Pagina's

Translate

zaterdag 29 november 2008

knie - knee

Daar zit ik dan, met mijn rechterbeen omhoog. Gewoon onverwachts iemand gedag zeggen en dan zegt je knie doei doe het zelf maar. Leek even niet zo ernstig maar de afgelopen week kreeg ik meer pijn en kon niet meer staan of lopen. Gut meid, zei mijn lieve huisarts, ga eens lekker met je been omhoog de fysiotherapeut was het daar helemaal mee eens.
Enorm balen want ik zou naar de tentoonstelling in Leeuwarden gaan met de Movie Stars, en dat ging dus mooi niet door. Even naar de wc op de krukken is nog wel te doen maar een hele dag zat er niet in. Ook de bijeenkomst met de vrouwen van dagboekgroep AFier gaat niet door, bij gebrek aan vervoer.
Positief in dit verhaal, nou lekker op de hand quilten, quiltboeken/sites lezen, en voor de verandering eens een boek in mijn handen gehad van Elizabeth George.
.
I saw a friend, and when I was greeting her I twisted my knee, during last week the pain was groing and my doctor said, sorry but you have too sit with your leg op high, good idee said my fysiotherapist.
So no trips with my friends of the bee too a hugh exhebition in the north of the Netherlands. Positiv turn of this story is that I was quilting by hand, reading quiltmagazins and site's, and a book of Elizabeth George.

maandag 24 november 2008

winters weekendje

Het was lang geleden dat wij hier in Almere zo'n spontane sneeuwbui hadden, de olijfboom onder een witte deken staat te stralen.







It was many years ago that we have a snowyday. Our Olive tree was couvered with a white blanket.


Zondag eens de tijd genomen om wat te frutselen, met discharge wat al maanden op de plank stond te wachten nu eindelijk eens geexperimenteerd. Het nodigd uit tot meer ben ik tot de conclusie gekomen.

.


This sunday I have take te time to experiment with discharger, I have bought it many months ago en stil waiten for me to use. I like the working of it so I think that there is a lot of fabric waiting for a change.

.

Voor de groep De Uitdaging ben ik eens gaan zoeken wat ik aan gouden stoffen en materialen in mijn kasten had liggen. Afgelopen week heb ik gestunteld met een heater en dat was best wel aardig, de materialen die ik heb kunnen mooi verhit worden. Ook het experiment met tyvek heeft mijn ogen geopend. Ach ik blijk toch weer meer te kunnen dan ik dacht.









For the group De-Uitdaging that is a group of dutch quilters I was looking in my boxes what I had of gold materials. It is not so much but with a heater there are many possibilyties so I see. I also take a class of working with Tyvek. Yes I can do more with the materials than I thought.

maandag 17 november 2008

Kerstquiltje - Christmassampler







Bij Sylkamode in de Rijp was een kleine tentoonstelling/wedstrijd. In deze winkel was ik nog niet eerder geweest en omdat ik een quiltje had ingezonden eens een middagje De Rijp gedaan. We vielen met onze neuzen middenin een intocht van Sinterklaas. Wat een leuk dorpje is dit. Mooie huizen, steegjes etc etc. het oud hollandse erfgoed is duidelijk zichtbaar in de gevels.


Bij Sylka in de winkel was het heel gezellig druk. De quilts waren zowel aan de muren als op de tafels te bewonderen. Het meeste was traditioneel dus viel ik een beetje uit de toon met mijn alternatieve groene ding. Maar goed het was leuk.

In de winkel waren heel veel kerststofjes en panelen. Het paneeltje wat ik leuk vond had nog een randje nodig. Zoeken en nog eens zoeken maar daar kwam een hele aardige meneer mij te hulp, logisch hij wist wel waar alles te vinden was. Een gouden randje en een rood randje eromheen en dan maar quilten met de hand, en dat is al weer een poosje geleden voel ik aan mijn vingers. Deze komt als het goed is nog voor de kerst aan de muur te hangen. Maar dan moet ik nog even door gaan met handquilten.
In a little village in the North of Holland called De Rijp, is a little quiltshop with a big name in the quiltworld of Holland. This is a very nice village, small and with old houses, a lot of little boats for the small rivers that fload thrue this village. In the shop was a exhebition with a 20 quilts, the visitors choose the best of them. Who the winner is still onknown, I think at the end of this week we will now. I had send in Winter, a quilt that I have make for the Challange group. The most of the quilts where traditionel so my little green monster was a little bit out of order so too see.




vrijdag 14 november 2008

Movie Stars Bee

Oh wat was het koud in ons lokaaltje, gelijk alle verwarmingen maar hoog opgegooid. Het mistige weer maakt het allemaal zo somber zodat ik er maar een zomerse foto bij geplakt heb.
Vanmorgen besloten om met bijna de hele bee naar Friesland te gaan, zowel naar Earnewald als naar het Fries Museum. Zeker omdat Annie daar mag hangen met haar quilt de friese elfsteden. Knap staaltje quiltwerk van haar. Dus het was weer oudhollands kletsen en werken! alhoewel er altijd wel mensen zijn die of de bril! of de naalden! thuis laten liggen.

The weather here in Holland is very cold and wet, so I have placed a summer picture of our group the Movie Stars. But it was nice and cosy when the central heating did his work. We talked a lot and worked a lot! But some of oure quiltfriends forgot there glasses ore there needles.

maandag 3 november 2008

westrijd


Doe ik het of doe ik het niet. Toch maar gedaan, wat? Nou de quilt Circus voor Jasper aangemeld bij de internetwedstrijd van HZG op http://www.mijnhandwerken.nl/ Dus als je het leuk vind om deze quilt op een hoger plaatsje te krijgen stem dan dagelijks op de quilt.

mia