Pagina's

Translate

maandag 31 maart 2008

jaarringen ring of year



Samen met Menno (5) en Jasper (3) tekenen of schilderen is een gezellige bezigheid. Strepen worden huisjes en andere krassen worden op eens een vliegtuig of een auto.


Toen ik met een waaierkwast en verf begon voor te doen hoe je een cirkel mooi kon maken, was dat een kleuren feest voor de jongens en zij zorgden voor de inspiratie van jaarringen. De basis was een verftekening op plakvlies, daarna gesandwich en met lontwol de ringen gemaakt .
.
Together with my grandsons Menno (5) en Jasper (3) we are often making drawings or paintings. Sometimes a line became a house or a cirkel will be a car or plane.
With a pensel and paint i have made yearrings, like a tree. On thick soluvlies and after sandwiching i made with wool the rings.






woensdag 26 maart 2008

tas / bag


Nog eentje, deze bestaat uit negen blokken.
met een a-symetrische band en vast gezet met knopen.
Another one, this is a 9 patch. the band is a-symetrical with buttons.

Tassen / Bags

Ik kan het niet laten, maar ik heb weer een tas gemaakt van Hexagonnen.
Deze keer uitsluitend van Paapjes stoffen, en machinaal. Over het algemeen worden ze met kartonnetjes en met de hand gemaakt maar omdat ik de maat een beetje heb aangepast ging het op de machine ook goed. Sierband erlangs en een antieke knoop als sluiting.
voorkant/front
.
.

.
achterkant/ back
.
.

.

.

Another bag that I have made with the machine. The hexagonnen are not on the English method, the button is an old one from the last century.

dinsdag 18 maart 2008

Vilten - Felting

Maandagmiddag lijkt wel een test middag te worden, ben ik niet aan het stofverven met Wil dan probeer ik samen met Mieke een andere tak van sport uit. Nu was vilten aan de beurt. Natuurlijk heb ik dat ongeveer 30 jaar geleden wel eens gedaan en volgens mijn herinnering was dat best leuk. Gut wij gaan die oude techniek ook maar weer eens proberen.

Nou, na een middag stoeien met olijfzeep, water, plastic bubbels, en wol. Zijn Mieke en ik tot de conclusie gekomen dat het niet iets voor ons is. Nee de resultaten zijn niet best te noemen.

Napratend over onze poging denken wij wel te weten waardoor het komt, gewoon te weinig lagen wol en kramp in onze handen doet dan deze poging tot mislukking te maken.
.
Alhoewel ik een dag later naar de lappen zit te kijken en er denk ik toch wel wat mee te doen is.
.
This monday I have tried too make felting with my friend Mieke, no it was not a succes. We think that it is not for us to doo.
Maybe the layers of wool was to thin, or our hands where hurting too mach. We decided that the next Felt will be an all ready made and buy in a shop.
So will surch for an other experiment to do.





zaterdag 15 maart 2008

Textiel Plus in Nieuwegein


Vandaag met Wil naar de dag van Textiel Plus geweest. Heel veel leuke dingen gezien op het gebied van vilten en weven en mooie kleding en de quilters van Afier, de dagboek quilters.


Het is zo leuk om de gezichten te zien van de quilters die elkaar alleen via internet contact hebben.

.

Today Wil and I went to a exebition of Textile +. Textile + is a organisation of artist that works with textile of all kinds. So there was all kinds of materials, like velt and yarns for weving.

Here we have met the members of the journalquiltgroup Afier. That was very nice too see them.

mia

maandag 3 maart 2008

stof verven 2

Natuurlijk vergat ik weer eens iets. Gelukkig wees Wil me erop.
De reverse stempel heb ik gemaakt met trapsuutjes stempelverf.
ere wie ere toekomt natuurlijk.
mia

zaterdag 1 maart 2008

stof verven fabric dying


Afgelopen maandag een lekker middagje aan het verven geweest met Wil. Ik heb daar al een beetje mee aan het prutsen maar dacht telkens dat ik het niet goed deed. Zoveel verschillende methodes bij zoveel verschillende merken verf. Maar onder de bezielende leiding van juf Wil bleek dat ik het helemaal niet verkeerd deed. Dus lappen in een pot en de verf erbij. Door de verschillende vouwwijze's ontstonden leuke stoffen.
Monoprint.
Jaren geleden deed ik dat nog wel eens met papier. Maar met stof en de techniek van Wil was het leuk om uit te proberen. Zit veel mogelijk heden in.
.
This fabric I have make with proxion. Also the Monoprint.

roest virus

Ook ik ben bezig met roest. Had al een lap gedaan maar dat werd nou niet het resultaat wat ik verwachtte. Maar deze is wel aardig gelukt. Staalwol en roze popeline en azijn een dagje laten staan en voila.
.

I tried too paint this fabric with old iron.

Happy Feet


Elke vijf weken worden mijn voeten verwend door een hele lieve en zorgzame pedicure.
Voor haar dit quiltje.
.
Every 5 weeks my pedicure spoilt my feets. She is very caring and so this is for her.

Fibercart voor Lobke

Fibercart voor Lobke.
Onze dochter was jarig en ze verzamelt maskers dus lag het voor de hand dat er een fibercart met masker voor haar gemaakt is.
.
Our daughter loves masks. So I had made a fibercart with a mask.