, nou heb ik wel iets met vilten. De kleuren springen je tegemoet.
Ach nou moet ik bekennen dat ik ook nog drie kaarten moet afmaken, ze staan in de stelling maar er ontbreekt nog wat dus deze week mijzelf eens een hartig woordje toespreken.