Pagina's

Translate

maandag 25 mei 2009

jonge ontwerpers


Dit zijn ze dan, mijn jonge ontwerpers. Menno en Jasper hebben voor het schoolreisje vandaag hun eigen T-shirt ontworpen. Gelukkig hebben ze op school echte textielverf gebruikt dus wie weet krijg ik die shirts in handen.

vrijdag 22 mei 2009

Mislukt?

In gezondheidscentrum Oost in Almere, zijn mijn quilts te zien.


Mislukt?


Geen idee, maar het maken van papier met mijn staafmixer was wel even een grappig karweitje, er stond een leuk artikel in Patchwork fur profi en ik dacht ach laten we dat ook eens proberen. Nee mijn strijkijzertje (hartstikke verroest) heeft niet afgegeven, dus geen bruine vlekken.







Bloemetjes


En dan dit, krijg ik toch een leuke tulp van Mieke via de mail gestuurd, hangt in de quiltwinkel in Den Burg op Texel. Ach en daar hou ik van, net als van de enorme bossen gele tulpen van Dees. En de mooie rozen van Jan, nou ja die zijn niet echt voor mij maar voor hem van een lieve klant of zoals hij zelf zegt mijn bloemenvriendin.

zondag 17 mei 2009

Movie Stars en Fibercards

In G.C. Oost in Almere haven is er een expositie van mijn Quilts

Movie Stars

Afgelopen vrijdag was het weer een gezellige boel daar in de Filmwijk, veel geklets en ja er is ook nog veel gedaan, op dit moment zijn we allemaal wel op de een of andere manier bezig met die hexagonnen. Ach dacht Annie ik laat de mijne wel even zien, komt daar toch weer een joekel van een hexagonnen quilt te voorschijn. Oh en op welk bed komt deze te liggen? Nou nee deze is voor de schommelbank in de tuin van zoonlief. Hm lijkt me heerlijk, niet op dat vieze harde spul waar ze tegenwoordig die schommelbanken van maken.



Voor een jarige deze fibercard gemaakt, de mevrouw waar hij voor is is namelijk gek op fuchsia's dus even gezocht en gevonden een aardig lijkende foto waar ik dit patroon van gemaakt heb.

woensdag 13 mei 2009

wit dagboekquiltje

Expositie van mijn Quilts in G.Z.centrum in Almere-haven van 12 mei tot en met 25 juni

Wit en een beetje crazy.


Afgelopen weken waren een beetje erg druk in mijn poppenhuisje, voorbereiden van mijn eerste expositie, vakantie die veel te kort duurde, familie drukte, tentoonstelling in Veldhoven waar ik tot volle tevredenheid hebt gehangen en dat kwam a door het jury rapport en b door de reactie's die mijn man hoorde over mijn quilt Magie van materialen.
Voor dit dagboekquiltje had ik nog restjes van Hannie liggen, waar ik al eerder 2Little Quilts voor hebt gemaakt, ik was in mijn hoofd een beetje leeg of misschien wel dubbelsuf van alles en heb met een bepaalde mal alles restjes met tweekleurig zilvergaren gefikst.
En nu ga ik langs mijn expo om te kijken of alles goed goed hangt, ik geef geen demonstraties daar leent het gebouw zich niet voor.

maandag 11 mei 2009

In de ban van het Quilten

Expositie van mijn quilts in Gezondheidscentrum Oost in Almere-haven van 12 mei t/m 24 juni


Leuke kop boven de aankondiging in de krant van mijn expositie in het gezondheidscentrum in Almere-haven.


Vanmorgen druk bezig geweest met het ophangen van de quilts, nog een hele klus want de muren zijn er niet opberekend om met latten de quilts op te hangen. Dus overal schilderijen haakjes aangetimmerd en verder vast gezet aan de achterkant met plakband. Nu maar hopen dat ze een paar weken blijven hangen. Tijdens het ophangen leuke reacties van de clienten van het gezondheidscentrum, het personeel vond het weer eens wat anders dan schilderijen van landschappen.
Er zijn verschillende wachtruimtes dus ophangplekken genoeg.
Cats heb ik ook maar opgehangen, ik heb wel niks met die beesten maar onze kinderen wel, en ik neem aan dat heel veel andere mensen die beestjes ook wel aardig vinden.


Een beetje aan de zijkant heb ik een paar Little Quilts of Love gehangen met tekst en uitleg daarbij.
En natuurlijk mogen de dagboekquilts niet ontbreken.

zondag 10 mei 2009

Een zaterdag in Almere

Een zaterdag in Almere, voor het Voedsel Loket Almere heb ik samen met veel andere vrijwillgers een inzameling gehouden. Het V.L.A. helpt gezinnen en alleenstaanden in een barre periode van hun leven om alles weer op een rijtje te krijgen, zowel financieel als mentaal. Samen met drie anderen stond ik bij AHXL en het was weer een goede dag voor de V.L.A. en voor de vrijwillegers. Heel veel positieve reacties en vragen waar we soms wel eens een antwoord op hadden.Er waren bij verschillende supermarkten inleverpunten en de opbrengst was weer hartverwarmend.
En er was nog een heel leuk cadeautje, Marijke was een weekje in Tel Aviv bij een vriendin op bezoek en bracht "tulpen" voor mij mee. Dus israelische tulpen in een hollands huisje.




vrijdag 8 mei 2009

colours of africa

Van de groep Connexion kreeg ik een fibercard voor het meedoen aan hun oproep om een A4 quilt te maken voor hun project Colours of Africa. Heel leuk en staat mooi in mijn verzameling van fibercards.

woensdag 6 mei 2009

een schat van een stad voor de Uitdaging

Het thema van de groep de Uitdaging was: Een schat van een stad. De deadline van 1 mei heb ik natuurlijk weer niet gehaald.


Mijn schat van een stad is Almere en dan in het bijzonder Almere-Haven. Na omzwervingen door Nederland; rotterdam, hoogvliet, amersfoort en Almere-stad wonen wij sinds een paar jaar in Haven. Als je op de kaart kijkt dan zie je dat het onder de A6 ligt afscheiden van de rest van Almere. Ook zie je dan de "rondweg" waar de diverse kleinere wijken aan liggen.
Haven is bijzonder recratief, er zijn veel bossen en het Gooimeer met veel watersport begrenst het dorp. Vlakbij de dijk wonen kinderen en kleinkinderen, heerlijk bijna op loopafstand.
Door het maken van Flevoland zijn er veel bodemschatten boven gekomen door bv de wrakken die in de "zuiderzee" gezonken zijn. In haven hebben ze b.v. van bomen boven een wrak een omgekeerde boot gemaakt, door de takken door elkaar te vlechten onstaat een groene boot op zijn kop.

Wij wonen aan de voet van de "ruine" het kasteel van Almere, heel jammer dat het niet afgebouwd is, terwijl er al prachtige tuinen waren aangelegd maar nu dus niet zichtbaar meer zijn.
En naar het bos? ach ik steek de straat over en dan ben ik er al, ja haven is mijn schat van een stad.






maandag 4 mei 2009

Magie van de materialen

Afgelopen week was er de tentoonstelling/wedstrijd in Veldhoven. Ik ben daar op donderdag naar toe geweest en heb daar weer mooie quilts gezien, sommige waren door het ophangsysteem niet goed gedetailleerd te zien en dat is heel jammer en niet terecht voor de deelnemers. Het viel mij op dat de quilts die verkocht konden worden duidelijker zichtbaar waren.
Magie van de materialen is mijn inzending geweest, en is gemaakt van een gevilte lap. Tijdens de viltworkshop bij de Schapekop zag ik hoe mooi materialen kunnen veranderen. Door toevoeging van verschillende soorten zijde's (ovalen en rand) en handgemaakte glaskralen heb ik dit ontwerp gemaakt. Het leuke dit jaar was een juryrapport, door de beide juryleden Claudia Pfeill en Joen Wolfroen werd mijn ontwerp als excellent aangemerkt, en dat doet natuurlijk goed, voor de rest leuke aanmerkingen op de materialen en alles werd heel positief beoordeeld. Tuurlijk dacht ik, dat zal wel voor iedereen zo zijn, maar ik hoorde tijdens het wachten op mijn quilt dat er ook hele kritische kanttekeningen waren gemaakt.
Jammer alleen was dat in het programma blad de aankondiging voor volgend jaar alleen in het engels was en dus mistte ik bijna het nieuwe thema. Dat wordt Ritme in al zijn vormen.